22 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Ankara bu hoşgörüden uzak

CBS televizyonunda yayınlanan “60 Dakika” programında, Mısır’ın Sina Dağındaki St Catherine Manastırında Hz. Muhammed’e (a.s.m.) ait olduğu belirtilen bir el yazması gösterilerek, bunun, “1400 yıl kadar önce, Hz. Muhammed’in kendi el damgasıyla imzalanmış ve mühürlenmiş, manastırın Hıristiyanlarına dinî özgürlük ve koruma öneren bir mektup” olduğu belirtildi. Programda, mektup, “Hz. Muhammed’in farklı dinlere mensup insanlar arasında hoşgörü ve barışa öncelik verdiğinin bir örneği” olarak nitelendi.


ÇOĞU DENİZCİ ALBAY VE YARBAYLAR

Ergenekon süreci devam ederken askerî cenahta fasılalarla meydana gelen ve kamuoyuna intihar olarak açıklanan şüpheli ölümlere bir yenisinin eklenmesi

Son şahitlerden Ayhan Duruer vefat etti

BEDİÜZZAMAN Said Nursî Hazretlerinin talebelerinden Ahmet Feyzi Kul’un yeğeni Ayhan Duruer Isparta’da vefat etti.


  Vize uygulamasının mazereti kalmadı

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği’nin Makedonya, Sırbistan ve Karadağ’a vizeyi kaldırırken üyelik müzakerelerini sürdürdüğü Türkiye’ye vize uygulamasına devam etmesinin hiçbir mazereti olamayacağını söyledi.


  Erdoğan, bugün Suriye’ye gidecek

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, bugün Suriye’ye gidecek. Başbakan Erdoğan, bugün akşam saatlerinde gideceği Suriye’de Başbakan Muhammed Naci Otri ile görüşecek.


  Hazine’nin alacağı 28,4 milyar liraya ulaştı

HAZİNE Müsteşarlığı’nın 30 Kasım 2009 tarihi itibarıyla Hazine Alacak Verileri’ni açıkladı.


  Arınç’a suikast mi yapacaklardı?

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’ın evinin yakınlarında 2 şüpheli kişi yakalandı.


  Denetlenen 3,5 milyon araçtan 57 binine ceza

ULAŞTIRMA Bakanlığı, emniyet ve jandarma birimlerince, bu yılın 11 ayında 3,5 milyon araç denetlendi.


  4 yılda 121 fasıl

AB müzakerelerinde İsveç'in dönem başkanlığında çevre faslını da açarak toplam 33 fasıldan 12’sinde müzakereleri başlatan Türkiye, 2006'nın ilk yarısındaki Avusturya dönem başkanlığında bir, 2007’nin ilk yarısındaki Almanya dönem başkanlığında üç, 2007’nin ikinci yarısındaki Portekiz, geçen yıl Slovenya ve Fransa dönem başkanlıklarında ikişer ve bu yılın ilk yarısındaki Çek Cumhuriyeti dönem başkanlığında bir fasılda müzakereleri başlatmıştı.


  Türkiye çok karmaşık bir ülke

Ross Wilson, “Türkiye birçok renkleri, birçok yönleri içinde barındıran çok karmaşık bir ülke. Tarihinde şu anda zor bir dönemden geçiyor. Bazı yorumcular, kimlik konusuna, bir ulusun, kimliğinin ve karakterinin Türklerce yeniden incelenmesi konusuna yoğunlaşmış durumda” dedi. Türk-İsrail ilişkilerinde son dönemlerde iki tarafın karşılıklı adımlar attığını, bunların ilişkilerin düzeltilmesi ve yeni perspektif oluşturulması açısından önemli olduğunu belirten Wilson, “Bu, Türkiye’nin de, İsrail’in de çıkarında. Her iki hükümet de bunun farkında” şeklinde konuştu.


  PKK’nın tasfiyesi için somut kararlar alındı

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Türkiye, Irak ve ABD arasında oluşturulan üçlü mekanizma toplantısında PKK’nın tasfiyesine yönelik somut tedbirler ve kararlar alındığını söyledi.


  Emniyet müdür yardımcısı tutuklandı

ANTALYA merkezli iki suç örgütüne yönelik ‘Ahtapot’ operasyonunda gözaltına alınan Ankara Emniyet Müdür yardımcısı Y.Ç. ile 8 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.


  Çek suçluları tahliyeye hazırlanıyor

KARŞILIKSIZ çek suçlarında hapis cezasını ortadan kaldıran Çek Kanununun yürürlüğü girmesiyle cezaevlerindeki çek suçluları cumhuriyet savcılarına müracaat etmeye başladı.


  Kurban bağışı yolsuzluğunda 60 gözaltı

KURBAN bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla, 8 ilde başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan kişilerden bazıları sağlık kontrolünden geçirildi.


  SP: Açılım ayrışma konusu oldu

SAADET Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘’Maalesef demokratik açılım, bir ayırım, ayrışma konusu haline getirilmiştir, milletin arasında olmayan ayrımı doğuran bir noktaya gelmiştir’’ dedi.


  Ağlayan bebek ailesini kurtardı

Konya’da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen babaanne ve gelini, ağlayan bir aylık bebekleri ölümden kurtardı.


  Evin üzerine kaya düştü

ŞanlIurfa’da bir evin üzerine kaya düşmesi sonucu 5 kişi yaralandı.


  Bu da bisikletli eğitim modeli

IğdIr Endüstri Meslek Lisesinde okuyan 600 öğrencinin 250’si, okula bisikletle gidip geliyor.


  Okullar engelsiz olacak

Bakan Çubukçu, ‘’Fiziksel Engelliler İçin Okul Binalarında Yapılması Gereken Düzenlemeler’’ konulu bir genelge yayımladı.


  Aşırı yağışlar barajlara yaradı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Kamil Kılıç, barajlarda 1 yıllık gereksinimi karşılayacak düzeyde 393 milyon metreküp suyun olduğunu bildirdi.


  Üniversite sınavlarının tarihleri değişmeyecek

Öğrencİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, üniversiteye girişte uygulanacak birinci aşama sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) başvuru tarihinin daha önce belirlenen 11 Ocak’tan en az bir hafta sonraya alınacağını ancak sınavların uygulanma tarihlerinin değişmeyeceğini bildirdi.


  Pamuk tarlası, balık havzası oldu

MUĞLA’NIN Milas ilçesine bağlı köylerde yaşayan yaklaşık 200 aile, ovada yetişen ürünlerin para etmemesi sebebiyle ‘tarla balıkçılığı’ yapmaya başladı.


  Küçük Ayşe, ameliyat sonrası okullu oldu

VAN’IN Gürpınar ilçesinin bir köyünde dudağındaki iz nedeniyle çocukların alay etmesi yüzünden okula gidemeyen küçük Ayşe’ye Kaymakam Nurullah Kaya sahip çıktı.


  Çanakkale Boğazında lüfer azaldı

ÇANAKKALE Boğazı’nda avlanan lüfer balığının geçen yıllara oranla azaldığı bildirildi.


  Şüpheli poşetten mercimek çıktı

ADANA’DA şüphe üzerine fünyeyle patlatılan poşetten mercimek, dövme ve kirli elbiseler çıktı.


  İşsizlik ‘korsan berberliği’ arttırıyor

TÜRKİYE Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, işsizlik sebebiyle Diyarbakır’da ‘korsan berber’ salonlarının arttığını söyledi.


  Tunca Nehri taştı

EDİRNE’DE Tunca Nehri’nin taşması sonucu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkisi ile bazı tarım alanları yer yer sular altında kaldı.


  Avatar, 232 milyon dolar hasılat yaptı

Yönetmenlİğİnİ James Cameron’un yaptığı bilim kurgu filmi “Avatar”, dünya genelinde 232,2 milyon dolarlık gişe hasılatı sağladı.


  Durum sanılandan kötü

İngİltere’nİn Bristol Üniversitesi’nden Daniel Lunt ve ekibinin yaptığı, 6 Aralıkta yayımlanan araştırma, tarihin Pliosen döneminde atmosferdeki karbondioksit oranı daha fazlayken sıcaklığın bugünkünden 3-5 derece daha yüksek olduğunu göstermişti.


  Dünyanın en uzun şelâlesinin adı değişti

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ülkesinde bulunan dünyanın en uzun şelâlesinin adını “Kerepakupai Meru” olarak değiştirdi.


  UUİ’ye üç astronot gönderildi

UluslararasI Uzay İstasyonuna (UUİ) üç astronot götüren Rus uzay aracı Soyuz, önceki gece fırlatıldı.


  Atom çarpıştırıcı asıl görevine hazır

YüzyIlIn en büyük deneyi olarak kabul edilen ve Büyük Patlama ortamının oluşturulacağı Büyük Hadron Çarpıştırıcısının (BHÇ) test döneminin sona erdiği ve deneyin Şubattaki asıl aşamasına hazır olduğu bildirildi.


  Titan’a gemi indirme teklifi

Bİlİm adamları, NASA’ya Satürn’ün uydusu Titan’ın bir denizine “gemi” indirilmesi önerisinde bulunacaklar.


  İsrail’de alkol yasağı

İsraİl kabinesi, 21 yaşın altındakilere alkollü içki satılmasını yasaklayan yasa teklifini kabul etti.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl