25 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Toprağımızı kimseye hediye etmeyiz

AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in dâveti üzerine Soçi’de Yukarı Karabağ sorununu görüşmek üzere bir araya gelecek. Kasım 2008’de saldırmazlık anlaşmasının imzalanmasından bu yana onuncu kez bir araya gelen liderlerin Soçi zirvesinde ilerleme sağlaması bekleniyor.

Ancak Bakü’deki yetkililer görüşmelerden sonuç alınamazsa Azerî halkının diğer çözüm yolları için hazırlık yapması gerektiği uyarısında bulundu. Savaş alternatifinin masada olduğunu daha önce de ifade eden Azerbaycan, bu kez ‘topraklarımızı kimseye hediye etmeyiz’ tehdidini dile getirdi.

ANS televizyonuna konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdarî Başkanı Ramiz Mehdiyev, “25 Ocak’ta Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin Soçi’de görüşmesi bekleniyor. Biz sorunu barış yolu ile çözmek istiyoruz. Barış yolu ile bu sağlanamazsa, muhtemelen diğer alternatif yollara bakacağız. Biz topraklarımızı işgalden kurtarmak zorundayız. Biz topraklarımızı birilerine hediye olarak veremeyiz” dedi. Azerî halkının sorunun en uygun bir şekilde barış yolu ile çözülmesinden yana olduğunu kaydeden Azeri yetkili, “Cumhurbaşkanı Aliyev sorunun çözümü için birçok girişimde bulundu. Çalışma ziyaretleri ve konferanslar düzenlendi” bilgisini verdi.

RUSYA ZİRVEDEN UMUTLU

Türkiye ile Ermenistan arasındaki süreci Yukarı Karabağ’dan ayrı değerlendirmek isteyen Moskova, sorunun çözümünde ilerleme sağlanmasının Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin gelişmesine de olumlu katkı sağlayacağının farkında. Bu çerçevede Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12-13 Ocak’ta gerçekleştirdiği Moskova temaslarının ardından, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı Moskova’da ağırlayarak konuyu detaylı bir şekilde ele aldı. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov geçen hafta Ermenistan’da iki gün yoğun temaslarda bulundu. Medvedev Kremlin İdarî Başkanı Sergey Narışkin’i de Azerbaycan’a gönderdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve diğer yetkililerle Bakü’de bir araya gelen Narışkin, Soçi’de gerçekleşecek üçlü zirvede Yukarı Karabağ sorunun çözümünde ilerleme beklediklerini söyledi.

25.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Toprağımızı kimseye hediye etmeyiz

  Haiti’de son bilânço: 112 bin 226 ölü

  Türkiye dünyanın gündeminde

  Netanyahu: ABD’nin ilginç fikirleri var

  BM Irk Ayrımcılığının Önlenmesi Komitesi’ne Gün Kut seçildi

  Uçak saldırısını Ladin üstlendi

  Suudi Arabistan’da çatışmalar artıyor

  Ukrayna’da seçim düellosu

  Afganistan’da parlamento seçimleri ertelendi

  İran’da uçak kazası: 59 yaralı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl