10 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

FATİH TERİM'E SUÇLAMA

KANAL A Spor Müdürü Murat Çimen'in hazırlayıp sunduğu ekranların gündem belirleyen programı Sporvizyon'un önceki akşam yayınlanan bölümüne FIFA Kokartlı Eski Hakemlerden Orhan Erdemir'in açıklamaları damgasını vurdu.

2000 yılında oynanan Fiorentina-Tirol UEFA Kupası maçında İtalyan ekibini çalıştıran Fatih Terim`e kırmızı kart göstererek, Terim'i tribüne gönderen karşılaşmanın hakemi Orhan Erdemir, perde arkasında yaşananları ve hakemlik hayatının bitiş hikayesini ilk kez Sporvizyon'da açıkladı.

AHMET ÇAKAR YALAN HABER YAZDI

"O maçtan iki hafta önce buradaki bazı üst düzey insanlar 'Fatih Terim kardeşimiz, sen de bizim kardeşimizsin. İkinizin de başarılı olmasını istiyoruz' dediler. Bende onlara bildiğiniz hakemlerden olmadığımı, 'İsterseniz görevimi geri vereyim, yerime başka birisini atasınlar' dedim. Maçın oynanmasından bir hafta önce MHK bana ' Git Ahmet Çakar ile röportaj yap' dedi. Onlara ' Bu röportaj yanlış olur' dedim. Bana güvendiklerini röportajı yapmamı söylediler. Röportaja giderken yanımda şahit götürdüm. Konuşacağımız her şeyin kaydedilmesini istedim. Daha hiçbir şey söylemeden Ahmet Çakar kâğıda aynen şunu yazdı: 'Fatih Terim, falan dinlemem, babam olsa atarım.' Ben de ona 'Sizinle röportaj yapmayacağım. Bu beyanatı da vermedim.' dedim. Ahmet Çakar maçın oynandığı gün gazetede benim ağzımdan 'Fatih Terim merim dinlemem babam olsa atarım' şeklinde yayın yaptı. Eğer maçın oynandığı gün gazeteyi okumuş olsaydım Fatih Terim'i atamazdım. Bütün Türkiye Terim'in maçta bana neler dediğini televizyon kameralarından gördü. Bende onu, bana yaptığı hakaretlerden dolayı saha dışına attım."

"TERİM BİTİRECEĞİM' DEDİ VE BİTİRDİ

Fatih Terim'e gösterdiği kırmızı kartın ardından adeta vatan haini ilan edildiğini belirten Orhan Erdemir, sonrasında hakemlik hayatının bitirildiğini söyledi. "Türkiye'ye dönünce vatan haini ilan edildim. Şenes Erzik beni çağırdı. Gazeteyi önüme attı. Oku bakayım dedi. Kendisine böyle bir beyanatımın olmadığını söyledim. Benim yanımda Ahmet Çakar'ı aradı. Çakar 'Ben gazeteciyim yaparım' dedi. Ahmet Çakar'ın bu sözlerine rağmen maalesef bu olay FIFA Kokart'ımın gitmesine neden oldu. Maçtan sonra Fatih Terim odama geldi. Çok büyük yemin etti. 'Senin hakemliğini bitireceğim' dedi. Ve bitti hakemliğim. Ben FİFA'nın beğendiği güvendiği isimlerden biriydim. UEFA, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda ve 2006 Dünya Kupası'nda bana görev verecekti. Ama 2002 Eylül ayında FIFA listesinden çıkarıldım. Buna sebep olan insanlara hakkımı helal etmiyorum ve Allah'a havale ediyorum."

10.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Bank Asya'da 33 gol

  FATİH TERİM'E SUÇLAMA

  BEŞİKTAŞ'IN TEK TESELLİSİ GELİR OLDU

  Gol yükü Bobo'da

  Trabzon'un şampiyonluk ümidi var

  Özdilek: G.Saray'ı mutlaka yeneceğiz

  G.Saray basketbolda Riga'yı konuk ediyor

  HİDAYET 16, ERSAN 19 SAYI ÜRETTİ

  ABDİ İPEKÇİ'DE YÜZME ŞÖLENİ BUGÜN BAŞLIYOR

  HAKEMLER AÇIKLANDI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl