04 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

BAŞBUĞ'U ZİYARET EDECEKLER

Meçhul bir subayın Ergenekon savcılarına gönderdiği ve medyada geniş yer bulan ihbar mektubunda dile getirdiği iddialar, Dağlıca ve Aktütün baskınlarında şehit olanların ailelerinin acılarını tazeledi. İddialar üzerine şehit aileleri, önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, saldırılarda ihmali bulunduğu öne sürülenler hakkında suç duyurusunda bulunacak. Ardından Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'u ziyaret ederek, "Konuyu aydınlatın, içimiz rahatlasın" diyecek.

ÖRTBAS EDİLEN İDDİALAR

13 askerin şehit düştüğü, 8 askerin kaçırıldığı Dağlıca baskını 21 Ekim 2007'de yaşanmıştı. Karakol komutanı Yarbay Onur Dirik'in YouTube'a düşen ses kaydında, baskındaki ihmalleri kabul ettiği ortaya çıkmış, ayrıca Genelkurmay, Kara Kuvvetleri, Jandarma, 2. Ordu ve Hakkâri'deki istihbarat başkanlıklarının, baskına ilişkin bütün bilgilerden önceden haberi olduğu ileri sürülmüştü. 17 askerin şehit edildiği Aktütün saldırısı için de benzer iddialar ortaya atılmıştı.

Dağlıca ve Aktütün aydınlatılsın

“Kafese Eylem Planı”nın medyada yer almasından sonra meçhul bir subayın ihbar mektubunda dile getirdiği iddialar, Dağlıca ve Aktütün baskınlarında şehit olanların ailelerinin acılarını tazeledi. Gelişmeler üzerine aileler Genelkurmay’a gitme kararı aldı. Şehit yakınları, önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dâvâ açacak. Ardından Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u ziyaret ederek, “Konuyu aydınlatın, içimiz rahatlasın” diyecek.

13 askerin şehit edildiği, 8’inin de kaçırıldığı Dağlıca baskınında şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Gürdal’ın ikiz kardeşi Celalettin Gürdal, diğer ailelerle birlikte örnek bir hukuk mücadelesi vereceklerini söyledi. Gürdal, baskınlardan sorumlu ve ihmali olan kişilerin mutlaka yargılanması gerektiğini dile getirdi. Meçhul subayın ihbar mektubunu yemek masasında öğrendiğini anlatan Gürdal, “O mektubun televizyonda okunması üzerine yediğim yemek benim boğazıma dizildi. O anda ben kendime dedim ki, ‘Celalettin sen doğru yoldasın.’ Zaten haberlerin çıktığı gün bana telefonlar gelmeye başladı. Dediler ki; ‘Gözün aydın, senin yaptığın, araştırdığın her şey şu anda gün yüzüne çıktı.’ İhbar mektubu çıktıktan sonra ben biraz daha cesaret aldım. Canım pahasına da olsa bu yolun sonuna kadar gideceğim. Kardeşimin ve tüm şehitlerin adına konuşuyorum, onların hakkını helâl etmiyorum. Ne askere ne de hükümete, hiç kimseye hakkımı helâl etmiyorum. Benim kardeşimin 4 yaşında oğlu, 23 yaşında eşi geride kaldı. Ben Ergenekon’un bir şekilde bitirilmesini istiyorum” dedi.

Şehit kardeşi Gürdal, ihbar mektubunu öğrendikten sonra şehit ve gazi dernekleriyle girişimlerde bulunduklarını anlattı. Gürdal, şunları kaydetti:

“Ankara, İstanbul ve diğer büyük illerdeki dernekleri aradım. ‘Dağlıca’daki, Aktütün’deki ve Ergenekon’un katlettiği şehitlerin adreslerini istiyorum’ dedim. Herkes dilekçesini yazacak ve o zaman yüce adaleti göreceğiz. Hepsi ‘biz varız, arkandayız’ dediler. ‘Sen bize yol göster, biz seninle her şeye varız’ dediler. Bu güne kadar 12 şehit ailesine ulaştım. Genelkurmay’a dilekçe yazdım. Faks çektim, bir şekilde cevap alamadım. Bundan kısa bir süre önce de telefonla aradım. ‘Biz sana döneceğiz’ dediler ve bir gün sonra beni aradılar. ‘Genelkurmay Başkanı şu sıralar müsait değil, sizinle en kısa zaman süresi içerisinde görüşecek. Eğer, İlker Başbuğ görüşemezse, bir alt kademedeki askerler sizinle irtibat sağlayacaklar’ dediler.” Tüm şehit ailelerine seslenen Gürdal, “Ricada bulunuyorum. Bir şekilde benim ile irtibata geçin. Hep beraber gidelim yüce yargıya, tek yumruk olalım. Yazacağımız iki satır dilekçe ile bunun hesabını soralım. O insanlar ellerini kollarını sallayarak gezmesinler” çağrısında bulundu.

04.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Böyle bir eşitlik olmaz

  BAŞBUĞ'U ZİYARET EDECEKLER

  Türmen kimin sözcüsü?

  Yıldırım, Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili komisyona bilgi verdi

  Danıştay’dan GDO Yönetmeliğine de durdurma

  Ergin: İmralı ile ilgili şikâyetleri inceleriz

  Öğrenciler mağdur olmayacak

  YÖK, Danıştay’ın kararına itiraz etti

  Türkiye’de hukuk işlemiyor

  Şanlıurfa’da 30 sivil toplum kuruluşu kararı protesto etti

  AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var

  5 yılda 1 faslın kapatılması tartışılmalı

  Çocuklarınızı alet ettirmeyin

  Asgarî ücret pazarlığı 10 Aralık’ta başlıyor

  Başkanlardan SGK Genel Kuruluna boykot

  Kredi notu yükseldi

  YÖK Genel Kurulu 8 Aralık’a alındı

  5 askerî personel daha ifade verdi

  Benzine, 2 kuruş zam

  HES’lerin satış maratonu başladı

  Kurban, Hollanda’nın gündeminde

  Bu balık böbrek taşına şifa

  Çok basit tedbirlerle hırsızlıktan korunulabilir

  Dinler, Avustralya’da bir araya geliyor

  ABD’de kök hücreye izin çıktı

  Uykuda öğrenmek hayal değil

  Düşünce gücüyle hareket eden robot el üretildi

  Soğuk İzmir geceleri çorbayla ısınıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl