09 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Erdoğan: Terörü büyütmeyin

Erdoğan, önceki gün 7 askerimizin şehit olmasıyla sonuçlanan terör olayından sonra, ‘’Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımdan, genel yayın yönetmenleri olsun, yayın yönetmenleri olsun, yani bunları haberden düşürüp, yani daha bunları mümkün olduğunca küçük görmek ve bunu hatta görmemeye doğru yaklaşmak... Çünkü, burada hedef, bu işin propagandasını yapmaktır. Zaten terör örgütünün amacı da bunun propagandasını yapmak, yaptırmaktır’’ dedi.


FİTNE ODAKLARI İŞ BAŞINDA

Aylardır konuşulan açılım projesini hayata geçirmek için hiçbir adım atılamaması, fırsat kollayan fitne odaklarının işine yaradı. Ülkedeki son gelişme

Muhalefetten Erdoğan’a ‘dön’ çağrısı

MUHALEFET liderleri, Tokat’taki terörist saldırı karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Meksika gezisini iptal edip, Türkiye’ye dönmesi çağrısınd


  YÖK, Danıştay’ın kararını bekleyecek

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştay’a yaptıkları itirazın sonucunu bekleyeceklerini belirterek, 17 Aralıkta YÖK Genel Kurulu’nun yeniden toplanacağını ve o zaman karar vereceklerini bildirdi.


  Türkiye’nin üyeliği önemli

Gazİantep Ticaret Odası Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve GTO arasında yürütülen işbirliği kapsamında, AB üyesi ülkelerin ekonomi gazetecilerine yönelik bir Gaziantep programı düzenlendi.


  ÖZELDE MUAYENE ZAMLANDI

VakIf üniversiteleri dahil, özel sağlık kuruluşları, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu’nca belirlenen bedelin en fazla yüzde 70’ine kadar kadar ilâve ücret alabilecek.


  3 MİT personeli tutuklandı

Erzİncan’da gözaltına alındıktan sonra Erzurum’da mahkemeye çıkarılan 3 MİT personeli tutuklandı.


  Yeni ilçe emniyet müdürlükleri oluşturuldu

BazI illerdeki ilçe emniyet amirliklerinin, ilçe emniyet müdürlüklerine dönüştürülmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.


  Terörist başının dosyası Silivri’ye gönderildi

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın dava dosyası, ‘’Ergenekon’’ davası kapsamında incelenmek üzere İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.


  Kırklareli’nde trafik kazası: 4 ölü

KIrklarelİ’nİn Lüleburgaz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 4 kişi öldü. Edinilen bilgiye göre, Çorlu’dan Lüleburgaz istikametine giden Gürkan Yeni (25) idaresindeki 39 LT 055 plakalı otomobil, D-100 kara yolunun Yenibedir köyü yakınlarında, hatalı sollama nedeniyle karşı yönden gelen Önder Gündüz’ün yönetimindeki 59 FV 912 otomobille çarpıştı.


  Ermenistan turizm fuarına katılıyor

Turİzmde Türkiye’nin önemli buluşma noktaları arasında yer alan Travel Turkey Fuarı, bu yıl sürpriz bir katılımcıyı ağırlayacak.


  Prof. Dr. Karpat'a ödülü bugün verilecek

TBMM Onur Ödülü, bugün düzenlenecek törenle Prof. Dr. Kemal Karpat’a verilecek. 25 Haziran 2009 tarihinde toplanan Başkanlık Divanı, dördüncüsü verilecek Onur Ödülüne tarihçi-yazar Prof. Dr. Karpat’ı layık görmüştü.


  DTP’den polislere suç duyurusu

Demokratİk Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, bir kişinin hayatını kaybettiği gösterilerle ilgili polis memurları hakkında suç duyurusunda bulundu.


  Bunalıma giren işçi, Kilis Belediyesi’ni bastı

Kİlİs Belediyesinde görevli bir işçinin girdiği bunalım sonucu belediye binasında ateş ettiği bildirildi. Kilis Belediyesi’nde Akpınar su deposunda işçi olarak çalışan Mahmut Y. (44), saat 10.45 sıralarında elinde muhafaza içindeki tüfekle belediyeye geldi.


  Cahilliği eğitimle aşacağız

MayIs ayında 6’sı çocuk 16’sı kadın toplam 44 kişinin öldüğü Mardin’in Mazıdağı ilçesi Bilge Köyünde yaşayanların talebi üzerine yaklaşık 7 ay önce yapımına başlanan ilköğretim okulu tamamlandı.


  Aşı yaptıran öğrenci, 2 gün izinli sayılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından okullarda öğrencilere yönelik yapılacak H1N1 aşı çalışmasında, veli onayı ile aşı olan çocuklar iki gün izinli sayılacak.


  Eğitimciler Şûrâ’da buluşacak

Eğİtİmcİler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), eğitim çalışanlarının sorunlarını kendilerinin tesbit ederek, çözüm tekliflerini ortaya koyacakları “Eğitim-Öğretim-Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Şûrâsı” yapıyor.


  İGİAD: Katsayı engeli kaldırılmalıdır

İktİsadÎ Girişim ve İş Ahlâkı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (İGİAD) Şükrü Alkan, “Meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin kaldırılması vasıflı insan gücünü arttıracak ve ekonomiye katkı sağlayacaktır” dedi.


  Sokak düğünlerine ayar

MANİSA İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, Çevre ve Orman Bakanlığının hazırladığı Çevresel Gürültü Eylem Planı gereğince 2010’dan itibaren şehir merkezindeki açık alanlarda düğün yapılması ve havai fişek atılmasının söz konusu olmayacağını bildirdi.


  Öğrencilerden iyilik projesi

BURSA Özel Kültür Okulları, ‘İyi Kalpli Ol’ sloganı ile başlattıkları iyilik projesi kapsamında en iyi kalpli öğrencilerine ödüllerini verdi.


  Yılın son fidanları dağıtıldı

ADIYAMAN'DA 2009 yılının sonra fidan dağıtım töreni gerçekleşti. Törende çiftçilere seslenen Vali Ramazan Sodan, teröre lanet okudu.


  Yalan, toplum için tehlikeli hal alıyor

SAKARYA Müftüsü Sinan Cihan, internette yalan söylemenin neredeyse sıradanlaştığına dikkat çekerek, söylenen yalanın gerçek hayattakinden hiçbir farkı olmadığını söyledi.


  GAP’ta meslek kursları açıldı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAP BKİ) Başkanlığı Bölge Müdürlüğünce, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından finanse edilen ve Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından desteklenen, ‘’Aşıcılık - Budamacılık, Seracılık ve Mutfak Hizmetleri Eleman Yetiştiriciliği’’ kursları açıldığı bildirildi.


  Kırşehir ve Sivas’a polis meslek yüksek okulu

KIRŞEHİR ve Sivas’ta, polis akademisine bağlı olarak polis meslek yüksek okulu kurulması kararlaştırıldı. İki meslek yüksek okuluna dair Bakanlar Kurulu Kararı, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  İzmir’de dereler ıslâh ediliyor

İZMİR'DE 1995 yılında meydana gelen sel felâketinin yeniden yaşanmaması için altyapı çalışmaları gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 22,5 kilometrelik dere ıslahı yaptı.


  Okul servisleri çarpıştı: 5 yaralı

KONYA'DA ilköğretim öğrencilerini taşıyan servis aracıyla çocukları kreşe götüren minibüsün çarpışması sonucu 4’ü çocuk 5 kişi yaralandı.


  Kalp krizi geçiren avcı öldü

RİZE'NİN Fındıklı ilçesinden, Kaçkar Dağları’na avlanmak için giden bir kişi, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Alınan bilgiye göre, İstanbul’dan av için gelen Nejat Halilibrahimoğlu (43) ve Mustafa Mehmet Batıtürk (48), İl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nden aldıkları izinle, dağ rehberleri eşliğinde, avlanmak üzere Kaçkar Dağları’na çıktı.


  Yunusların gösterisi ilgi görüyor

BURSA'DAKİ bir alış veriş merkezinde açılan yunus eğlence merkezindeki iki yunusun gösterisi ilgiyle izleniyor.


  Alo 144 yardım hattı açıldı

SOSYAL Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan faydalanan vatandaşlar için Alo 144 yardım hattı aktif hale getirildi.


  SULUKULE’DE SON EVLER YIKILDI

“Sulukule” olarak bilinen Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerinde Kentsel Yenileme Projesi kapsamında gerçekleştirilen yıkımlar tamamlandı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl