05 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Eczacılar kepenk kapadı, eyleme gitti

Türkiye genelinde nöbetçi eczaneler haricindeki bütün eczacılar dün kapatma eylemine iştirak etti. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ve beraberindeki bir grup eczacı, Çukurambar semtindeki bir eczaneye gelerek temsili olarak kepenk indirdi. TEB’in aldığı karara eczacıların destek verdiğinin görüldüğünü ifade eden Erdoğan Çolak, vatandaşla eczacıları karşı karşıya getirmek isteyenlerin bu amaca ulaşamadığını söyledi.

Eczaneler kepenk kapattı

İLAÇTA yapılan indirimin ardından stoklarından dolayı zarara uğrayacaklarını savunan eczaneler, yurt genelinde kepenk kapattı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ilaç fiyatlarına ilişkin yeni düzenlemesi dün yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeyle 3 bin 150 kalem ilacın fiyatında değişiklik oldu. Bir grup ilacın eczane fiyatı düşerken, diğer ilaçların ise sadece kamuya satış fiyatında indirim yapıldı. Sözkonusu ilaçları daha önce yüksek fiyattan aldıklarına dikat çeken Eczacılar Birliği, zararın karşılanmasını istiyor.

Türkiye genelindeki birçok eczane dükkanlarını kapatarak kapılarına “Bugün kapalıyız” afişleri astı. Siyah renkli afişlerin üzerinde “Teker teker kapanacaktık hep beraber kapattık. BUGÜN KAPALIYIZ yarını bilmiyoruz” yazılı olduğu görüldü. İstanbul’daki eczaneler de kepenk kapatarak sorunlarının çözülmesini istedi. Şehirde, birçok eczane kepenk kapatma eylemine destek verirken, vatandaşların mağdur olmaması için nöbetçi eczane sayısı arttırıldı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ve beraberindeki bir grup eczacı, Çukurambar semtindeki bir eczaneye gelerek temsili olarak kepenk indirdi.

Çolak burada yaptığı açıklamada, dün Türkiye’de nöbetçi eczaneler dışında tüm eczanelerin kapatıldığını söyledi. TEB’in aldığı karara eczacıların uyup uymadığının görüldüğünü ifade eden Erdoğan Çolak, vatandaşla eczacıları karşı karşıya getirmek isteyenlerin bu amaca ulaşamadığını söyledi. Eylemin bir güne özgü ‘uyarı eylemi’ olduğunu vurgulayan Çolak, bundan sonraki eylemelerin ‘’uyarı’’ değil, ‘’sonuç eylemi’ olacağını dile getirdi.

Dinçer: Eczaneler vatandaşı mağdur etti

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, “Eczaneler vatandaşlarımızı mağdur edecek bir eylem gerçekleştiriyorlar” dedi. Bakan Dinçer, SGK Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ilaç konusunda yaptıkları düzenlemeler içerisinde eczanelere yönelik doğrudan herhangi bir karar ve uygulamanın söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Ancak eczaneler fiyatlarının düşmesi nedeniyle stoklarındaki ilaçlardan doğacak zararları ve karlarında meydana gelecek düşüşleri gerekçe göstererek vatandaşlarımızı mağdur edecek bir eylem gerçekleştiriyorlar. Yaptıkları eylemi kamuoyunun takdirine, vatandaşlarımızın hakemliğine bırakıyoruz” dedi.

NÖBETÇİ ECZANELERDE YOĞUNLUK YAŞANDI

ECZACILARIN ülke genelinde olduğu gibi İstanbul’da da kepenk kapatma eylemi yapması sebebiyle nöbetçi eczanelerde yoğunluk yaşandı. İl genelindeki eylem dolayısıyla özellikle büyük hastanelerin bulunduğu bölgelerdeki nöbetçi eczanelerde yoğunluk yaşandığı ve vatandaşların eczane önlerinde kuyruklar oluşturduğu görüldü. Nöbetçi kalan bazı eczanelerin yetkilileri, ilaç fiyatlarının yarı yarıya düşmesinin kendilerini zor durumda bıraktığından yakındı. Eczane önünde ilaç almak için bekleyen vatandaşlar ise hastalarına ilaç ulaştırmakta zorlandıkları için sitem etti.

05.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Eczacılar kepenk kapadı, eyleme gitti

  İMRALI’DA İNCELEME TALEBİ

  İmralı Cezaevi standartların üzerinde

  YAŞ, tartışmaların gölgesinde toplandı

  Raportör de “DTP kapatılsın” dedi

  Kaçmaz’dan MİT'e suç duyurusu

  Failî meçhuller dâvâsına kayıp yakınları ilgisiz kaldı

  Kadınlar için özel cami

  Bütçe görüşmelerine 14 Aralık'ta başlanacak

  Gönül kilitlerini açamadık

  Yeni bir hoşgörü ruhuna ihtiyaç var

  Çözüm, iç dinamiklerde

  Lira, Kasımda değer kazandı

  Ben dahil herkes hesap verecek

  Karar, hukukî garabet

  Memur, ekonomik açılım bekliyor

  Eker: Dâvâ açıldığından bilgimiz yoktu

  55 ülke, Türkiye’ye vize uygulamıyor

  Askerî helikopter piste çarptı

  Bazı tren seferleri 8 Aralıkta yapılamayacak

  Dünya, depremi İstanbul’da konuşacak

  Engellilerimiz hayatın içinde olsun

  Turkuazoo’yu hissederek gezdiler

  Sultangazi’ye modern iş makinesi

  Denizli ve Aydın’da deprem

  Kendi küçük, marifeti büyük

  “Beyin göçünü tersine döndürmek istiyoruz”

  Devlet hastanesi ihalesi iptal oldu

  Kablo hırsızları Telekom’a dadandı

  Antik kent, define avcılarının hedefinde

  Buharlı tren nostaljisi

  Unutan adamın unutulmaz beyni

  Kelebekler uzaya çıktı

  Bazı ağrı kesiciler aşı etkisini azaltıyor

  Kızamık, artık daha az öldürüyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl