02 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Katsayı zulmü kaybettirdi

TEKNİK Eğitim Vakfı (TEKEV) Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli, Danıştay’ın katsayı uygulaması ile ilgili aldığı karara tepki göstererek, “Ülke 10 yıllık katsayı zulmüyle çok şeyler kaybetmiştir.” dedi.


NEREDE SANAYİCİ VE İŞADAMI DERNEKLERİ?

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, YÖK'ün ÖSS'de farklı katsayı uygulamasını kaldıran kararıyla il

İstanbul’da “Türk-Alman Üniversitesi’’ kurulacak

İSTANBUL’DA uluslar arası statüde eğitim verecek ‘’Türk-Alman Üniversitesi’’ kurulacak. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş, İstanbul Ünive


  ‘Dünya Aile Zirvesi’ İstanbul’da toplanacak

DÜNYA Aile Zirvesi, bu yılki toplantısını, küresel düzeyde ‘’kadın, aile ve sosyal işlerden sorumlu’’ bütün bakanların katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirecek.


  Tarihî binalara vergi katkısı

KAYSERİ’DE, emlâk vergilerinden taşınmaz kültür varlıklarının korunması için kesilen yüzde 10’luk pay, tarihî yapılara ‘’can suyu’’ oluyor.


  Dünya Üniversiteler Kongresi’ne doğru

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, Dünya Üniversiteler Kongresi’nin önümüzdeki yıl 20-24 Ekim tarihlerinde yapılacağını bildirdi.


  Gazi Üniversitesi, KKTC’de kampüs kuracak

GAZİ Üniversitesi, KKTC’de sağlık ile ilgili birimlerin ve bir butik hastanenin bulunacağı bir kampüs açmaya hazırlanıyor.


  Kürtçe bölüme izin çıktı

MARDİN Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak ‘’Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü’’ kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Tokat’ta minibüs devrildi: 17 yaralı

TOKAT’IN Reşadiye ilçesinde, minibüsün devrilmesi sonucu 17 kişi yaralandı. İlçeye bağlı Nebişeyh beldesinden Reşadiye’ye giden ve aralarında ilçedeki bir tekstil atölyesinde çalışan işçilerin de bulunduğu yolcuları taşıyan Murat Koç (45) yönetimindeki 60 M 2138 plâkalı minibüs, Kaşpınar Köyü Ağılıdibi mevkiinde devrildi.


  Ağrı’da minibüs şarampole yuvarlandı: 10 yaralı

AĞRI’YA bayram ziyareti için gelen ailenin bulunduğu minibüsün şarampole yuvarlanması sunucu 10 kişi yaralandı.


  En büyük iç tehdit darbecilik

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Serkan Sönmez, “Darbe yapmaya ve darbe ortamı oluşturmaya yönelik her türlü girişim en önemli iç tehdit olarak algılanmalıdır.


  TSK, SUÇA KARIŞANLARI DERHAL GÖREVDEN ALMALI

Askerî darbe ve buna yönelik bütün girişimler devleti bu niteliklerini ortadan kaldırma girişimleri olduğunu dile getiren Serkan Sönmez şu görüşlere yer verdi: “Değiştirilmesi teklif dahi edilemez olan bu nitelikleri ortadan kaldırmaya yönelik olan darbe girişimleri, devletin ve milletin güvenliğine yönelik birinci tehdit olarak ele alınmalı Milli Güvenlik Kurulu başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri dahil olmak üzere tüm yetkili organlar tarafından öncelikli konu olarak incelenmeli, önlenmeli, suça karışanlar derhal görevlerinden alınmalı, idari ve hukuki süreç hızla işletilmelidir.


  Bakan Çubukçu: Gerekirse yasal düzenleme yapabiliriz

MİLLî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Danıştay 8. Dairesi’nin YÖK’ün katsayı kararının yürütmesini durdurmasının hukuki olmadığını söyledi.


  Katsayı kararı siyasî

Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Ali Duru, Danıştay’ın katsayı kararının siyasî olduğunu söyledi.


  Erdoğan: İnanç özgürlüğünü referanduma sunamazsınız

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokrasilerde referandumların da bir ölçüsü olduğunu ve her konunun referanduma taşınmasının yanlış olduğunu belirterek, ‘’Temel hak ve özgürlükler oylama konusu yapılamaz.


  Bakan Atalay Hacdan döndü

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, Hac ibadetini yerine getirmek üzere gittiği Suudi Arabistan’dan yurda döndü.


  Basın İlân Kurumu şubesini soydular

BasIn İlan Kurumu Kocaeli Şubesi kimliği belirlenemeyen kişilerce soyuldu.


  Şüpheli 2 paketten ses bombası çıktı

Adana’da bir marketin önüne bırakılan ve şüphe üzerine fünye ile patlatılan 2 pakette ses bombası bulunduğu bildirildi.


  İki kişi silâhlı saldırıda öldü

Çorum’un İskilip ilçesinde silâhlı saldırıya uğrayan 2 kişi vefat etti.


  Eczacılar Cuma günü kepenk indirecek

TÜRK Eczacılar Birliği, yürürlüğe girecek olan İlaç Fiyatları Kararnamesi’ndeki değişiklikleri protesto etmek için 4 Aralık Cuma günü kepenk kapatacak.


  TİB’de ikinci kez inceleme

SİNCAN 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin aldığı karar doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB), ikinci kez inceleme yapılmasına başlandı.


  Kürt sorunundan ziyade, Kürtlerin sorunları var

ESKİ MHP Ağrı Milletvekili Nidai Seven, demokratik açılım sürecinde muhalefetin sadece tesbitte bulunduğunu, çözüm yollarını ise ortaya koymadığını söyledi.


  Yayla yasağının kalkmasını dört gözle bekliyorlar

SİİRT Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali İlbaş, yayla yasağının kaldırılması halinde hayvancılığın gelişeceğini söyledi.


  Rastgele çek vermeye son

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Çek Kanunu’nda yapılacak değişiklikle hem alacaklıya hem de borçluya yeni imkanlar tanınacağını belirterek, yeni düzenlemeyle bankalara da önemli sorumluluklar yükleneceğini söyledi.


  Bir dinin mimarisine, o dinin mensupları karar verir

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, İsviçre’de cami minaresi yapımına yasak getiren ve BM ile Vatikan’ın da karşı çıktığı referandumun sonucu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bir inancın ve o inancın kendini ifade ve ortaya koyma biçiminin nasıl olacağı ve yorumlanacağı o inanca mensup olmayanların haddi değildir” dedi.


  PKK yandaşları polise saldırdı

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü önünde PKK’nin sözde 31. kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla toplanan grup, yolu taş ve çöp bidonlarıyla kapattı.


  Kurbanlıklar elde kaldı

UZUN zamandır besicilerin büyük ümitle beklediği Kurban Bayramı geride kalırken, pazarlara getirilen pek çok kurbanlık da elde kaldı. Hareketli başlayan ve oldukça yüksek olan fiyatlar, Arefe Günü akşam saatlerinden itibaren bayram süresince düşük tutuldu.


  Vatan şairi Namık Kemal anılacak

VATAN ve Hürriyet Şairi Namık Kemal, ölümünün 121. yılında, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde bugün törenle anılacak.


  Talat, Ankara'da liderlerle görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Dışişleri Konutu’nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Dışişleri Konutu’ndaki görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.


  Mühendislere deprem eğitimi

İSTANBUL Valiliği İl Özel İdaresi’nin “İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP)” çerçevesinde inşaat mühendisleri depremle ilgili bilgilendiriliyor.


  İlk hacı kafilesi döndü

HAC vazifesini yerine getiren Türk hacılardan 450 kişlik kafile kutsal topraklardan döndü. Kutsal topraklardan sağlıklı olarak ülkeye dönen bir hacı, domuz gribinin hacıları teğet geçtiğini söyledi.


  Teknoloji ihraç ediyoruz

Antalya Teknokent AŞ Genel Müdürü İsmail Kasap, teknoloji geliştirme bölgesinde çoğu bilişim olmak üzere 40 firma bulunduğunu, bu firmalarda 150 ar-ge personelinin çalıştığını söyledi.


  Zonguldak emeklide, Muğla çalışanda birinci

Zonguldak emekli, Muğla çalışan oranında bi-rinci sırada geliyor. Alınan bilgiye göre, emeklilerin il nüfusuna oranının en fazla olduğu yerlerin başını Karadeniz bölgesi illeri çekiyor.


  Şehirlerin göç alan yüzü değişiyor

Eğİtsel, sosyal, ekonomik, sportif ve kültürel hizmetlere erişimi kısıtlı çocuk ve gençlere ulaşmayı hedefleyen İç Göç Entegrasyon Projesi’nin (İGEP) İzmir ayağında, Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne devam eden 261 çocuk ve genç, merkeze gelmeye başladıkları 10 aydan bu yana artık geleceğe daha umutla bakıyor.


  Gar ve trenler denetlenecek

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları ile bütün gar, istasyon, yol ve trenleri denetleyecek. TCDD, 10. Ulaştırma Şurası’nda belirlenen 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını hızlandırdı.


  Ankara’da sis uçak trafiğini engelledi

ANKARA’DA etkili olan sis sebebiyle Esenboğa Havalimanı’nda bazı uçak seferleri yapılamadı. Alınan bilgiye göre, saat 02.00’den itibaren Esenboğa Havalimanı’nda sis etkili olmaya başladı.


  Malatya’ya, Turgut Özal Tabiat Parkı

MALATYA'NIN Orduzu Beldesi sınırları içindeki bazı alanlar, ‘’Turgut Özal Tabiat Parkı’’ olarak belirlendi.


  Taşköprü, evleriyle markalaşıyor

KASTAMONU'NUN Taşköprü ilçesinde kendine özgü mimarisi ve işçiliğiyle dikkatleri çeken tarihi evlerden 132 tanesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillendi.


  Isparta’da hava kirliliği, yüzde 50 azaldı

ISPARTA Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpcü, hava kirliliği konusunda geçmiş yıllarda ilk sıralarda yer alan şehirde alınan radikal kararlarla hava kalitesinin yükseltildiğini bildirdi.


  Karkamış’ta, mayın temizleme işlemi başlıyor

GAZİANTEP'İN Suriye sınırındaki mayınlı sahada bulunan tarihi Karkamış Antik Kenti’nde mayınların elle temizlenmesi için açılan ihaleyi kazanan Nokta Yatırım İnşaat Gıda Tekstil Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin 5 Aralık’ta çalışmalara başlayacağı bildirildi.


  Yusufeli’nde, 6 ev ve ahır yandı

ARTVİN’İN Yusufeli ilçesine bağlı Esendal Köyündeki yangında, 6 ev ile bu evlerin yanındaki samanlık ve ahırlar kullanılamaz hale geldi.Alınan bilgiye göre, ilçenin Esendal Köyü Arneşen Mahallesi’nde önceki gün sabaha karşı Mehmet Şimşek’e ait evin bacasının tutuşması sonucu yangın çıktı.


  Cami fareleri yakalandı

MERSİN’İN Mut ilçe merkezindeki 11 camiye 14 defa girerek hırsızlık yapan yaşı küçük 9 kişi yakalandı.


  AIDS Dünyada azalıyor Türkiye’de artıyor

Bİrleşmİş Milletler HIV/AIDS Ortak Programı (Unaids), 24 Kasım 2009’da güncel verilerin ve değerlendirmelerin yer aldığı küresel AIDS raporunu yayınladı.


  İnternet kırsalı da sardı

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Nüfus Etütleri Enstitüsü’nce yapılan araştırmada, İnternet bağlantısı şehirlerde her üç evde bir, kırsalda ise her onbir evden birinde bulunuyor.


  Güzellik uğruna öldü

Arjantİn’İn eski güzellik kraliçesi, estetik ameliyat yüzünden öldü. 1994 yılında Arjantin güzeli seçilen 38 yaşındaki Solange Magnano’nun, yaptırdığı estetik ameliyattan sonra akciğer embolisinden öldüğü bildirildi.


  Yüzyılın deneyinde işler iyi gidiyor

Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’ne (CERN) ait Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nın (BHÇ), 1,18 trilyon elektron volt ışın demeti parçacığı göndererek, proton ivmesi rekoru kırdığı bildirildi.


  Gazete tirajları yükselişe geçti

Ülke genelinde, yaygın gazetelerin tirajlarında yükselme eğilimi görülüyor. Bütün ülkede satış ve dağıtımı yapılan yaygın basının Ağustos ve Eylül 2009 aylarında toplam tirajı 3 milyon 860 bin 601’den 4 milyon 7 bin 617’ye yükseldi.


  Çocukları beslerken obeziteyi unutmayın

Obezİtenİn gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunlarından birisi olduğu bildirildi. Günümüzde obezitenin sürekli arttığına dikkat çeken uzmanlar, ailelerin özellikle çocukların beslenmesine dikkat etmelerini tavsiye ediyor.


  Nazizmin son dâvâsı başladı

Eskİ Nazi ölüm kamplarında gardiyanlık yapan John Demjanjuk’un (89) yargılanmasına Münih Eyalet Mahkemesinde başlandı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl