05 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Eczacılar kepenk kapadı, eyleme gitti

Türkiye genelinde nöbetçi eczaneler haricindeki bütün eczacılar dün kapatma eylemine iştirak etti. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ve beraberindeki bir grup eczacı, Çukurambar semtindeki bir eczaneye gelerek temsili olarak kepenk indirdi. TEB’in aldığı karara eczacıların destek verdiğinin görüldüğünü ifade eden Erdoğan Çolak, vatandaşla eczacıları karşı karşıya getirmek isteyenlerin bu amaca ulaşamadığını söyledi.


İMRALI’DA İNCELEME TALEBİ

İNSAN Hakları Derneği (İHD), MAZLUMDER ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e mektup yazarak terör örgütü elebaşı Abdul

İmralı Cezaevi standartların üzerinde

TERÖR örgütü elebaşı hükümlü Abdullah Öcalan’ın tutuklu bulunduğu İmralı Adası’ndaki F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun, BM Minimum


  Raportör de “DTP kapatılsın” dedi

ANAYASA Mahkemesi, DTP’ye açılan kapatma davasını 8 Aralık Salı günü görüşecek. Kapatma talebiyle açılan davada raporunu tamamlayan raportör, savcının talebine destekler nitelikte görüş belirtti.


  Kaçmaz’dan MİT'e suç duyurusu

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığındaki ikinci inceleme öncesinde “emir ve talimat içeren isteklerde bulunarak, yargı görevini yapanı etkileme ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarını işledikleri gerekçesiyle Millî İstihbarat Teşkilâtı Müsteşarı Emre Taner ve hukuk müşaviri hakkında suç duyurusunda bulundu.


  Failî meçhuller dâvâsına kayıp yakınları ilgisiz kaldı

GÜNEYDOĞU'DA 1993-1995 yılları arasında işlenen 23 faili meçhul cinayetten sorumlu oldukları iddiasıyla, Kayseri İl Jandarma eski Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 7 sanığın dünkü duruşmasına kayıp yakınlarının ilgisiz kalması dikkat çekti.


  Kadınlar için özel cami

DİYANET İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, camilerin önemli bir bölümünün kadın cemaat düşünülmeden inşa edildiğini belirterek, “Arzumuz, bundan sonra kadın cemaatin de rahatlıkla abdest alabileceği, erkeklerle aynı zeminde namaz kılabileceği camilerin inşa edilmesi” dedi.


  Bütçe görüşmelerine 14 Aralık'ta başlanacak

2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 14-26 Aralık tarihleri arasında, TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.


  Gönül kilitlerini açamadık

Akademik hayatının 50. yılını yaşayan Prof. Dr. Hayrettin Karaman, başörtüsü tartışmaları ile alâkalı olarak, ‘’Burada iki noktada arıza var. Örtünmeyenlerin örtünmeleri için, onların gönül kilitlerini açabilecek anahtarlara sahip olamadık. Kapalılarda da bu kapalılığın suretten öze intikalini sağlayamadık. Yapılan tecrübeler var. Bir de bu konularda mutlaka ortak işler yapmak lâzım’’ şeklinde konuştu.


  Yeni bir hoşgörü ruhuna ihtiyaç var

DIşİşlerİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsviçre’nin minare yasağının “tehlike çanlarını çaldırdığını” söyleyerek, “İslam korkusunda bir artış var.


  Çözüm, iç dinamiklerde

DİyarbakIr Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, herkesin dikkatli olması gereken bir dönemden geçtiklerini belirterek, ‘’Kürt sorunu’’yla ilgili çözümün iç dinamiklerde olduğunu savundu.


   Lira, Kasımda değer kazandı

Türk Lirası (TL) Kasım ayında hem Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hem de Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) bazında değer kazandı.


  Ben dahil herkes hesap verecek

Bülent Arınç, ‘’Türkiye’de her şeyin ortaya döküleceğini ve herkesin yaptığı her şeyin hesabını vereceğini’’ belirterek, ‘’Ben dahil. Böyle olursak gerçek hukuk devleti oluruz. Türkiye, bunu gördüğü için kendini mutlu saymalı. Türkiye hukuk devleti olma yolunda ilerleyecekse bir şeylerin hesabının sorulması lazım’’ diye konuştu.


  Karar, hukukî garabet

‘’Hak ve Eşitliği Savunan Avukatlar Platformu’’ Sözcüsü Yaşar Gürkan, Danıştay 8. Dairesinin, YÖK’ün, üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararın yürütmesini durdurmasının ‘’hukuki bir garabet’’ olduğunu ifade etti.


  Memur, ekonomik açılım bekliyor

BağImsIz Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ‘’Hükümetin yaptığı açılımların aksine geçim sıkıntısı içinde kıvranan memur ekonomik açılım bekliyor’’ dedi.


  Eker: Dâvâ açıldığından bilgimiz yoktu

TarIm ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Danıştay 10. ve 13. Daireleri Müşterek Heyetinin GDO’lu ürünlerle ilgili yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütmesini durdurmasına ilişkin, “Doğrusu böyle bir dava açıldığından da bilgimiz yoktu, çünkü savunmamız alınmadı” dedi.


  55 ülke, Türkiye’ye vize uygulamıyor

Türkİye’nİn son zamanlarda yürüttüğü diplomatik atak ve komşularla sıfır problem politikasının ardından bazı ülkeler, Türk vatandaşlarına uyguladığı vize uygulamasını kaldırdı.


  Askerî helikopter piste çarptı

Sancaktepe’de askeri bir helikopter, inişe geçtiği sırada piste çarparak hasar gördü.


  Bazı tren seferleri 8 Aralıkta yapılamayacak

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi 2. Etap çalışması sebebiyle 8 Aralıkta bazı tren seferleri yapılamayacak.


  Dünya, depremi İstanbul’da konuşacak

12 KASIM 1999 depreminin 10. yılında Türkiye’den 81 İl ve 25 Ülke İstanbul’da bir araya geliyor.


  Engellilerimiz hayatın içinde olsun

BAHÇELİEVLER Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler gününü törenle kutladı.


  Turkuazoo’yu hissederek gezdiler

BAĞCILAR Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler için kapsamlı bir program düzenledi.


  Sultangazi’ye modern iş makinesi

Sultangazİ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, araç parkına yeni iş makineleri ilave etmeyi sürdürüyor. Yeni alınan bir adet paletli ağır iş makinesi ekskavatör ve iki adet kamyonla, ilçeye daha kaliteli hizmet verilmesi amaçlanıyor.


  Denizli ve Aydın’da deprem

AYDIN’IN Buharkent ilçesinde orta şiddette deprem meydana geldi. Dün sabah saat 08.02’de meydana gelen 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı paniğe sebep olurken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ilk tesbitlerinde Kuyucak ilçesine bağlı Horsunlu beldesi olarak duyurduğu depremin merkezini daha sonra Buharkent ilçesi olarak düzeltti.


  Kendi küçük, marifeti büyük

Daha çok inşaat ve altyapı işlerinde kullanılan dev iş makinelerinin minyatür boyutluları artık bozuk orman alanlarının rehabilite edilmesinde yardımcı oluyor.


  “Beyin göçünü tersine döndürmek istiyoruz”

AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ABD’de görev yapan Türk bilim adamlarını Antalya’da görev yapmaya davet etti.


  Devlet hastanesi ihalesi iptal oldu

GAZİANTEP’İN İslahiye ilçesinde yapılması planlanan 100 yataklı devlet hastanesinin ihalesi iptal oldu.


  Kablo hırsızları Telekom’a dadandı

TÜRK Telekom Diyarbakır Bölge Müdürü Muhammed Katmer, ifade özgürlüğünü engelleyen telefon kablosu hırsızlığının hayatî öneme sahip kuruluşlarla haberleşmeyi kesintiye uğratarak can ve mal güvenliğini de tehlikeye attığını söyledi.


  Antik kent, define avcılarının hedefinde

ANTALYA’NIN Demre ilçesi Yavı Köyündeki Kyaenai Antik Kenti’nin kaçak kazı yapan kişilerce tahrip edildiği bildirildi.


  Buharlı tren nostaljisi

Türkİye’de belki de bir elin parmağını geçmeyecek kadar buharlı tren ve makinisti bulunuyor.


  Unutan adamın unutulmaz beyni

CONNECTICUT eyaletinde bir fabrikada işçi olarak çalışan ve şiddetli sara nöbetleri geçiren Henry Gustav Molaison'un (yıllarca sadece H.M olarak bilindi) sıra dışı öyküsü, 1953’te cerrahların nöbetlere çare olması için hastanın beyninin bazı bölümlerini almasıyla başladı.


  Kelebekler uzaya çıktı

UluslararasI Uzay İstasyonu’nun (UUİ) astronotları, “Kelebekler Uzayda” adlı bir eğitim projesi sebebiyle azınlık durumuna düştüler.


  Bazı ağrı kesiciler aşı etkisini azaltıyor

BazI ağrı kesicilerin aşıların etkisini azaltabileceği bildirildi. ABD’nin Missouri Üniversitesinden Charles Brown ve ekibinin yaptığı araştırma, domuz gribine karşı yoğun aşı talebinin olduğu bu dönemde, Aspirin ve Tylenol gibi steroid olmayan ilâçların bazı enzimleri engelleyerek aşının etkisini azaltabileceğini gösterdi.


  Kızamık, artık daha az öldürüyor

Dünya'da kızamıktan ölümlerin, çocuklukta yapılan aşı kampanyaları sayesinde 2000 ve 2008 yılları arasında yüzde 78 oranında azaldığı bildirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl