08 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

‘HİLYE-İ ŞERİFE’LER KOLEKSİYONCULARI HEYECANLANDIRDI

Antik A.Ş.’nin 259. müzayedesinde ilk kez görücüye çıkan Kazasker Mustafa İzzet, Muhsinzade Abdullah, Hamid Aytaç, Abdül Kadri Şükri ve Kemal Batanay gibi önemli hattatlara ait Hilye-i Şerife’ler koleksiyonerleri heyecanlandırdı.

ANTİK A.Ş.’nin 259. müzayedesinde ilk kez görücüye çıkan müze kalitesindeki tablolar, hatlar, Osmanlı antikaları, mücevherler, oryantalist ve ünlü Türk ressamlarının eserleri satışa sunuldu. Swissotel’de gerçekleştirilen, Turgay Artam’ın yönettiği müzayedede, 250’yi aşkın eser arasında Türk resminde ekol oluşturan Nazmi Ziya’nın ‘’Kırık Çam’’ konulu baş yapıt çalışması, Feyhaman Duran’ın natürmortları, İbrahim Çallı’nın ‘’Beyaz Elbiseli Kız’’ ve ‘’Manolyalar’’ konulu iki eseri ilk kez görücüye çıktı.

İbrahim Çallı’nın ‘’Beyaz Elbiseli Kız’’ adlı eseri 410 bin, ‘’Manolyalar’’ adlı çalışması ise 320 bin TL’den satıldı. Boğaziçi’ni en iyi tasvir eden renk ustası Halil Paşa’nın ‘’Göksu Deresine Bakış’’ ve ‘’Çengelköy’’ konulu eserleri, Sami Yetik’in ‘’Orman Yolu’’ eseri ile Hoca Ali Rıza, Şefik Bursalı, Naci Kalmukoğlu, Ziya Keseroğlu, Turgut Zaim, Hamit Görele gibi önemli ressamlara ait eserlerin de satışa sunulduğu müzayedede Halil Paşa’nın ‘’Göksu Deresine Bakış’’ adlı eseri 725 bin TL’den alıcı buldu. Sultan II. Abdülhamid’in saray ressamı ünlü oryantalist Fausto Zonaro’nun ‘’Kız Kulesi’’ konulu baş yapıtına 600 bin TL değer biçilirken, ünlü oryantalist Alois Schönn ‘’İstanbul’da eğlenen saraylı kadınlar’’ tablosu müzayedede en yüksek değerle satılan tablo oldu. Eser 825 bin TL’ye satıldı. Avusturya ekolünden, 19. yüzyılın önemli oryantalist sanatçılarından olan Schönn’ün, İstanbul’da saray ve gündelik yaşamı konu aldığı eseri aynı zamanda belgesel nitelik taşıyor. Osmanlı kadın figürlerinin dönemin kıyafetleri içinde yansıtıldığı eserde, arka planda İstanbul boğazı ve şehrin simgesi cami minareleri yer alıyor.

DİĞER ESERLER

Müzayedede Sultan Abdülmecid, Sultan II. Abdülhamid ve Sultan Mehmed Reşad için özel yapım, benzerleri Topkapı Sarayı Müzesi koleksiyonunda bulunan murassa ve mineli saatler ile murassa kutular, 12. yüzyıldan kalma tombak miğfer satışa sunulan eserler içinde işçilik ve sanatsal açıdan en dikkat çekici yapıtları oluşturdu. İznik seramikleri ile Yıldız porselen şaheseri yıldız vazo, tuğralı gümüş karlık, tuğralı leğen-ibrikler ile Kazasker Mustafa İzzet, Muhsinzade Abdullah, Hamid Aytaç, Abdül Kadri Şükri ve Kemal Batanay gibi önemli hattatlara ait Hilye-i Şerife’ler koleksiyonerleri heyecanlandırdı.

08.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Köylü ressamın sergisine vali desteği

  ‘HİLYE-İ ŞERİFE’LER KOLEKSİYONCULARI HEYECANLANDIRDI

  ‘Osmanlı Arşiv Belgeleri Sergisi’ Konya Ticaret Odası’nda

  Goethe Enstitüsü Şeb’i Arus için Konya’da

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl