05 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

ZENGİN 14 MİLYON KİŞİ GELİRİN YARISINI ALIYOR

Türkiye-Kamu Sen’in hazırlattığı “Gelir Dağılımının İyileştirilmesi Sorunu ve Politikalar’’ adlı raporuna göre Türkiye, OECD ülkeleri arasında gelir dağılımının en bozuk olduğu üçüncü ülke durumunda. Türkiye’de halen en düşük gelire sahip 14 milyon kişi, toplam gelirin yalnızca yüzde 6,1’ini paylaşırken, en yüksek gelirli 14 milyon kişi ise toplam gelirin yüzde 44,4’ünü alıyor.

UÇURUM ARTARSA SOSYAL PATLAMALAR

YAŞANIR

Türkiye’de en düşük gelirli grup ile en yüksek gelirli grup arasında yaklaşık 7,3 kat fark bulunduğu vurgulanan raporda, uluslararası bilim çevrelerine göre, bu farkın 8 kat olması durumunda ülkede sosyal patlamalar yaşandığına işaret edildi. “Türkiye, 7,3 kat farkla son derece kritik bir eşikte bulunuyor’’ denilen raporda, yoksulluk oranlarına da dikkat çekildi.

Gelir uçurumu derinleşiyor

TÜRKİYE Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin hazırladığı ‘’Gelir Dağılımı’nın İyileştirilmesi Sorunu ve Politikalar’’ raporuna göre Türkiye, OECD ülkeleri arasında gelir dağılımının en bozuk olduğu üçüncü ülke durumunda. Türkiye-Kamu Sen’den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de halen en düşük gelire sahip 14 milyon kişinin, toplam gelirin yalnızca yüzde 6,1’ini aldığı ifade edilerek, en yüksek gelirli 14 milyon kişinin ise toplam gelirin yüzde 44,4’ünü aldığı belirtildi.

Açıklamada, OECD ülkeleri arasında gelir dağılımı bozukluğunda Türkiye’nin üçüncü sırada bulunduğu kaydedildi. Türkiye’de en düşük gelirli grup ile en yüksek gelirli grup arasında yaklaşık 7,3 kat fark bulunduğu vurgulanan açıklamada, uluslararası bilim çevrelerine göre, bu farkın 8 kat olması durumunda ülkede sosyal patlamalar yaşandığına işaret edildi. Açıklamada, ‘’Buna göre Türkiye, 7,3 kat farkla son derece kritik bir eşikte bulunuyor’’ denildi.

Araştırmanın sonuçlarına göre, ülkelerdeki yoksulluk oranlarının da oldukça dikkat çektiği kaydedilen açıklamada, araştırmaya göre yoksulluk oranları bakımından da Türkiye’nin OECD içinde en yüksek oranlardan birine sahip olduğunun görüldüğü ifade edildi. Buna göre, Danimarka’da nüfusun yalnızca yüzde 2,1’i, Norveç’te yüzde 2,9’u, İsveç’te yüzde 3,2’si, Çek Cumhuriyeti’nde yüzde 5,6’sı, Almanya’da yüzde 10,4’ü Yeni Zelanda’da 13,6’sının yoksulluk sınırının altında kaldığı vurgulanan açıklamada, bu rakamın Türkiye’de yüzde 17,11, ABD’de yüzde 18,4 ve Meksika’da da yüzde 21,3 olarak tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, ‘’Türkiye, OECD içinde yoksulluğun en yüksek olduğu üçüncü ülke konumunda. Açıklanan son enflasyon rakamlarına göre, Kasım ayında enflasyonun yüzde 1,29 olarak tespit edilmesi ve zorunlu tüketim harcamalarında yaşanan fiyat artışları, yoksulluk oranlarını biraz daha arttırdı’’ tesbitinde bulunuldu.

05.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Karşılıksız çekte artış

  ZENGİN 14 MİLYON KİŞİ GELİRİN YARISINI ALIYOR

  ABD pazarı için Türk firmalarına tavsiyeler

  Minare referandumu ticarî ilişkileri etkilemez

  Ortadoğu ülkelerinin tercihi, ‘Made in Turkey’

  Bursalı sanayiciler her şeye rağmen umutlu

  GAP'tan, AB ülkelerine ihracat düşüşü sürüyor

  “Küresel krizin etkileri bir süre daha sürecek”

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl