16 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

GALATASARAY Avusturya seferİnde

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu’ndaki 6. ve son hafta maçında bugün deplasmanda, Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile karşılaşacak.

Graz şehrindeki Graz Liebenau Stadı’nda TSİ 20.00’de başlayacak maçı Sloven hakem Darko Ceferin yönetecek ve maç Star televizyonundan naklen yayınlanacak. Grup liderliğini daha önce garantileyen Galatasaray, 16 kişilik futbolcu kafilesiyle gideceği Sturm Graz maçında bazı as futbolcularını dinlendirecek. Gruptan çıkacak 2. takımı belirleyecek maçta ise Yunan temsilcisi Panathinaikos ile Rumen takımı Dinamo Bükreş, Atina’da karşı karşıya gelecek. Galatasaray, bu geceki maçıyla, Avrupa kupalarındaki 231. maçına çıkmış olacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 133, adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen bu organizasyonda 64, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve UEFA Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere, toplam 230 maç oynadı. Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası’nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 230 maçta 89 galibiyet ve 83 yenilgi alırken, 58 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 322 gol göndermeyi başaran ‘’Cim Bom’’, kalesinde ise 327 gol gördü.

AVRUPA’NIN ASLANI MAÇA RAHAT ÇIKACAK

Grubunda liderliği garantileyen ve bu karşılaşmaya çok rahat çıkacak Galatasaray, Sturm Graz ile grupta oynadığı ilk karşılaşmada Ali Sami Yen Stadı’nda rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.

16.12.2009


 

RIJKAARD’LI CİM BOM AVRUPA’DA YENİLGİSİZ

Galatasaray, bu sezon Frank Rijkaard yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı 11 karşılaşmada henüz yenilgi yüzü görmedi.

Hollandalı teknik adam yönetiminde Avrupa kupalarında 11 maça çıkan sarı-kırmızılılar, 8 kez galip gelirken, 3 maçta da berabere kaldı. Rijkaard yönetimindeki Galatasaray, 11 maçta rakip filelere 31 gol (Maç başına 2,81 gol) göndermeyi başardı, kalesinde ise 6 gole engel olamadı. Rijkaard yönetimindeki Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki 11 maçta aldığı sonuçlar şöyle:

Tobol-Galatasaray : 1-1

Galatasaray-Tobol : 2-0

Maccabi Netanya-Galatasaray : 1-4

Galatasaray-Maccabi Netanya : 6-0

Galatasaray-Levadia : 5-0

Levadia-Galatasaray : 1-1

Panathinaikos-Galatasaray : 1-3

Galatasaray-Sturm Graz : 1-1

Galatasaray-Dinamo Bükreş : 4-1

Dinamo Bükreş-Galatasaray : 0-3

Galatasaray-Panathinaikos : 1-0

16.12.2009


 

Potada, 2010 grup kur’aları belli oldu

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda grup kur'aları çekilirken, Türkiye, C Grubu’nda Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahili aynı grupta yeraldı. Türkiye maçlarını Ankara’da oynayacak.

Dün Çırağan Sarayı’nda yapılan kura çekimine toplam 24 ülke takımı katıldı. Türk motiflerini taşıyan çeşitli dans gösterilerinin yapıldığı kur'a çekimini dünya basketbolunun önemli ve unutulmaz isimlerinden Amerikalı Hakeem Olajuwon’un yanı sıra Türkiye’nin efsane ismi Efe Aydan ile Porto Rikolu Santiago ve Antalya BŞ. Belediyesporlu Femerling yaptı.

16.12.2009


 

Antalya’nın aklı liderde

Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, bu hafta lider Kayserispor ile oynayacakları maçtan puan veya puanlarla ayrılacaklarını söyledi.

Hasan Akıncıoğlu, Turkcell Süper Lig lideri Kayserispor ile hafta sonu karşılaşacaklarına dikkati çekerek, ‘’Lidere gidiyoruz. Kayserispor maçından puan veya puanlarla döneceğiz. Buna inanıyoruz. Kayserispor güçlü bir takım, lider konumunda olması bunun kanıtıdır. Çok çetin bir mücadele olacağını bekliyoruz. Ancak, futbolcularımıza ve teknik heyete güveniyoruz’’ dedi. Antalyaspor’un son günlerdeki güzel futbolunun ve mücadele hırsının Kayserispor müsabakasında puanla karşılığını bulacağına inandığına işaret eden Akıncıoğlu, ‘’Galatasaray maçını unuttuk. Artık önümüze bakıyoruz. Kayseri’den mutlu döneceğiz’’ diye konuştu.

16.12.2009


 

Trabzonspor: Fener’i ligde, Cimbom’u kupada yeneriz

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, ligde art arda aldıkları galibiyetlerle çıkışa geçtiklerini ve bunu ligde hafta sonu Fenerbahçe ile sahalarında yapacakları maç ile dörde çıkarmak, ardından da Ziraat Türkiye Kupası’nda da Galatasaray’ı mağlup etmek istediklerini söyledi.

Şener, teknik heyet değişiminin ardından Eskişehirspor, Ankaragücü ve Denizlispor galibiyetleriyle tekrar zirve yarışına ortak olduklarını belirterek, ‘’Art arda 3 galibiyet aldık. İnşallah Fenerbahçe maçıyla dördüncüsü de olur ve Galatasaray’ı da kupada yeneriz. Yakaladığımız bu havayı aynen devam ettirmek istiyoruz’’ dedi. Hafta sonundaki rakipleri Fenerbahçe ile yapacakları maçın ayrı bir özelliğinin bulunduğunu dile getiren Şener, ‘’Çünkü rakibinizle oynayınca, 6 puanlık bir maç oluyor. Fenerbahçe’yi yenersek zirve yarışında büyük bir avantaj yakalamış oluruz. 30 puan ile ilk yarıyı bitiririz ve Fenerbahçe ile de puan farkı 4’e düşer. Ondan sonraki puan farkı matematiksel olarak daha da kapanır bir şekle girer’’ diye konuştu.

16.12.2009


 

Hakemin art niyeti yok, ama hatalı

DİyarbakIrspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Turan İlgin, Kasımpaşa maçında aleyhlerine verilen penaltıda hakem Bünyamin Gezer’in hatalı karar verdiğini, ancak Gezer’in bu kararında art niyeti bulunmadığını söyledi.

İlgin, Kasımpaşa maçında galip gelememiş olmalarına rağmen futbolcuların gösterdiği mücadeleden memnunluk duyduklarını belirterek, maç boyunca takımı olumlu yönde destekleyen taraftarlarına da teşekkür etti. İlgin, Diyarbakırspor taraftarının, ülke genelinde yaşanan siyasî olaylardan ve rakip oyuncuların tahriklerine karşın en ufak bir taşkınlık yapmadan verdiği desteğin tüm Türkiye’ye örnek olduğunu bildirdi.

16.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl