14 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Nihayet galip geldi

Fenerbahçe'nin Ankaragücü galibiyetiyle ilgili olarak, ''Şeytanın bacağını kırdı" diyebiliriz. Çünkü 47 gündür süren galip gelememe stresi takıma pahalıya patladı ve 11 puan rakiplere adeta hediye edildi. Ankaragücü karşısında istenilen seviyede iyi futbol olmamasına karşılık, aynı şekilde mücadele edilip, herkes birbirine destek verirse, Trabzonspor maçından iyi bir sonuçla İstanbul'a dönülebilir. Bu galibiyet Fenerbahçe'yi zor durumdan çıkarıp, iyi günlerin gelmesinin habercisi de olabilir. Çünkü takım üzerinde kötü sonuçlar nedeniyle büyük bir baskı vardı. Son maçların kaybedilmiş olması, oyuncuların üzerinde bir baskı yaptı. Ama Ankaragücü önünde mücadele edilerek takım yeni bir çıkış yakaladı. Özellikle 2-1 yenik duruma düştükten sonra maçı kazanmak için oyuncuların yüreklerini ortaya koyması olumluydu.

Koşmuyor, yürüyerek oynuyor diye eleştirilen kaptan Alex ceza sahası içinde bir golcünün nasıl olması gerektiğini bir defa daha herkese gösterdi. Fenerbahçe bu maçta galibiyetin yanında Özer Hurmacı'yı da kazandı. Daum, Özer'i ilk 11'e almakla iyi bir iş yaptı. Alex'in attığı 2. golün asistinde zekasını iyi kullandı. Maçın sonunda tartışmalı da olsa kale çizgisi içinden çıkardığı topla takımın galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

Bu maç bir bakıma Roberto Carlos'un Süper Lig'deki veda maçı oldu. Haftalar önce Aralık ayının ikinci yarısında Brezilya'ya döneceğini açıklamıştı. Hafta içinde Sherif ile oynanacak UEFA Kupası maçında son defa Fenerbahçe forması giyecek. Bu maçta seyircisiyle buluşacak olan Fenerbahçeli futbolcular, yönetim ve taraftarlar emsalleri içinde faal futbol hayatını sürdürme başarısını gösteren bu dünya yıldızını onore etmeli ve çok güzel bir törenle uğurlamalıdır.

Son dakikalarda Özer'in kale çizgi üzerinden çıkardığı topun gol olduğunun altını çizelim. Birçok kanalda defalarca, her ayrıntısına kadar gösterilen bu pozisyonda topun tamamının geçtiği görülüyor. Spor yorumcuların hemen hepsi pozisyonun gol olduğunda birleşti. Ankaragücü adına yazık oldu. Hakemlerimiz sezonun ilk yarısında geçen yıla göre daha başarılı olmasına karşılık, özellikle yan hakemler sonuçlara etki eden hatalar yaptılar. Merkez Hakem Komitesi, devre arasında yapacağı eğitim seminerlerinde yan hakemler üzerinde daha hassas davranmalarını bekliyorum.

[email protected]

EROL DOYRAN

14.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  F.BAHÇE KÖTÜ GİDİŞE ‘DUR’ DEDİ

  VOLKAN: ÖZER'İN ÇIKARDIĞI TOPU GÖREMEDİM

  TUNCAY ŞANLI YENİ TAKIMINDA SİFTAH YAPTI

  NAİM: 1 MİLYON 250 BİN DOLAR VERİLDİ

  ÖMER AŞIK AMELİYAT OLDU

  HAVUZDA REKOR KIRDIK ELENDİK

  200 METREDE FİNALİ KAÇIRDIK

  ROBERTO CARLOS VEDAYA HAZIRLANIYOR

  GARCİA: TÜRKİYE 2010'DA İLK 5'E GİRER

  Nihayet galip geldi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl