06 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

BİR ÇOK KESİMİN ENDİŞELERİ VAR

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Demokratik haklarının yeteri kadar geniş olmadığına inanan kesimlerimiz var.


GECİKMEDEN YARGI REFORMU YAPILSIN

AP’de konuşan Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, Türkiye’de yargının tarafsızlık ve bağımsızlık sorununun çözülmesi gerektiğini belirterek, hükümeti

AİHM dokunulmazlığa dokunmadı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, dokunulmazlık konusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) yaptığı başvuruyu kaybetti.


  Emniyette 4 müdür açığa alındı

Emnİyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, emniyet müdürleri Murat Nemutlu ve Mustafa Ayar ile Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal açığa alındı.


  MHP’nin kongresi 8 Kasım’da

MHP’de 8 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek 9. Olağan Kongre’de, 1225 delege, Genel Başkanın yanı sıra Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelerini belirlemek üzere oy kullanacak. Kongre, Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak.


  Katolik okulunda mescid

Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Fatih Alakuş, Viyana’daki Katolik okulunda, Müslümanlar için mescit bulunduğunu söyledi.


  GDO tartışması büyüyor

Türkİye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş, ‘’Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünlerle ilgili yönetmelik, bisküviden çikolataya, glikozdan turşuya kadar gıda üretiminin büyük çoğunluğunu olumsuz etkileyecek’’ dedi.


  Grip turizmi vurmasın

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, ‘’domuz gribi’’yle ilgili kamuyu bilgilendirirken bazı hassasiyetlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, ‘’2006 yılındaki kuş gribindeki olumsuz örneklerden hareket ederek daha dikkatli davranmalıyız.


  Çağlayan: Ticaretin rengi olmaz

Türkİye’nİn Güney Afrika ile ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla kalabalık bir iş adamı heyetiyle bu ülkeye giden Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, forumun bitiminin ardından temaslarını değerlendirdi.


  Gül’e, Tunceli’de sıcak karşılama

14 yıl aradan sonra Tunceli’ye gelen ilk cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, vatandaşların ellerinde ‘’Sen hoşgeldin Sayın Cumhurbaşkanım, başımızın üstünde yerin var’’ yazılı dövizlerle karşılandı.


  “Kenan Evren”in yerine şehit ismi

Malatya İl Genel Meclisi, Topsöğüt beldesindeki ‘’Kenan Evren İlköğretim Okulu’’nun adının ‘’Şehit Murat Doğru İlköğretim Okulu’’ olarak değiştirilmesine karar verdi.


  TİKA ve İHH, Etiyopya’da 10 bin kişiye ışık olacak

Türkİye İşbirliği Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ve İnsani Yardım Vakfı (İHH), Etiyopya’da 10 bin katarakt hastasının ameliyat edilmesini kapsayan proje başlattı.


  2010 Kur’ân yılı olacak

4. Dini Yayınlar Kongresi sonuç bildirgesinde, 2010 yılının Kur’ân-ı Kerim’in Hazreti Peygamber’e Cebrail tarafından getirilmesinin 1400. yılı olması dolayısıyla “Kur’ân Yılı” olarak ilan edileceği bildirildi. Bu çerçevede, Kur’ân’a ve Kur’ân ilimlerine dair bazı klasiklerin yayım ve tanıtımına öncelik verilerek çeşitli etkinlikler düzenlenecek.


  Şaban Döğen duâlarla uğurlandı

Önceki gün, bir haftadır müşahade altında tutulduğu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde vefat eden, gazetemiz yazarlarından Şaban Döğen, dün Çorum Kargı Merkez Camii’inde ikindi namazını mütekip kılınan cenaze namazının ardından Kargı Mezarlığına defnedildi. Kalabalık bir cematin katıldığı cenaze namazını Kargı İlçe Müftüsü Bayram Çelik kıldırdı.


  Postacılar aşı istiyor

Türk Haber-Sen, yaptıkları görev dolayısıyla risk altında olan gişe memurları ve postacılara domuz gribi aşısı yapılması için PTT Genel Müdürlüğüne başvurdu.


  Konya’da yağmur sevinci

Konya Ovası’na Kasım ayının 4 gününde gelen bol miktarda yağış, ekimini yeni yapıp yağmur bekleyen çiftçiyi sevindirdi.


  Sigara yasağı memnun etti

TÜRKİYE Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı İsmail Sezer, restoranların kapalı alanlarda sigara yasağından memnun olduklarını ifade ederek, Türkiye genelinde yaşanan uyumun artarak devam etmesini beklediklerini belirtti.


  Maaşlı kursa ilgi yok

TÜRKİYE İş Kurumu (İŞKUR) Kocaeli İl Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) yürütülen maaşlı ‘’Girişimcilik’’ kursu için 3 ayda yalnızca 5 kişinin müracaat ettiği bildirildi. İ


  Terör örgütü düğün bastı

Terör örgütü PKK’nın yaşadığı finansman krizini aşmak için Türkiye-İran sınır bölgesinde Kürtlerin yaşadığı köylere yönelik haraç toplama faaliyetlerini yoğunlaştırdığı bildirildi.


  Windows 7 ile sorunlar çözülüyor

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 7, Windows XP uyumlu yazılımları çalıştırabiliyor.


  Suriye üniversiteleri denklik istiyor

Türkİye ile Suriye arasında siyasî, ekonomik ve kültürel ilişkilerde bahar havası yaşanırken, son olarak vizenin kaldırılması iki komşu ülke yakınlaşmasında bir dönüm noktası oldu.


  “Bugünkü telefonlar çok karmaşık”

Cep telefonunun mucidi Amerikalı Martin Cooper, birçok uygulama ve özelliğe sahip bugünkü cep telefonlarının çok karmaşık olduğunu söyledi.


  Gece çalışanlar kahveyi azaltmalı

Gece çalışan kişilerin, kahve tüketimini azaltmasının uyku kalitesini arttırdığı bildirildi. Kanada’nın Sacre Coeur hastanesine ait uyku ve biyolojik ritm merkezinde yapılan araştırma, uyuyakalmamak için kullanılan en yaygın uyarıcı olan kafeinin, ilerleyen saatlerde uykuya zarar verdiğini, kahve içerek ne kadar “uyanık kalınırsa” daha sonra zararın o kadar fazla olacağını gösterdi.


  EĞİTİM KALİTESİ YÜKSEK

Bursa’dan gelerek Şam Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde okuyan Özden Şanlı, “Suriye’de çok kaliteli eğitim verildiğini ifade ederek,” Buradaki eğitimden gerçekten çok memnunuz. Ancak bir sorunumuz var.


  Kâzım Güleçyüz İskele Sancak’ta

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, “Demokrasiye Komplo Belgesi” üzerine yapılan son tartışmalar ve “Demokratik Açılımın akıbeti” konularının masaya yatırılacağı Erhan Çelik’le İskele Sancak tartışma programına katılacak.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.