28 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

2010’DA 117 GÜN TATİL YAPACAĞIZ

KAMU çalışanları, gelecek yıl 248 gün çalışacak, 117 gün tatil yapacak. Alınan bilgilere göre, 2010’da yeni yıl tatili, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda birer gün, Ramazan Bayramı’nda 3,5, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 1,5 ve Kurban Bayramı’nda da 4,5 gün resmi tatil olacak.

16 Kasım Salı ile 20 Kasım Cumartesi günleri arasında gerçekleşecek Kurban Bayramı’nın Arife günü olan 15 Kasım Pazartesi günü tümüyle idari tatil ilan edilirse bayram tatili, hafta sonlarıyla birlikte 9 gün olacak. Böylece kamu görevlileri, sadece 17 gün çalışarak en az mesaiyi Kasımda harcamış olacak.

23 GÜN RESMİ TATİL

Gelecek yıl, yeni yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Ramazan Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Kurban Bayramı tatili ile kamu çalışanlarının resmi tatil gün sayısı 13’e ulaşacak. Cuma gününe denk geldiği için hafta sonuyla birleşen yeni yıl ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatilleri 3’er gün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili ise 3,5 güne çıkacak. İlk günü perşembeye rastlayan Ramazan Bayramı tatili, arife günü ve hafta sonu ile birleşince 4,5 gün sürecek. Öte yandan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çarşamba, 30 Ağustos Zafer Bayramı ise pazartesiye rastladığı için hafta sonu tatilleriyle birleşmiyor. Resmi tatil olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ise cumartesiye denk geliyor. 2010’da hafta sonları dışında fazladan tatil bulunmayan Mart, Haziran, Temmuz ve Aralık en çok çalışılacak aylar olacak.

Buna karşın gelecek yıl tatil özlemi duyanlar Kasım ayını adeta iple çekecekler. Kamu çalışanları, gelecek yıl 9 güne uzaması durumunda Kurban Bayramı tatilinin yaşanacağı Kasımda sadece 17 gün çalışacak.

Kamu çalışanı, 2010 yılında 248 günü çalışarak, 117 günü dinlenerek geçirecek. 30 günlük yıllık yasal izin kullanıldığı var sayıldığında dinlenme süresi 147 güne çıkacak.

28.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  KARARIN KABUL EDİLEBİLİR YANI YOK

  Milyonlar hacı olmanın mutluluğunu yaşıyor

  Acemi kasaplar hastanelik oldu

  Liderler bayram namazındaydı

  Gerçek ve kalıcı demokrasi

  Türkiye bu engelleri aşar

  Benzin vergisi bütçenin ilâcı

  2010’DA 117 GÜN TATİL YAPACAĞIZ

  Üniversiteler engelsiz olacak

  Dünya Aile Zirvesi Türkiye’de toplanacak

  Kocaeli’nde silâhlı kutlama

  Kamu-Sen: Eğitim sistemi felç olacak

  Kabul edilebilir yanı yok

  Tokat'ta otobüs dereye devrildi: 46 yaralı

  YÖK, itiraz edecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl