08 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Goethe Enstitüsü Şeb’i Arus için Konya’da

17–21. yüzyıl arası döneme ait müziklere getirdikleri yorumlarla beğeni toplayan Kölner Akademie ve Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu üyeleri; Goethe Enstitüsü’nün “Yollarda… Avrupa Kültür Haftası Etkinlikleri” kapsamında bir araya geliyor!

İki grubun Mevlâna Haftası “Şeb-i Arus” kutlamalarında birlikte sahne alacakları bu özel konser, 10 Aralık günü, saat 14:00’te Konya Mevlâna Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Konserlerinde 17–21. yüzyıl arası döneme ait müziklere yer veren ve birçok tanınmış solisti konserlerine konuk eden Kölner Akademie; Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu üyelerinden Kaan Ulaş (tambur), Süleyman Yardım (ney) ve İbrahim Metin Uğur (rebab-çello) ile vereceği konserle Mevlâna’nın 802. doğum yıldönümünü kutluyor. Birçok ülkede verdikleri konserlerde büyük beğeni toplayan Kölner Akademie; eserleri modern ve eski enstrümanları bir arada kullanarak yorumlarken, eserlerini seslendirdikleri bestecilerin tarzına da olabildiğince sadık kalmaya çalışıyor. Geleneksel oturma düzenine dikkat eden orkestra, eserleri uygun enstrümanlarla günümüze uyarlayan tarzları ile müzik dünyasının dikkatini çekiyor.

1990 yılında T.C. Kültür Bakanlığı desteğiyle kurulan topluluk, Türk Tasavvuf Müziği’ni en üst seviyede icra etmeyi, araştırmayı ve tanıtmayı amaçlıyor. Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu her yıl Konya’da “Hz. Mevlâna’yı Anma ve Şeb-i Arus Etkinlikleri”ndeki programları gerçekleştirmektedir.

08.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Köylü ressamın sergisine vali desteği

  ‘HİLYE-İ ŞERİFE’LER KOLEKSİYONCULARI HEYECANLANDIRDI

  ‘Osmanlı Arşiv Belgeleri Sergisi’ Konya Ticaret Odası’nda

  Goethe Enstitüsü Şeb’i Arus için Konya’da

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl