22 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Süper Lig'de ilk yarıda gol yağdı

FUTBOLDA 34 haftalık 2009-2010 sezonu Turkcell Süper Lig maratonunda 17 haftadan oluşan ilk yarı tamamlanırken, son maçında deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yenen Fenerbahçe, 37 puanla ilk yarıyı lider olarak tamamladı.

Ligde Fenerbahçe'nin gerisinde 36 puanla Galatasaray, 35 puanla Bursaspor, 34 puanla Kayserispor ve 32 puanla da Beşiktaş sıralandı. Ligde bu sezon ilk yarıyı, daha önce federasyon tarafından ligden düşürülen Ankaraspor'un üzerinde 7 puanlı Denizlispor ve 17'şer puan ve averajla da Sivasspor ve Ankaragücü tehlikeli bölgede bitirdiler.

17 hafta boyunca yapılan 140 maçta 359 gol atılırken, maç başına düşen gol sayısı 2.56, hafta başına düşen gol sayısı da 21.12 olarak gerçekleşti. 29 golle 9. haftasında bu yarının en yüksek gol rakamına ulaşılan ligde, devrenin en farklı skorlu galibiyetini, 10. haftada Bursaspor, evinde İstanbul Belediyesi'ni 6-0 yenerek elde etti. Ligin 11. ve 14. haftalarında ise futbolseverler yalnızca 14'er gol izleyebildiler. Ligin 5. haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Trabzonspor (1-6) ve 9. haftadaki Galatasaray-Trabzonspor (4-3) maçları, 7'şer golle ilk yarıda en çok gol atılan karşılaşmalar oldu.

Bu yarıda en fazla liderlik koltuğunda oturan takım Fenerbahçe'ydi. 11 hafta zirvede kalan ve ilk yarıyı da zirvede tamamlayan sarı-lacivertli ekibin yanısıra Galatasaray 4 ve tarihinde ilk kez liderlik koltuğuna oturan Kayserispor da 2 hafta zirve keyfi yaşadılar. Gol krallığı yarışmasında, 13 golle Kayserisporlu Makukula ilk yarıyı zirvede tamamladı. Kendi kalesine de 2 gol atan Makukula'yı, 9 golle Galatasaraylı Kewell, 8 golle Gaziantepsporlu Julio Cesar Souza, 7'şer golle de Trabzonsporlu Colman, Kasımpaşalı Moritz ve Fenerbahçeli Alex izliyorlar.

22.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Süper Lig'de ilk yarıda gol yağdı

  F.Bahçe Daum'la liderliğe alıştı

  4 MAÇ SONRA DIŞARIDA KAZANDI

  Trabzon büyük fırsatı tepti

  FATİH TEKKE SATIŞ LİSTESİNE KONULDU

  LİGLERDE NAMAĞLUP TAKIM KALMADI

  YATTARA'YA OPERASYON

  SİVAS'TA YÜZLER GÜLDÜ

  RÜŞTÜ AMELİYAT OLDU

  32 GÜNLÜK DEVRE TATİLİ

  KUPA DERBİSİ BİLETLERİ

  GÖZLER KUPAYA ÇEVRİLDİ

  İlk yarı lideri F.Bahçe

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  LİGLER BİR AY TATİL

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl