10 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Bank Asya'da 33 gol

Okurlardan gelen istek üzerine haftada bir gün Bank Asya 1. Lig'le ilgili yorum yapacağız.

Süper Lig'e alternatif bir lig olarak görülen Bank Asya 1. Lig'de hem zirvede, hem de dipte büyük bir çekişme yaşanıyor. Şimdiye kadar oynanan 15 maç sonunda Konyaspor 34 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Altay 33 puanla ikinci, Bucaspor 31 puanla üçüncü sırada. Alt sıralarda ise Samsunspor ve Hacettepe 11'er puanla 16. ve 17., son sırada 8 puanlı Kocaelispor bulunuyor.

33 golün atıldığı 15. hafta, sezonun şimdiye kadar en gollü haftası oldu. Berabere tamamlanan müsabakanın olmadığı 15. haftada 33 kez gol sevinci yaşandı. AA'nın derlemesine göre ligde 3, 4 ve 14. haftalarda 26 gol kaydedilmiş, 17 golün atıldığı 11. hafta ise en az gol sevincinin yaşandığı hafta olmuştu. Şu ana kadar 38 gol atan Kardemir Karabükspor'un en golcü takım olduğu ligde, 10'ar gol kaydeden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Kocaelispor da en az gol atan ekipler.

Beraberliğin olmadığı 15. hafta müsabakalarında Bucaspor, Adanaspor, Boluspor ve Altay, deplasmanda kazanmayı başardı. Kartalspor ise evinde ilk mağlubiyetini aldı. Samsunspor karşısında geri düşmesine rağmen son dakikalarda attığı gollerle 3 puana ulaşan Konyaspor liderliğini sürdürdü. İkinci sıradaki Kardemir Karabükspor ise üst üste 6. galibiyetini elde ederek istikrarlı çıkışına devam etti.

Şu ana kadar oynanan müsabakalarda deplasmanda en fazla puan toplayan takım olan Altay ise Kayseri Erciyesspor deplasmanında mağlup duruma düşmesine rağmen sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı ve ligde 3. sıradaki yerini koydu. Sıralamada ilk 3 ve son 7 sıranın değişmediği ligde, 17. sıradaki Hacettepe üst üste 5. kez yenilgiye uğradı. Son sıradaki Kocaelispor ise son 7 haftada sadece 2 puan toplayabildi. 15. haftada hakemler hiç kırmızı karta başvurmadı.

16. haftanın programı: Boluspor-Kardemir Karabükspor, Bucaspor-Çaykur Rizespor, Kocaelispor-Mersin İdmanyurdu, Gaziantepspor Büyükşehir Belediye-Kayseri Erciyesspor, Altay-Dardanelspor, Samsunspor-Kartalspor, Giresunspor-Konyaspor, Hacettepespor-Karşıyaka, Adanaspor-Orduspor.

EROL DOYRAN [email protected]

10.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bank Asya'da 33 gol

  FATİH TERİM'E SUÇLAMA

  BEŞİKTAŞ'IN TEK TESELLİSİ GELİR OLDU

  Gol yükü Bobo'da

  Trabzon'un şampiyonluk ümidi var

  Özdilek: G.Saray'ı mutlaka yeneceğiz

  G.Saray basketbolda Riga'yı konuk ediyor

  HİDAYET 16, ERSAN 19 SAYI ÜRETTİ

  ABDİ İPEKÇİ'DE YÜZME ŞÖLENİ BUGÜN BAŞLIYOR

  HAKEMLER AÇIKLANDI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl