04 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

RONALDO TÜRKİ YE HAYRANI

DÜNYANIN ilk objektif klasman sistemi Castrol Rankings'in Kasım ayı sıralamasını açıklayan Real Madrid'in dünyaca ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo, İngiltere'de top koşturan milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın önümüzdeki aylarda bu sıralamaya girebilecek potansiyelde olduğunu söyledi.

İspanya'da basın mensuplarını sorularını cevaplayan Ronaldo, Madrid'te yaşamayı sevdiğini ve yeni takımına uyum sağladığını söyledi. Ronalda, "Türkiye'de oynamayı düşünür müsünüz?" sorusu üzerine "Geleceğin ne getireceğini bilemezsiniz. Bir dönem Real Madrid'de oynayan Roberto Carlos bugün Fenerbahçe'de oynuyor. Kapıları hiç bir zaman kapamamalısınız." şeklinde konuştu.

ELENMENİZ SÜRPRİZ OLDU

Türkiye'nin Dünya Kupası'na gidememesini sürpriz olarak değerlendiren yıldız futbolcu, "Türkiye Milli Takımı her zaman güçlü ve zorlu bir takım olmuştur. Hızlı ve zor oyuncuları var. Aslında bu bir yandan da Dünya Kupası eleme maçlarının bile kolay olmadığını gösteriyor. Arjantin elemeleri zor geçti. Portekiz'in durumu çok iyi değil. İngiltere geçen sene Avrupa Şampiyonası'na katılamamıştı. Türkiye'nin elenmesi beni şaşırttı. Ama bazen beklenmeyen sonuçlar çıkabiliyor. İleride Türkiye'ye karşı bir maçta oynamak isterim" dedi.

TUNCAY ŞANLI EN İYİLER ARASINA GİRECEK

Fatih Terim'i oldukça agresif ve oyunun içinde yer alan iyi bir antrenör olarak değerlendiren Ronaldo, Türk Milli Takımı için adı geçen Scolari'nin takımı başarıya götürebileceğine inandığını vurguladı. Ronaldo, Castrol Rankings'te hiçbir Türk futbolcunun yer almadığını, ancak ileride Premier Lig'de oynayan Tuncay Şanlı'nın şansının çok büyük olduğunu söyledi. Ronaldo, "Tuncay oldukça iyi. Yaşı genç, formu iyi ve halen gelişme aşamasında. Premier Lig'de ona karşı bir kaç kez oynamıştım, Türk milli takımındaki en iyi oyuncularından biri gibi görünüyor. Dünya Kupası'nda forma giyemeyecek olması üzücü. Castrol Rankings'de önümüzdeki dönemde yukarı sıralarda Tuncay'ın ismini görebiliriz diye tahmin ediyorum" açıklamasını yaptı.

ATMOSFER İNANILMAZ

Dört yıl önce Manchester United'deyken Fenerbahçe'ye karşı oynadığı hatırlatılan Ronaldo, Türk futbolunun enerjisini inanılmaz bulduğunu da söyleyerek, "Stadyumdaki atmosfer inanılmazdı. Hayatım boyunca Türkiye'deki gibi sadece bir kaç maç gördüm. İnanılmaz coşkulu bir seyirciniz var. Maçı kaybetmiştik ancak yine de sahadaki atmosfer beni çok etkilemişti" şeklinde konuştu.

04.11.2009


 

İÇKİ ALEMİ YAPAN 9 BULGARFUTBOLCU KOVULDU

CSKA Sofya Futbol Kulübü Teknik Direktörü Lüboslav Penev, ''içki ve gece hayatı düşkünü'' oldukları gerekçesiyle 4'ü milli toplam 9 futbolcuyu takımdan uzaklaştırdı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Perşembe günü İsviçre'nin Basel takımı ile oynanacak maça iki gün kala CSKA'dan milli futbolcular İvan İvanov, Kiril Kotev, Yordan Todorov ve İvan Karacov'un yanı sıra David De Silva, Pavel Vidanov, Markinos, Todor Timonov ve Svetoslav Patrov'un da takımdaki çalışmalarına son verildiği açıklandı. Takımdan 3 kişinin de hasta olması nedeniyle Basel maçı için çoğu genç ve tecrübesiz 18 futbolcunun arasında seçim yapmak zorunda kalacak Penev, düzenlediği basın toplantısında kararının gerekçelerini açıkladı. Takımdan uzaklaştırdığı futbolcuların sürekli yorgun ve bitkin olduklarını, antrenman sırasında adeta uyuduklarını belirten Penev, ''Bütün gece içki içiyorlar, sonra sahaya çıkıp topun nerede olduğunu dahi göremiyorlar'' dedi.

04.11.2009


 

G.SARAY BÜKREŞ YOLCUSU

GALATASARAY UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'nda Romanya'nın Dinamo Bükreş takımıyla 5 Kasım Perşembe günü oynayacağı karşılaşma için bugün Bükreş'e gidecek.

İstanbul'da oynadığı karşılaşmada rakibini 4-1 mağlup eden sarı-kırmızılılar, deplasmanda da aynı başarıyı tekrarlamayı hedefliyor.

04.11.2009


 

1,5 YIL ÇADIRDA YAŞADIM

TRABZONSPOR'UN ligden düşürülen Ankaraspor'dan kadrosuna kattığı Ömer Aysan Barış, Gölcük'te yaşadığı depremde çok sayıda yakınını kaybettiğini belirterek, depremin ardından 1,5 yıl çadırda yaşayarak antrenmanlara gittiğini ve futboldan kazandığı ilk parayla da ailesine ev aldığını söyledi.

Ömer Aysan Barış, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısında yayımlanan röportajında, 1999 yılındaki deprem felaketinde yaşadıklarını, Trabzonspor'a transferini ve hedeflerini anlattı. Gölcüklü olan Ömer Aysan Barış, Kocaelispor PAF takımında forma giydiği yıllara depremin rastladığını ifade ederek, ''Depremin merkezi evimizin 300 metre yakınındaydı. Depremi en yakından yaşayanlardan biriydik. Çok sayıda kaybettiğimiz yakınımız oldu. 1,5 yıl çadırda yaşadık. Çadırda yaşayıp idmanlara gidip geliyordum. Daha sonra Allah'a şükür ki futboldan kazandığım ilk parayla aileme ev aldım'' dedi. Deprem anında ailesiyle birlikte evde bulunduğunu anlatan Ömer Aysan Barış, ''Yandaki apartman devrilmiş, bizim apartmanın yan kolonlarını kırmıştı. Bu nedenle bizim bina da yan yatmıştı. Ancak bizim oturduğumuz binada can kaybı yaşanmamıştı. Biz çok şükür sağlam çıkabilmiştik o toz bulutunun içinden... Neredeyse üç evden ikisi yıkılmıştı. Her yer yaralılarla doluydu. İlk bir ay 50-60 aileyle birlikte halı sahada yattık. Daha sonra çadırda yaşadık. Kışı oldukça zor atlatmıştık. Allah kimseye böyle felaket yaşatmasın'' diye konuştu.

TRABZON'A ALIŞMAYA ÇALIŞIYORUM

Trabzonspor'a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Ömer Aysan, şöyle devam etti ''Burada olmanın gururunu yaşıyorum. Sorumluluklarımın da bilincindeyim. Şu an gidip hangi çocuğa sorsanız, 'Hangi takımda oynamak istersiniz' diye dört büyük takımın birinin ismini söyler. Trabzon'da Trabzonspor'dan başkasını demezler gerçi... Ben de büyük takımda oynama hedefiyle futbola başladım. Buraya transfer olmakla hedefime bir adım atmış oldum. Geldiğim günden bu yana sıcak bir ortamla karşılaştım. Egemen benim eski takım kaptanım. Ancak, ne kadar profesyonel olursanız olun, bir uyum dönemi oluyor. Alışmaya çalışıyorum. Sadece idman eksiğim var .''

PUAN FARKINI KAPATABİLİRİZ

Trabzonspor'un kadrosunda bireysel olarak kaliteli futbolcuların yer aldığını kaydeden Ömer Aysan,''Şampiyonluk yarışında üst sıralarda değiliz belki, ancak 3 puanlı sistemde tırmanmak kolay. Üst üste birkaç maç kazanmamız halinde şampiyonluğu seslendirmek zor olmaz. Mücadele etmemiz gerek. İlk üçün içine kendimizi atabilirsek orada tutunmamız ve başa güreşmemiz daha kolay olur'' diye konuştu. Büyük takımda oynayan oyuncuların milli takıma gitmelerinin daha kolay olduğunu ifade eden Ömer Aysan Barış, şunları söyledi: ''Ufak da olsa kapı aralanmış oluyor. Takımınızda gösterdiğiniz performans bu kapıdan içeriye girmenizi sağlıyor. Ceyhun, Gökhan ve Selçuk gidiyor. Neden bu sayı 5-6'ya çıkmasın. Bu durum takım performansıyla da alakalı. Her futbolcu gibi ben de Milli Takım formasını giymek istiyorum. Yaşım henüz 27. 2,5 yıllık sözleşme imzaladım."

04.11.2009


 

Mehmet Okur'un 21 sayısı yetmedi

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA), dün sabaha karşı yapılan 5 maçla devam edildi.

Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, deplasmanda Houston Rockets'e 113-96 yenilirken, milli basketbolcu maçın en skorer ismi oldu. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 36 dakika sahada kalan Okur, 1 kez kullandığı 3 sayılık atışı sayıya çevirirken, 12 kez denediği 2 sayılık atışlardan ise 8 isabet çıkardı. 2 kez geldiği serbest atış çizgisinde de tam isabetle oynayan Okur, karşılaşmayı 21 sayı ve 4 ribauntla tamamladı.Jazz'da 19 sayı, 3 ribaunt ve 2 asistle oynayan Ronnie Brewer ile 18'ersayıyla maçı tamamlayan Andrei Kirilenko ve Deron Williams'ın çabaları yenilgiyi önlemeye yetmedi. 8 oyuncunun çift haneli sayalıra ulaştığı Houston Rockets'da ise 19 sayı, 9 asistle oynayan Aaron Brooks, galibiyete önemli katkı sağlarken, 14 sayı, 15 ribauntla maçı tamamlayan Luis Scola, galibiyette büyük pay sahibi oldu.

04.11.2009


 

FENERBAHÇE KULÜBÜ: OLAYLI BANT ÇALINDI

FENERBAHÇE Kulübü yönetimi, son günlerde çeşitli internet sitelerinde ve televizyon programlarında Hürriyet gazetesinin yeni spor müdürü Ercan Saatçi ile sanatçı Metin Özülkü'nün bir program çekimi sırasında aralarında yaptıkları konuşmanın medyada yayınlaması üzerine şu açıklamayı yaptı: "FBTV'de Sayın Metin Özülkü'nün hazırlayıp sunduğu Müzik Molası programının 8 Aralık 2006 tarihinde yayınlanan bölümüne Sayın Ercan Saatçi konuk olmuş ve söz konusu diyalog bu programın bant kayıt çekimi sırasında gerçekleşmiştir.

Program, bahsi geçen diyalog montajda çıkarıldıktan sonra yayınlanmıştır. 2006 yılında yapılan bu çekimin montajlanan bu kısmı bazı kötü niyetli kişi veya kişilerce o tarihte FBTV'nin binasından dışarıya çıkarılmış ve daha sonra belli bir amaç için kullanılmak üzere saklanmıştır. Kısacası FBTV'den bu görüntüler yetkililerin bilgisi dışında gizlice alınmış,bir başka deyişle hırsızlık yoluyla kurum dışına çıkarılmıştır. Böyle bir görüntünün varlığı 1 Mayıs 2008 tarihli Vatan gazetesinde Spor Yazarı Kadir Çetinçalı tarafından "Ayarı Bozulanlar" başlıklı ekteki yazıda kaleme alınmış Çetinçalı o tarihteki yazısında Ercan Saatçi ile Metin Özülkü'nün söz konusu diyaloğunu köşesine taşımış ve son olarak şu ifadeleri kullanmıştır; "Bu olayın kaydı bende mevcuttur,isteyene izletebilirim" Öte yandan Galatasaray Kulübü, Ercan Saatçi ile ilgili bir bildiri yayınlarken, Futbol Federasyonu'nu ve tüm Türk spor kamuoyuna, küfre karşı ortak tavır alma çağrısında bulundu.

04.11.2009


 

F.BAHÇE KÜREK TAKIMI ABD'DE BİRİNCİ OLDU

FENERBAHÇE USA Kürek Takımı, New York'ta ''Head of The Fish'' yarışlarında büyükler 4 sınıfında birinci oldu.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada, kürek takımının Saratoga Sprins'de yapılan yarışlarda bu yıl da birinciliği elde ettiği bildirildi. Fenerbahçe USA Kürek Takımı'nın Erol Kadıoğlu, Bryan Mckeon, Frank Petrucci, Peter D'arcy ve dümenci Ben Saks'tan oluştuğu kaydedildi.

04.11.2009


 

17 YAŞ MİLLİ TAKIMI BAE İLE OYNUYOR

NİJERYA'DA düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda (D) Grubu'nu ilk sırada tamamlayarak 2. tura yükselen Türk Milli Futbol Takımı, bu turdaki eleme maçında bugün Birleşik Arap Emirlikleri ile karşılaşacak.

Enugu kentindeki Nnamdi Azikiwe Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 20.00'de başlayacak ve TRT 3'ten naklen yayınlanacak. (D) Grubu'nu 7 puanla birinci sırada tamamlayarak 2. tura yükselen teknik direktör Abdullah Ercan yönetimindeki 17 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı, grup maçlarında Burkina Faso'yu 1-0, Kosta Rika'yı 4-1 mağlup ederken, Yeni Zelanda ile 1-1 berabere kaldı. En iyi üçüncüler arasında yer alan 4 takımdan birisi olarak 2. tura yükselen Birleşik Arap Emirlikleri ise (E) Grubu'nda oynadığı maçlarda ABD'ye 1-0, İspanya'ya 3-1 yenildi, Malavi'yi ise 2-0 yendi. Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'ni elemesi halinde çeyrek finalde, Arjantin-Kolombiya maçının galibi ile karşılaşacak.

04.11.2009


 

F.BAHÇE ÜLKER CİBONA ÖNÜNDE

BASKETBOL ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'nda yer alan Fenerbahçe Ülker, 3. maçında bugün İstanbul'da, Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.15'te başlayacak. Grupta ilk iki maçta bir galibiyeti, bir yenilgisi bulunan Fenerbahçe Ülker, 4. sırada yer alıyor. İlk maçında Regal FC Barcelona'ya kendi sahasında 82-59 yenilen sarı-lacivertliler, ikinci maçında deplasmanda Asvel Basket'i uzatmada 78-76 yendi. Grupta galibiyeti bulunmayan Cibona Zagreb ise son sırada yer alıyor. Hırvat ekibi ilk maçında sahasında Montepaschi Siena'ya 45 sayı farkla (40-85) yenilirken, ikinci maçında ise deplasmanda Regal FC Barcelona'ya 81-59 mağlup oldu.

04.11.2009


 

Daum, Semih ve Özer'i kulübeye mahkûm etmemeli

Fenerbahçe, "geliyorum" diyen tehlikeyi ciddiye almıyor. Gaziantep ve Kayseri deplasmanlarında kaybedilen 5 puan sezon sonunda çok aranacaktır.

Böyle giderse İstanbul'da kazanılan galibiyetlerin lig sıralamasına hiçbir katkısı olmayacaktır. Daum ve futbolcular, yarışı önde tamamlamak istiyorlarsa deplasmanlardan mutkala 3 puanla dönmeleri gerekir. Aksi taktirde Aziz Yıldırım'ın sezon başlamadan önce verdiği "şampiyonluk" sözü sadece havada kalmış olur.

Spor medyasında Kayseri'de bırakılan 2 puanın sorumlusu olarak Daum ve Guiza gösteriliyor. Bu iddialara katılıyorum. Daum, yağmur yüzünden kaygan bir hale gelen sahada fizik açısından güçsüz olan Önder'in yerine Deniz Barış'ı düşünebilirdi. Özellikle maçın ikinci yarısında Gökhan Gönül ve Önder'in bulunduğu bölgeye Kayserili futbolcular çok yüklendi ve önemli pozisyonlar yakaladı. Penaltı golünden sonra mağlup olurum korkasına giren Daum hatasını son 3 dakikada Deniz'i oyuna alarak düzeltebildi.

Fenerbahçe, fizik gücü yerine daha çok teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu bir takım. Bu yüzden ağır ve kaygan zeminde ikili mücadelelerde istenilen başarıyı pek gösteremiyorlar. Kayseri'deki maçın ilk yarısında beklenenin üzerinde mücadele edip, iyi pas çevirdiler. Başta Emre ve Lugano olmak üzere futbolcular yaptıkları mücadelelerin çoğundan galip çıktılar.

Ancak, takım iyi oynarken Guiza ileride biraz da yalnız kalmasının getirdiği olumsuzluk yüzünden bütün topları kaybetti. Göstermelik koşular, göstermelik ikili mücadelelere kalkıştı. Ama hiçbirinde başarılı olamadı. Çünkü fizik gücü ve kondisyonu yetersiz. Böyle olunca rakipleri karşısında etkisiz kaldı. Yeni sezonda onun için umutluydum. Haftalar ilerledikçe yine tribünlere saç-baş yolduruyor. Böyle giderse kendisine destek veren taraftarların protestosuna maruz kalacak gibi görünüyor.

Daum'u anlamak mümkün değil. Kulübede Semih ve Özer gibi maç çevirecek kabiliyette iki oyuncusunu yanında oturtuyor. Halbuki Semih oynadığı bütün maçlarda Daum'un yüzünü güldürdü ve takımına birçok puanlar kazandırdı. Yedek kalması klasik bir hale geldi. Guiza-Semih seçiminde ben tercihimi Semih'den yana kullanırdım.

Daum'un Özer'i son 5 dakikalarda oyuna sokması bize göre sadece ayıptır. Ameliyatından aylar geçen bir oyuncunun sakatlık korkusunu artık üzerinden atması gerekir. İyi havalarda sahaya sürmediği bu futbolcudan giderek soğumaya başlayan bu mevsimde nasıl bir katkı bekleyecek. Fizik ve kondisyonu 90 dakikayı çıkarmaya elverişli ise hiç düşünmeden direkt sahaya sürmesi gerekir. Özer, Fenerbahçe'ye gelecekte çok faydalı işler yapacak kapasitede ve kalitede bir oyuncu. Daum onu kulübeye mahkum ederek, futboldan soğutmamalı.

EROL DOYRAN [email protected]

04.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.