09 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bankalar parazit gibi

TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, ‘’Bankalar tüketicilerin ve küçük esnafın kanını iliğini emer ve bir parazit gibi şişerken hükümet bu soyguna ‘dur’ diyeceğine alkış tutmaktadır’’ dedi.



Üretim sürpriz yaptı

Ekonomİk büyümenin öncü göstergesi olan sanayi üretiminde Ekim ayında sürpriz artış yaşandı.



GSO: Gelecek aylar İçİn önemlİ bİr İşaret

Gazİantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, sanayi üretiminin Ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.5, bir önceki aya göre ise yüzde 13.7 oranında artmasının önemli bir gelişme, gelecek aylar için de önemli bir işaret olduğunu söyledi.



Sebze fiyatları tepe taklak

Ekonomİk krizin etkisiyle Avrupa, Rusya ve Ukrayna pazarına ihracatın yavaşlaması, iç pazarda da tüketimin azalmasının yanında Antalya bölgesinde havaların sıcak gitmesi dolayısıyla ürün bolluğu yaşanması, sebze meyve fiyatlarının düşmesine yol açtı.



Japonya’da, 81 milyar dolarlık yeni teşvik paketi

Japon hükümeti, ülkenin resesyona girmesini önlemek için 81 milyar dolarlık (7,2 trilyon yenlik) yeni bir teşvik paketinde anlaştı. Japonya ekonomisi, Nisan-Haziran ve Temmuz-Eylül çeyreklerinde büyüme kaydetse de deflasyonun dönüşü büyümenin hız keseceği korkusunu arttırırken, güçlü yen de ihracatçıları frenliyor.



Bernanke: Kalıcı toparlanma ilânı için erken

Amerİkan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, kalıcı toparlanmayı ilân etmek için çok erken olduğunu söyledi.



Altında satış var, alış yok

AltIn fiyatlarındaki artış nedeniyle vatandaşların, elinde bulunan altını satıp nakde çevirdiği, yeni altın alımının ise çok az olduğu belirtildi.



Media Markt’ın açılışına yoğun ilgi

Teknolojİ marketi Media Markt’ın 13. şubesi Pendik’te açıldı. Açılıştaki kampanyalı ürünler geceden sıraya giren müşteriler tarafından kapışıldı. Teknolojik marketler zinciri Media Markt’ın 13. şubesinin açılışına teknolojik ürün meraklıları yoğun ilgi gösterdi.



Başkent Doğalgaz borcunu ödedi

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Harun Gündüz, kurumun BOTAŞ Genel Müdürlüğüne 440 milyon TL tutarında olan borcunun ödendiğini bildirdi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl