10 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Diyarbakırspor başkanı konuşurken ölçülü olmalı

Öncelikle şu konuya değinelim. Hafta boyu maça çıkıp çıkmama konusunda tereddütler yaşayan Diyarbakırspor takımı, şehrin maça çıkılması yönüneki kanaatine uyarak sahaya çıktı.

Bu karar tabiki doğru bir karar. Sporu amacının dışına çıkarmak isteyenlerin önünü kesecek bir karar. Ve son derece önemsenmesi gereken bir karar. Deplamanlarda Diyarbakırspor'un şahsında, Diyarbakır halkını rencide edecek sloganların atılması çok çirkin. Terör örgütüyle bu şehrin insanını aynı kefeye koymanın, art niyetten başka bir şey olmadığı da aşikar. Bu nedenle Diyarbakırspor'un, ligden çekilmeye dahi varabilecek kararlar alabileceğini söylemesini kimse yadırgamamalı.

Bölücülükle suçlanmanın vicdanlarda açabileceği yarayı, ancak bu insanların yaşadığı sıkıntıları bilenler bilebilir. Futbol Federasyonu ve İçişleri Bakanlığı, Diyarbakırspor' un daplasmanlarda bu tip hadiseleri tekrar yaşamaması için gerekli tedbirleri üst seviyede almalı. Bölücülükle suçlayan insanların, asıl bölücülük yapan taraf olarak gerekli cezaları almaları sağlanmalı. Bu gerçekleştirilirse ülkemizin güzide bir şehri olan Diyarbakır halkının töhmet altında kalmaması sağlanmış olur.

Diğer bir konuysa, geçen hafta G.Antep maçında son dakikalarda yediği 2 golle maçı önde götürürken kaybeden Diyarbakırspor'un başkanının verdiği demeçti. Televizyondan izledik. Antep'in attığı gollerde her hangi bir şaibe yok. Ancak başkan Çetin Sümer, hakemin kendilerini katlettiğini söylemişti. Hem kötü tezahürat, hemde hakem bahane edilip, Diyarbakırspor'un G.Saray maçına çıkmayacağını söylemişti Başkan Sümer. Sıcağı sıcağına bu tip söylemler Diyarbakırspor'a zarar verir.

Hakem hataları sadece Diyarbakırspor'la münhasır değl. Her takımın bazı maçlarda canı yanıyor. Vereceği beyanların, temsil ettiği makamın hassasiyeti göz göz önüne alındığında son derece dikkat edilmesi gereken bir makam olduğunu Çetin Sümer çok iyi bilmeli. Ağzından alınacak bir lafın, proveke edileceğini düşünerek çok ölçülü konuşmalı. Takımını ve dolayısıyla Diyarbakır halkını haklı konumdan, haksız konuma düşürmemeli.

Hem Diyarbakırspor camiası, hemde fubolla ilgili tüm diğer şahıslar, kulüpler, birimler sadece Diyarbakır'ı değil, tüm ülkemizi ilgilendiren bu meselede en akılcı yolu izlemek zorundadır.

SAİD OKUR [email protected].

10.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘GOL MAKİNESİ’ MAKUKULA

  SİVASSPOR LİGİN DİBİNE DEMİR ATTI

  Nobre gol atmayı unuttu

  SEYRANTEPE STADI 29 EKİM 2010'DA TESLİM EDİLECEK

  REAL MADRİD RONALDO'YA MİLLİ MAÇ İZNİ VERMİYOR

  Başbakanın stad sözü ortada kaldı

  Ankaragücü'nde Karaman krizi

  Diyarbakırspor başkanı konuşurken ölçülü olmalı

  GENÇ KARATECİLERİN DÜNYA SINAVI FAS'TA

  Beşiktaş zirve yarışı için umutlandı

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  13. HAFTANIN PROGRAMI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.