26 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kriz tedbirleri uzatılıyor

EKONOMİK krize karşı alınan tedbirlerin 2010 yılında da uygulanmasına ilişkin düzenleme, bugün TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlayacak.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, ‘’Temel Kanun’’ olarak iki bölüm halinde ele alınacak. Tasarıyı bugün görüşmeye başlayacak olan Genel Kurul, 27 Ocak Çarşamba günü düzenleme yasalaşıncaya kadar çalışacak.

Tasarıya göre, kamu kurum ve kuruluşlarının, devlete ait borçlarına karşılık gayrimenkullerinin Maliye Bakanlığınca satın alınması uygulamasının süresi, 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatılacak. Halen açılış aşamasında bir kereye mahsus olmak üzere finansal faaliyet harcına tabi tutulan her banka şubesi için, her yıl ve nüfus esasına göre farklı tutarlarda harç tahsil edilmesi uygulamasına geçilecek. Kısa çalışma taleplerinin uygunluk tespiti için yapılan denetim giderleri, işsizlik fonundan karşılanacak. Kısa çalışma ödeneği için 2008 ve 2009 yılında uygulanan esaslar, 2010 yılında da devam edecek. İlk defa işe alınan ve çalıştırılanlar için sigorta primlerinin işveren hissesine ait tutarlarının İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanması uygulaması, 2010 yılında da devam edecek. Tasarıyla, 49 ilde uygulaması yapılan ve 31 Aralık 2007 tarihinden önce tamamlanan yatırımların sigorta primi işveren hissesi teşvikinin uygulama süresi, 31 Aralık 2012 tarihine kadar uzatılıyor. Tasarıda, 49 ilde uygulanan ve yatırımların sigorta primi işveren hissesi teşviki için öngörülen 31 Aralık 2004 tarihi, kabul edilen önergeyle 31 Aralık 2007’ye alındı.

Tasarıda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa geçici madde eklenerek, emekli maaşlarının artırılması öngörülüyor. Buna göre, ilk 6 ay için en düşük emekli aylığı yüzde 20,4, en yüksek emekli aylığı yüzde 4,64 oranında artırılıyor. Türkiye İş Kurumu tarafından, sigortalı işsizlere 1 Ekim 2008 ile 1 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılan işsizlik ödeneği ödemeleri üzerinden damga vergisi alınmayacak, bu ödemelerle ilgili tarh veya tahakkuk etmiş olan vergi, vergi cezası ve gecikme faizi ile gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilecek. Ancak, tahsil edilmiş tutarlar iade edilmeyecek.

26.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Başlıklar

  Kriz tedbirleri uzatılıyor

  Şimşek: KDV iadesi almak kolaylaşacak

  Et fiyatlarıyla birlikte hayvan hırsızlıkları da arttı

  Süt fiyatları arttı, üreticinin yüzü güldü

  Geçen yıl kredi kartıyla 205 milyar lira harcadık

  Bernanke, yeniden seçilebilir

  Kazakistan İslâmi sermayeye talip

  Hamsiler artık Gürcistan'dan gelecek

  ABD'de işsizlik endişe verici

  24 bin 428 kişinin muhtaç aylığı iptal edildi

  Dolaylı vergilerin yüksekliği, vergi politikalarının iflası

  Maliyeti düşürmek için mazota yağ karıştırıyorlar

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl