11 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Şampiyonlar liginde en başarılı takım Bordeaux

FUTBOLDA Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 2009-2010 sezonu ilk tur grup maçları önceki gece yapılan maçlarla tamamlanırken, Fransa’nın Bordeaux takımı, gruplarda en başarılı performansı gösteren ekip oldu.

Ligde toplam 32 takımın, 4’erli 8 ayrı grupta mücadele ettiği grup maçlarında 16 puan toplayan Bordeaux, en çok puanı elde eden ekip olarak zirveye çıktı. Tüm grupları kapsayan genel değerlendirmede İtalyan temsilcisi Fiorentina 15 puanla ikinci, İngiliz takımı Chelsea de 14 puanla üçüncü sırayı elde etti.

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon Türkiye’yi temsil eden Beşiktaş ise genel değerlendirmede 32 takım arasında averajla 26. sırayı elde etti.

Grubunu 4 puanla 4. ve son sırada tamamlayan ve Avrupa kupaları defterini bu sezon için kapatan siyah-beyazlılar, sadece 6 takımın üzerinde yer alabildi. Beşiktaş ayrıca, 6 maçta sadece 3 gol atarken, atılan gol bakımından diğer 31 takımdan sadece, hiç golü bulunmayan İsrail’in Maccabi Hayfa takımını geride bıraktı. İspanya’nın Atletico Madrid takımı da Beşiktaş ile birlikte 3 golle en az gol atan ekipler arasında yer aldı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları sonucunda toplam 32 takım arasında en başarısızları İsrail’in Maccabi Hayfa ile Macaristan’ın Debreceni ekipleri oldu. Her iki takım da gruptaki 6’şar maçları sonucunda puan alamadı ve ‘’Devler Ligi’’nin bu sezonki en zayıf halkaları olarak ön plana çıktılar. Maccabi Hayfa, 6 maçta tek gol bile atamazken, Debreceni ise toplam 19 gol yedi.

11.12.2009


 

ÜST TURA ÇIKAN VE UEFA’YA GİDENLER

DEVLER liginde, gruplarında ilk 2 sırayı alarak bir üst tura yükselen takımlar FC Barcelona, AC Milan, Arsenal, FC Bayern Münih, FC Chelsea, CSKA Moskova, AC Fiorentina, Girondins de Bordeaux, FC Internazionale Milan, Manchester United, Pire Olympiakos, Olympique Lyon, FC Porto, Real Madrid CF, FC Sevilla ve VFB Stuttgart oldu.

Ligde gruplarında 3. sırada yer alarak, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek takımların arasında FC Liverpool ve FC Juventus gibi sürpriz ve favori sayılabilecek ekiplerin yanı sıra Olympique Marsilya, Atletico Madrid, VFl Wolfsburg, Rubin Kazan, Unirea Urziceni ve Standart Liege bulunuyor.

11.12.2009


 

KUR'A ÇEKİMİ NYON’DA, FİNAL MADRİD’DE

2. TURA yükselen 16 takımın eşleşmesinin belli olacağı kura çekimi, 18 Aralık Cuma günü UEFA’nın, İsviçre’nin Nyon kentindeki merkezinde yapılacak.

Bu arada çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri de 19 Mart 2010 tarihinde yine İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek kura çekiminde belli olacak. Ligde 2. tur ilk maçları 16-17 Şubat, rövanşları da 23-24 Şubat 2010 tarihlerinde yapılacak. Çeyrek final ilk maçları 30-31 Mart, rövanş karşılaşmaları ise 6-7 Nisan 2010’da yapılırken, yarı finalde de maçlar 20-21 Nisan ve 27-28 Nisan’da oynanacak. Ligde 2009-2010 sezonu, İspanya’nın başkenti Madrid’de 22 Mayıs 2010 Çarşamba günü yapılacak final mücadelesiyle son bulacak.

11.12.2009


 

Galatasaray'ın Antalya ile 29. randevusu

Galatasaray ile Antalyaspor, bugün lig tarihinde 29. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligdeki rekabet 1982-83 sezonunda başlarken, Galatasaray, rakibini iç sahada 2-0, deplasmanda da 1-0 yenmişti.

Tarafların ligde şimdiye dek yaptığı 28 maçın 19’unu Galatasaray, 4’ünü Antalyaspor kazanırken, 5 karşılaşma ise berabere bitti. Sarı-kırmızılıların genel toplamda attıkları 53 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 21 gol kaydetti. Geçen sezon yapılan maçlarda taraflar İstanbul’da 1-1 berabere kalırken, Antalya’da gülen taraf 1-0’lık skorla ev sahibi ekip oldu. Galatasaray, lig tarihinde deplasmanda Antalyaspor’a sadece geçen sezon yenilirken, 3 kez de berabere kaldı. Antalya’da yapılan 14 maçta, Galatasaray’ın galibiyetlerde 10-1 üstünlüğü bulunuyor. ‘’Cim Bom’’ deplasmanda Antalyaspor’a 27 gol atarken, kalesinde sadece 7 gol gördü. Galatasaray ile Antalyaspor arasında Antalya’da yapılan lig maçları ve sonuçları şöyle:

TURKCELL SÜPER LİG

Turkcell Süper Lig’de 16. haftanın perdesi bugün Antalya’da yapılacak Antalyaspor-Galatasaray maçıyla açılıyor. Antalya Atatürk Stadı’ndaki karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Turkcell Süper Lig’de 16. hafta maçlarının programı şöyle:

Bugün:

20.00 Antalyaspor-Galatasaray

Yarın:

20.00 Fenerbahçe-Ankaragücü (Seyircisiz)

13 Aralık Pazar:

13.30 Gençlerbirliği-Gaziantepspor

13.30 İB. Belediyespor-Kayserispor

13.30 Diyarbakırspor-Kasımpaşa

13.30 Sivasspor-Eskişehirspor

16.00 Denizlispor-Trabzonspor

20.00 Manisaspor-Beşiktaş

11.12.2009


 

Galatasaray ile görüşmedim

Bursapor’un yıldız futbolcusu Sercan Yıldırım, Galatasaray Kulübü’yle transfer görüşmeleri yaptığına ilişkin haberlerin tamamen yalan olduğunu söyledi ve ‘’Bu haberler Galatasaray Kulübü’nün resmi internet sitesinde de yalanlandı’’ dedi.

Sercan Yıldırım, gazetelerin spor sayfaları yerine magazin sayfalarında yer almanın kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Son günlerde adının sık sık Galatasaray ile birlikte anılmaya başlandığını dile getiren yıldız futbolcu, son olarak bir arkadaşını ziyaret etmek için İstanbul’a gitmesinin ardından sarı-kırmızılı kulüple transfer görüşmesi yaptığı yönünde haberler çıktığını ifade etti. Sercan Yıldırım, özel yaşantısı kadar medyada her gün başka bir kulübe transfer olacağı yönünde haberler çıktığını, bunların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ‘’Galatasaray ile görüştüğüm ve hatta para konusunda anlaşamadığım yazılmış. Böyle bir şey yok. Bu haberler Galatasaray Kulübü’nün resmi internet sitesinde de yalanlandı. Bursaspor’da oynamaktan, yeşil-beyazlı formayı giymekten büyük mutluluk duyuyorum’’ diye konuştu.

TRANSFER HABERLERİ DOĞRU DEĞİL...

Sercan, özel yaşantısı kadar medyada her gün başka bir kulübe transfer olacağı

yönünde haberler çıktığını, bunların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

11.12.2009


 

ERTUĞRUL SAĞLAM İLE TAKIM OLDUK

Ertuğrul Sağlam ile birlikte çok iyi takım olduklarını dile getiren Sercan, bildiği kadarıyla şu ana kadar kulüp tarihinin en büyük başarılarına imza attıklarını, sezon sonunda Avrupa kupalarına katılma vizesi alacaklarına inandıklarını söyledi.

Yıldız futbolcu, Bursaspor’un altyapısında yetiştiğini, küçüklüğünden beri yeşil-beyazlı formayı giymeyi hayal ettiğini ve bu hayaline kavuştuğunu dile getirerek, ‘’Bursaspor ile 2012 yılına kadar sözleşmem var. İleride Sedat 3 ve Nejat Biyediç gibi Bursaspor camiasının efsane isimleri arasında yer almak istiyorum. Yeşil-beyazlı forma altında büyük başarılar kazanmak, şampiyonluklar kazanmak en büyük idealim’’ dedi.

11.12.2009


 

Sofuoğlu’ndan üzücü haber

2007 Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, 2010 sezonuna hazırlık amacıyla test sürüşleri için bulunduğu İspanya’da kaza geçirdi.

Milli motosikletçinin kesi oluşan sol işaret parmağına dikiş atıldı. Takımı Honda’nın İspanya’nın Valencia kentinde gerçekleştirdiği test sürüşlerine katılan Kenan Sofuoğlu, pistte yaptığı kazanın ardından günü hastanede geçirdi. Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, sol işaret parmağında kemiğe kadar uzanan bir kesinin oluştuğunu söyledi. Testlerdeki deneme sürüşlerinin iyi geçtiğini, ancak kötü bir kaza yaşadığını anlatan Sofuoğlu, şöyle konuştu: ‘’Test sürüşleri sırasında ciddi bir kaza geçirdim. Parmağımın yarı yerine kadar kesi oluştu. Doktorlar kemiğin kırılmış olmasından korkuyordu. Dün (önceki gün) gün boyu hastanede kaldım. Ancak kemikte sorun olmadığı anlaşıldı. Şu an parmağımda dikiş var. Bu şekilde test sürüşlerini zor da olsa bugün tamamlamam gerekiyor."

11.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl