19 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

DERELİ TAZMİNATA DOYMUYOR

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Ali Koç'un kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle açtığı tazminat davasını kazanan FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, bu kez de eski meslektaşı Ahmet Çakar'ı tazminata mahkum ettirdi.

Özel bir televizyon kanalında 15 Mayıs 2006 tarihinde yayınlanan bir programda, kişilik haklarına yapılan haksız ve hukuka aykırı saldırılar nedeniyle eski hakem Ahmet Çakar aleyhine dava açan Dereli'nin duruşması karara bağlandı. Söz konusu tarihte yayınlanan programda, Dereli'ye hakaret ve ağır ithamlarda bulunduğu gerekçesiyle Çakar aleyhine İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davayı, 12 Aralık 2007 tarihinde, yerel mahkeme reddetmişti. Temyize giden Dereli'nin avukatı Murat Söylemez'in talebi üzerine, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararının bozulmasına hükmetti. 8 Eylül 2009 tarihindeki duruşma sonrasında İstanbul 4. Asliye Mahkemesi, Yargıtay'ın kararına uyarak, Ahmet Çakar'ın, Selçuk Dereli'ye 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Dereli'nin avukatı Söylemez'in, Kadıköy 8. İcra Müdürlüğü'nden mahkeme ilamını icraya koyduğu öğrenildi.

YILDIRIM VE KOÇ'A İCRA TAKİBİ

26 Nisan 2007'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve Beşiktaş'ın tur atlamasıyla sonuçlanan Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçından sonra soyunma odası koridorlarında Fenerbahçe yöneticilerinin hakem Selçuk Dereli'ye söylediği sözler sonucu açılan davalarda son noktaya gelindi. Olaylarla ilgili olarak federasyon Sarı-Lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'a 1 yıl hak mahrumiyeti ve 20 bin lira para cezası verirken, asbaşkan Ali Koç'a 1 yıl hak mahrumiyeti ve 30 bin lira, Mahmut Uslu'ya 1 ay hak mahrumiyeti, Murat Özaydınlı'ya ise 6 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin lira para cezası vermişti. Aziz Yıldırım ve Ali Koç'a Kadıköy 4. Asliye Hukuk mahkemesinde açılan davalar sonuçlanırken, mahkeme Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un 2 bin 500'er lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. Fenerbahçe yöneticileri kararı Yargıtay'da temyiz ederken, Dereli de “Küfüre bedel biçiliyor. Emsal teşkil eder” diyerek cezanın artması için temyiz yolunu seçti. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi kararı Mart ayının sonunda aynen onadı. Bu arada Kadıköy 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 4 yönetici hakkında açılan kamu davasından Selçuk Dereli tek taraflı feragat etti. Tazminat ödemeye mahkum edilen yöneticiler, Dereli'nin feragatinden sonra ceza davasından beraat etti. Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı'ya açılan tazminat davası sürerken, Dereli'nin Yıldırım ve Koç'la davasında da son aşamaya gelindi.

19.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  DERELİ TAZMİNATA DOYMUYOR

  F.Bahçe Alex'e güveniyor

  Mert Nobre 256 gündür gole hasret

  POTADA BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA GÜNÜ

  EFES YARIN G.SARAY'I AĞIRLAYACAK

  ARAGONES YENİ BİR İŞ BAKIYOR

  F.Bahçeli taraftarlara bilet satışı başlıyor

  Derbide goller son 15 dakikada geliyor

  Dev maçı Fırat Aydınus yönetecek

  Alibeyköylü 9 oyuncuya grip teşhisi kondu

  BREZİLYA'DA ‘TRABZON VP’ ADLI TAKIM KURULDU

  DENİZLİ'DE TRİBÜNLERİ ÖĞRENCİLER DOLDURACAK

  2012 OLİMPİYATLARI'NA BMW SPONSOR OLDU

  DOPİNGLİ RASHİD RAMZİ'NİN MADALYASI GERİ ALINDI

  TRİBÜN TERÖRÜNE KARŞI ORTAK TAVIR ALINACAK

  TÜRKCELL SÜPER LİGDE BU HAFTA

  BEKO BASKETBOL LİGİ PROGRAMI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.