05 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Karşılıksız çekte artış

Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2009 yılının on bir ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,8 artarak 1 milyon 776 bin 365’e çıktı. Aynı dönemde, mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre ise, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı da yüzde 7,8 artarak 71 bin 476’dan 77 bin 39’a yükseldi.



ZENGİN 14 MİLYON KİŞİ GELİRİN YARISINI ALIYOR

Türkiye-Kamu Sen’in hazırlattığı “Gelir Dağılımının İyileştirilmesi Sorunu ve Politikalar’’ adlı raporuna göre Türkiye, OECD ülkeleri arasında gelir dağılımının en bozuk olduğu üçüncü ülke durumunda. Türkiye’de halen en düşük gelire sahip 14 milyon kişi, toplam gelirin yalnızca yüzde 6,1’ini paylaşırken, en yüksek gelirli 14 milyon kişi ise toplam gelirin yüzde 44,4’ünü alıyor.



ABD pazarı için Türk firmalarına tavsiyeler

TÜRKİYE'NİN Washington Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Abdullah Köten, ABD pazarında kalıcı olmak isteyen Türk firmalarının diğer ülkelere yönelik uyguladıkları ticaret alışkanlıklarından vazgeçmesi gerektiğini belirterek, “Bu pazar, Avrupa ve diğer ülkelerin pazarlarından farklı.



Minare referandumu ticarî ilişkileri etkilemez

TÜRK ihracatçı ve sanayiciler, İsviçre’de yapılan referandum sonucu minare yapımının yasaklanması kararının iki ülke arasındaki ticarî ilişkileri etkilemeyeceği görüşünde birleşti.



Ortadoğu ülkelerinin tercihi, ‘Made in Turkey’

SANAYİ mamullerinde Orta doğu ülkelerinden gelen taleplerde ‘’Türk Malı’’ modası yaşanıyor.



Bursalı sanayiciler her şeye rağmen umutlu

BURSA Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Özüm, ‘’Biz, her-şeye rağmen önümüzdeki yıldan umutluyuz’’ dedi.



GAP'tan, AB ülkelerine ihracat düşüşü sürüyor

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesinden Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılan ihracattaki düşüş sürüyor.



“Küresel krizin etkileri bir süre daha sürecek”

HSBC Bank Üst Yöneticisi Piraye Antika, ‘’feci bir deprem’’ olarak nitelediği küresel ekonomik krizin etkilerinin bir süre daha devam edeceğini belirterek, ‘’Kriz, dengeleri alt üst etti.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl