02 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Türkiye’de, 11.9 milyon yoksul var

Türkiye’de yoksulluk oranı, 2008 yılında, bir önceki yıla göre 0,68 puan azalarak, yüzde 17,11’e düştü. Yoksulluk oranı 2007 yılında yüzde 17,79 düzeyindeydi.



İhracat, 9 milyar dolara dayandı

KASIM ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,54 artışla 8 milyar 825 milyon dolar oldu.



TÜPRAŞ’tan 2 milyar dolarlık yatırım

TÜRKİYE Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) Genel Müdürü Yavuz Erkut, Türkiye’deki tüketim artışı nedeniyle motorin üretimini artırmaya karar verdiklerini ve bu çerçevede yaklaşık 2 milyar dolarlık bir yatırım yapacaklarını açıkladı.



MOTORİN VE BENZİN ARASINDAKİ VERGİ FARKI

MOTORİN ve benzin arasında benzin aleyhine bir vergi farkı olduğuna dikkat çeken Erkut, rafineri çıkış fiyatı 86 kuruş olan kırsal motorin ve motorinde ÖTV ve KDV miktarının yaklaşık 1,49 lira, rafineri çıkış fiyatı 84 kuruş olan benzindeki vergi miktarının ise 2,20 lira olduğuna işaret etti.



THY, Sao Paulo ve Dakar’a direkt uçacak

TÜRK Hava Yolları (THY), 28 Mart 2010’dan itibaren Brezilya’nın Sao Paulo ve Senegal’in Dakar kentlerine direkt uçuşları başlatacak. Uçuşlar, haftada 3 gün gerçekleştirilecek.



Malî suç oranı, yüzde 15

Uluslararası danışmanlık şirketi Pricewaterhouse tarafından hazırlanan “Küresel Ekonomik Suç” konulu anket ve rapora göre, Türkiye’de yolsuzluk yüzde 15 düzeyinde bulunuyor.



Denizli’de işler açılıyor

DENİZLİ'DEKİ tekstilciler, yılbaşı siparişleri dolayısıyla işlerinin çok iyi olduğunu belirterek, bunun gelecek yılda da işlerin açılabileceği yolunda işaret olduğunu bildirdi.



Dubai şokunu bayramda geçirdik

BORSA Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, Türkiye piyasasının, bir-iki günlük şokun ardından, özellikle Kurban Bayramının tatil olması sayesinde ‘’Dubai virajını dönmüş göründüğünü’’ belirtti.



Dubai borcunu yapılandıracak

Dubai World’un 26 milyar dolarlık borç yapılandırma planının, krizin yayılma kaygılarını yatıştırdığı belirtildi.



26 ülkenin kuaför malzemeleri Bursa’dan

BURSA'DA kurulu bir firma, koltuktan oturma gruplarına, lavabodan masaj ve ağda yataklarına kadar birçok çeşitte kuaför malzemeleri üretiyor.



Satılmayan kurbanları EBK aldı

Ülkenin en büyük et tedarikçisi Et ve Balık Kurumu, besicinin hayvan pazarına getirip satamadığı 10 bini küçükbaş, bini büyükbaş olan 11 bin kurbanlığı satın aldı. EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, “Kurban Bayramında alıcı bulamayan 5 bin tosun ile 30 bin koyun daha olduğunu tesbit ettik. Bunların hepsini almak istiyoruz. Satmak isteyenler hafta sonuna kadar bize müracaat etsin” çağrısında bulundu.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl