05 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Semih: Fınal oynamak bize yakışır

Fenerbahçe’nİn milli futbolcusu Semih Şentürk, UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan lider çıkmalarının önemli bir başarı olduğunu belirterek, sarı-lacivertli takıma bu kupada final oynamanın yakışacağını söyledi. Semih, FB TV’de yaptığı açıklamada, UEFA Avrupa Ligi’nde özledikleri başarılara adım adım ilerlediklerini ifade ederek, ‘’Kötü başladığımız grubumuzu, lider bitirdik. Bu durum bizim adımıza bundan sonraki tur için büyük avantaj oluşturuyor. Şu anda var olan tabloya baktığımızda gurur duyulacak bir konumda bulunduğumuzu görüyoruz. İnşallah Avrupa’da ilerleyen turlarda da Fenerbahçe’nin şanına yaraşır zaferler kazanarak taraftarımızı sevindiririz. Hatta UEFA Avrupa Ligi’nde final oynamak neden bize yakışmasın? Fenerbahçe zaten bunu çok hak ediyor. İnşallah bunu da gerçekleştiririz’’ diye konuştu.

OYNAMADIĞIM ZAMAN MUTLU OLAMIYORUM

Semİh Şentürk, sürekli olarak forma giyememesinin kendisini üzdüğünü, ancak buna tepki olarak sakal bıraktığı şeklindeki iddiaların doğru olmadığını söyledi. Bazı çevrelere, bazen sakal bırakmasının oynamamasına tepki şeklinde yorumlandığına anlatan golcü futbolcu, şöyle devam etti: ‘’Sürekli olarak forma giyemiyor olmak tabi ki beni üzüyor, çünkü Fenerbahçe’ye yararlı olmak istiyorum. Bu durumda üzülmüyor olmak anormaldir, ama bazı basın organlarında ‘Hocaya tepki diye sakal bıraktı’ deniliyor. Moralim bozuk oluyor, ‘Hocaya tepki’ diye yazılıyor. Sonuçta ben de insanım, sakal bırakabilirim, moralim bozuk olabilir. Her gün neşeli olacağım diye bir kural da yok. Tabii ki her oyuncu oynamak istiyor. Her futbolcu gibi ben de oynamadığım zaman mutlu olamıyorum.”

Fenerbahçe ES-ES’e karşı

Turkcell Süper Lig’de bugüın yapılacak Eskişehirspor-Fenerbahçe maçıyla birlikte her iki ekip lig tarihinde 47. kez karşı karşıya gelecek. İki takım ligde daha önce 23 sezonda toplam 46 maç yaptı. Fenerbahçe, Eskişehirspor’a galibiyet sayısında 23-11, gol sayısında da 69-44 üstünlük kurarken, iki ekip arasındaki 12 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe ile Eskişehirspor arasında geçen sezon yapılan maçlarda taraflar Eskişehir’de 2-2 berabere kalırken, İstanbul’da Fenerbahçe 2-1’lik skorla galip geldi. Fenerbahçe ile Eskişehirspor takımları lig tarihinde Eskişehir’de 23 kez karşılaştı. Eskişehir Atatürk Stadı’ndaki maçlarda ev sahibi ekip 10, Fenerbahçe ise 5 kez galip gelirken, 8 maçta ise eşitliği bozamadılar.

TARİHE GEÇEN MAÇLAR

Fenerbahçe ile Eskişehirspor takımları arasındaki lig maçlarından bazıları Türk futbol tarihine geçti. Fenerbahçe, Eskişehirspor’u 1988-89 sezonunda Eskişehir’de 7-2, 1995-96 sezonunda da İstanbul’da 6-0 yenerek, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden 2’sine imza attı. Eskişehirspor ise, 1987-88 sezonunda İstanbul’da Fenerbahçe’yi 4-0 yenerek, tarihi bir skoru yakaladı. Bu arada iki takım arasında 1986-87 sezonunda İstanbul’da yapılan maçı Fenerbahçe 4-1 kazanırken, sarı-lacivertli takımın bu maçtaki 4 golünü de penaltılardan Zafer Tüzün attı. Zafer Tüzün böylece, 52. sezonunu geçiren lig tarihinde, bir maçta en çok penaltı golü atan futbolcu olarak tarihe geçti.

05.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Semih: Fınal oynamak bize yakışır

  Yeşil Yoncalar İstanbul’da ezildi

  Güneş, Trabzon’a olumlu hava getirdi

  Kayseri-Bursa çekişmeli bir maç olacak

  Turgay Demirel, Hidayet ve Ersan’ı ziyaret etti

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl