06 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Grip turizmi vurmasın

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, ‘’domuz gribi’’yle ilgili kamuyu bilgilendirirken bazı hassasiyetlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, ‘’2006 yılındaki kuş gribindeki olumsuz örneklerden hareket ederek daha dikkatli davranmalıyız.

Turizmde yüzde 10 azalma demek, 2,1 milyar dolar net paranın azalması demek. Turizmde bir puanlık düşüş bile birçok sektördeki bütün bir yıl boyunca yapılacak ihracata değer’’ dedi.

Son günlerde gündemi çokça meşgul eden ‘’Domuz gribi’’nin turizme etkilerini değerlendiren Özaslan, yapılan yanlış haberlerin sektöre çok ciddi olumsuz geri dönüşlerinin olduğuna dikkati çekti. Özaslan, 2006 yılında Türkiye’ye fazlaca bir etkisi olmamasına rağmen kuş gribiyle ilgili basındaki itlaf görüntülerinin tüm dünya medyasında yer almasının olumsuz etkilerini hatırlatan Özaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Bu hastalık küresel bir sorun, ülkesel bir sorun değil. Her ülke kendi çapında önlemlerini alır. Türkiye’de zamanında aldığı tedbirlerle bu işi götürmeye çalışıyor. Tabii ki habercilik anlayışı açısından Türkiye’yi, kamuoyunu bilgilendirmek medyanın görevi ama sektörün hassasiyetleri var. Her ülkede sağlıkla ilgili endişeler var ama kamuyu bilgilendirirken bu hassasiyetleri göz önünde bulundurmak lazım. Yanlış yönlendirmemek lazım. 2006 yılındaki kuş gribindeki olumsuz örneklerden hareket ederek daha dikkatli davranmalıyız. İnsanlar tatil yapma kararı verirken gidilen ülkede sağlık problemi olmadığını hissetmeli. Yapılan araştırmalar tatil tercihlerinde en büyük hassasiyetin güvenlik olduğunu gösteriyor. İnsanların birinci derecede dikkat ettiği bir unsuru göz ardı etmek haksızlık olur. Ülkemizde sağlık ve güvenlik açısından ciddi problemimiz yok. Bunu yanlış yansıtıcı her türlü şeyden kaçınmak lazım.’’

‘’TURİZMDE BİR PUANLIK

DÜŞÜŞ BÜYÜK ZARAR’’

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özaslan, yapılabilecek yanlış yönlendirmelerin turizme zararına da değinerek, şunları söyledi: ‘’Türkiye’de turizmde yüzde 10 azalma demek, 2,1 milyar dolar net paranın azalması demek. Bu ne demektir biliyor musunuz? Turizm, en yüksek katma değer sağlayan sektör, en az ithalatla en fazla ihracat geliri sağladığımız bir sektör, katma değeri çok yüksek. O yüzden bir puanlık düşüş bile birçok sektördeki bütün bir yıl boyunca yapılacak ihracata değer.’’

06.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BİR ÇOK KESİMİN ENDİŞELERİ VAR

  GECİKMEDEN YARGI REFORMU YAPILSIN

  AİHM dokunulmazlığa dokunmadı

  Başbakanlık’ta ‘’demokratik açılım’’ toplantısı

  Emniyette 4 müdür açığa alındı

  MHP’nin kongresi 8 Kasım’da

  Katolik okulunda mescid

  GDO tartışması büyüyor

  Grip turizmi vurmasın

  Çağlayan: Ticaretin rengi olmaz

  Gül’e, Tunceli’de sıcak karşılama

  “Kenan Evren”in yerine şehit ismi

  TİKA ve İHH, Etiyopya’da 10 bin kişiye ışık olacak

  2010 Kur’ân yılı olacak

  Şaban Döğen duâlarla uğurlandı

  Postacılar aşı istiyor

  Konya’da yağmur sevinci

  Sigara yasağı memnun etti

  Maaşlı kursa ilgi yok

  Terör örgütü düğün bastı

  Windows 7 ile sorunlar çözülüyor

  Suriye üniversiteleri denklik istiyor

  “Bugünkü telefonlar çok karmaşık”

  Gece çalışanlar kahveyi azaltmalı

  EĞİTİM KALİTESİ YÜKSEK

  Kâzım Güleçyüz İskele Sancak’ta

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.