02 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Minare yasağına tepkiler büyüyor

İsvİçre’de milliyetçi partilerin desteğiyle, yeni minarelerin inşasının yasaklanması için önceki gün düzenlenen referandumda yasak kararı oyların yüzde 57,5’iyle kabul edilmesinin ardından tepkiler büyümeye devam ediyor.


İSVİÇRE BANKALARI ENDİŞELİ

İsvİçre’nin La Liberation gazetesindeki haberde, iş çevrelerinin “İsviçre bankaları için bir engel daha” endişesini taşıdığı belirtilirken, Cenevre ya

ABD KONGRESİ: İSVİÇRE MAHKEMELERİ KARARI BOZAR

ABD Kongresindeki Helsinki Komisyonu ise, İsviçre’de düzenlenen referandumla yeni minare yapımının yasaklanmasının endişe verici olduğunu belirtti.


  ABD, 2018’e kadar Afganistan’da kalacak

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Barack Obama, çok sayıda ülkenin liderini arayarak yeni stratejiye ilişkin bilgi veriyor.


  AB, Filistin Devleti’ni tanıyacak

İsraİl’de yayımlanan Haaretz gazetesi, AB ülkeleri dışişleri bakanlarının önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda, tek taraflı ilan edilecek, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımalarının beklendiğini yazdı.


  İsrail, gelişmelerden rahatsız

İsraİl, AB dışişleri bakanlarının tek taraflı ilan edilecek, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanıyacakları yönündeki haberlere sert tepki gösterdi.


  AB, üç ülkeye vizeyi kaldırdı

AB içişleri ve adalet bakanları, Sırbistan, Karadağ ve Makedonya vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz girebilmesini onayladı.


  Boris Tadiç’e içki cezası

SIrbİstan Devlet Başkanı Boris Tadiç, stadyumda içki içerek yasaları ihlâl etmekten mahkemeye çıktı. Tadiç, yargıca, yaptığının suç olduğunu bilmediğini belirterek, işlenen suçun bütün sorumluluğunu kabul ettiğini söyledi.


  Çin: İran konusunda yaptırım değil, diyalog lâzım

İran’a her türlü müdahaleye karşı olan ve desteğini her zaman ortaya koyan Çin yönetimi, İran’ın nükleer programı konusunda yaptırım değil daha fazla diyaloğa ihtiyaç olduğunu açıkladı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl