28 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Üniversiteler engelsiz olacak

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş, engelli öğrencilerin fizikî, mimarî, eğitim ihtiyaçlarını ve bunlarla ilgili planlamaları yaparak üniversitelerle sıkı bir diyalog içinde olmayı hedeflediklerini belirterek, ‘’2012’ye kadar tüm çalışmalarımızı bitirip artık tüm üniversiteler engelsiz üniversite hüviyetine kavuşmuş olsun diyoruz’’ dedi.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Özürlü Öğrenciler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Eriş, yaptığı açıklamada, 2006 yılında Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği’nin çıkarıldığını anımsatarak, Özürlü Öğrenciler Komisyonu’nun da bu yönetmeliğe göre kurulduğunu anlattı. Komisyonu çok önemsediğini vurgulayan Eriş, üniversitelerin temsilcileriyle, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan yetkililerle engelsiz üniversite için ilk büyük toplantılarını yakın bir zamanda yaptıklarını söyledi.

Üniversitelere ‘’Engelsiz Üniversite Birimi’’nin kurulması için yazı gönderdiklerini belirten Eriş, Ankara, Anadolu, Gazi, Boğaziçi gibi üniversitelerde bu birimin kurulduğunu ve ileri düzeyde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Üniversitelerin fakülte ve bölümler itibariyle özürlü öğrencilerin dağılımını derlediklerini anlatan Eriş, ‘’Örneğin, Anadolu Üniversitesi’nde 127, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 290, Fırat Üniversitesi’nde 19, Gazi Üniversitesi’nde 59 engelli öğrenci var. Şu ana kadar elde edilen verilere göre, üniversitelerde toplam 3 bin 287 engelli öğrenci bulunuyor’’ diye konuştu. Ankara / aa Engelli öğrencisi az olan üniversiteler arasında Kafkas (1), Çankaya (1), Düzce (1), Ahi Evran (2), Bingöl (2) Galatasaray (1) Harran (5), Iğdır (3) üniversitelerinin bulunduğunu belirten Eriş, ‘’Şu anki verilere göre en çok engelli öğrencinin olduğu üniversiteler arasında ise Pamukkale (763), Ege (617) üniversiteleri geliyor’’ dedi. ÖSYM’den de 2006 yılından 2009 yılına kadar ÖSYS’ye başvuran engelli adayların sayılarını istediklerini belirten Eriş, 2006 yılında toplam bin 266, 2007 yılında bin 246, 2008 yılında bin 371 ve 2009 yılında ise bin 583 engelli öğrencinin sınava girdiğini belirtti.

28.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  KARARIN KABUL EDİLEBİLİR YANI YOK

  Milyonlar hacı olmanın mutluluğunu yaşıyor

  Acemi kasaplar hastanelik oldu

  Liderler bayram namazındaydı

  Gerçek ve kalıcı demokrasi

  Türkiye bu engelleri aşar

  Benzin vergisi bütçenin ilâcı

  2010’DA 117 GÜN TATİL YAPACAĞIZ

  Üniversiteler engelsiz olacak

  Dünya Aile Zirvesi Türkiye’de toplanacak

  Kocaeli’nde silâhlı kutlama

  Kamu-Sen: Eğitim sistemi felç olacak

  Kabul edilebilir yanı yok

  Tokat'ta otobüs dereye devrildi: 46 yaralı

  YÖK, itiraz edecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl