26 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

SP’den temsilciliğimize ziyaret

SAADET Partisi Ankara İl Başkanı Mustafa Çetin ve beraberindeki heyet gazetemizin Ankara temsilciliğini ziyaret etti.


ORDUNUN YARGI SİSTEMİNDE HİÇBİR ROLÜ OLAMAZ

Avrupa Parlamentosu üyesi İngiliz milletvekili Lord Sarah Ludford, Anayasa Mahkemesinin askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyi iptal etme kararını

AKPM’ye ilk Türk başkan

AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı görevine seçildi.


  TEKEL işçilerine AP’den ziyaret

AVRUPA Parlamentosu Milletvekili Jurgen Klute, TEKEL işçilerinin eyleminin ‘’şu anda Avrupa’da yürütülen en önemli işçi mücadelesi olduğunu’’ ileri sürerek, ‘’Siz sadece Türkiye’yi değil, mücadelenizle Avrupa’yı da demokratikleştiriyorsunuz’’ dedi.


  Poyrazköy İddianamesi yarına kaldı

Anayasa Mahkemesinin ‘’askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin iptaline ilişkin kısa kararı’’nın ulaştığı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Poyrazköy’de ele geçen mühimmata ilişkin hazırlanan iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine yarın karar verecek.


  "Free Shop’’lara polis baskını

Atatürk Havalimanı’ndaki alışveriş yerlerinde İstanbul polisince inceleme başlatıldı.


  Diyanet'in kadın çalışmaları BM raporunda

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, başkanlığın kadına karşı şiddetin önlenmesi için din görevlilerine verdiği eğitimin BM raporunda, örnek proje olarak gösterildiğini bildirdi.


  Başbuğ: İddiaları lânetliyorum

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, darbe iddialarıyla ilgili dün bir açıklama yaptı. ‘’Vicdansızlara sesleniyorum’’ diyen Org. Başbuğ, yine sesini yükselterek ve masaya vurarak “Allah Allah diye taarruz eden bir ordu nasıl olur da Allah’ın evi olan camiyi bombalar? Vicdansızlara sesleniyorum, TSK’nın da sabrının bir sınırı var. Siz orduyu nasıl böyle itham edersiniz? Hiç mi vicdanınız yok? İddiaları lânetliyorum” dedi.


  “Balyoz” bir harp oyunu olamaz

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) delegesi Avukat Mehmet Çetin, “Balyoz” darbe planının iddia edildiği gibi bir harp oyunu olamayacağını belirterek, “Darbecinin sesi ortada, adam somut hedefleri belirlemiş. Boğazına kadar siyasete boğulmuş.


  100 yıllık tartışma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de neredeyse 100 yıldır ‘’irtica’’ ve ‘’laiklik’’ kavramlarının tartışıldığını belirterek, ‘’Demokrasiye yönelik tehditler, vesayet, sivil diktatörlük, sivil faşizm gibi kavramlar gündemden hiç düşmüyor. Şöyle bir altını karıştırırsan altından bakıyorsunuz ki belli tipler çıkıyor, değişen bir şey yok’’ dedi.


  Türkiye nüfusu 72,5 milyon

TÜRKİYE nüfusu, 2009 yılı sonu itibariyle 72 milyon 561 bin 312 kişiye ulaştı. Ülke nüfusunun yarısını, 28,8 yaşından küçük kesim oluşturdu.


  12 Eylül Utanç Müzesi kurulacak

DEVRİMCİ 78’liler Federasyonu, 12 Eylül askeri darbesinin 30. yılında, “12 Eylül Utanç Müzesi” kurmaya hazırlanıyor.


  Eğitimde değişen bir şey yok

Türk Eğİtİm-Sen İstanbul Bölge Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının ilk yarıyılının sorunlarla sona erdiğini belirterek, “Eğitimde değişen bir şey yok” dedi.


  Sözleşmeli öğretmenlere üvey evlat muamelesi

BOSTAN, Türk Eğitim-Sen’in sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması ve eğitim çalışanlarının sorunlarını haykırmak için 13 Mart tarihinde büyük bir miting yapacağını kaydetti.


  TUNCA NEHRİ BUZ TUTTU

Edirne’de hava sıcaklıkları sıfırın altına düşünce, Tunca Nehri yer yer buz tuttu.


  Soğuklar lodosla gidecek

SON yılların en soğuk kışlarından birini yaşayan Marmara Bölgesi, 28 Ocak Perşembe gününden itibaren etkili olacak lodosla ısınacak.


  Sigara yasağını uygulamayan kamu görevlilerine sıkı takip

SİGARAYLA Mücadele ve Sağlıklı Yaşam Derneği (Sağlık-Der), sigara yasağına göz yuman ya da yasağı uygulamayan kamu görevlilerini sıkı takibe aldı. Kurduğu ekiplerle denetim yapmaya hazırlanan dernek, yasağı uygulamayan işletmeler ve kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacak.


  Kayıp çocukların görüntüsü bulundu

BİNGÖL'DE iki gündür haber alınamayan 2 kız çocuğunun caddede yürürken güvenlik kameraları tarafından kaydedilmiş görüntüsü bulundu.


  Üç havaalanına Open-Sky

SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye ile ikili hava ulaştırma anlaşması bulunan havayolu işletmeleri için 3 havayolunu Open-Sky (açık semalar) sistemine dâhil etti.


  40 yıllık kan dâvâsı barışla sonuçlandı

BİTLİS'İN Tatvan ilçesinde Korkmaz ve Kurtuluş aileleri arasındaki 40 yıllık kan davası barışla sonuçlandı.


  TÜRKİYE KARA TESLİM

İSTANBUL’DA etkili olan kar yağışı sebebiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, 3 bin 475 personel ve 770 araç ile dün sabaha kadar ana arterler, meydanlar, E-5 ve TEM bağlantı yollarında çalıştı.


  Geceleyin sobayı söndürmeden yatan 21 kişi sızan gazdan zehirlendi

BURSA’NIN merkez Yıldırım ilçesinde 8, Konya’da iki ayrı aileden 7, Kayseri’de de 6 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.


  İzmir 4 şiddetinde sallandı

İZMİR’DE, önceki gece saat 03.10 sıralarında 4.0 şiddetinde deprem meydana geldi.


  Alanya’da sitenin istinat duvarı çöktü

ANTALYA’NIN Alanya ilçesine bağlı Demirtaş beldesinde, genellikle Norveçli ailelerin yaşadığı Hill Side Sitesinde istinat duvarı çökerek apartmanın giriş kapısını kapattı.


  İstanbul camilerine restorasyon

SÜLEYMANİYE Camisi’nde, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, hali hazırda devam eden ve ihtişamıyla hayranlık uyandıran Süleymaniye, Fatih, Pertevniyal Valide Sultan Camilerinin, 2010’da kapılarını yeniden açmaya hazırlandığını belirtti.


  22 bin 222 oyuncak arabası var!

LÜBNANLI Nabil Kerem, dünyanın en geniş model araba koleksiyonunu oluşturarak bir dünya rekoruna imza attı.


  Rengârenk karnabahar

BİR üniversite öğrencisi, master ödevi için farklı renklerde karnabaharlar yetiştirdi.


  Hastalara klasik müzik

İZMİR Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) üyelerinden oluşan 4 kişilik grup, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mini konser verdi.


  Antikaya ilgi artıyor

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesinin ‘’Gaziantep’i geçmişiyle tanıştırmak ve barıştırmak’’ için yürüttüğü projelerin etkisiyle şehirde antika satışı yapılan dükkânların, eski binalarda kurulu, antika eşyalarla süslü kafe, lokanta ve benzeri iş yerlerinin sayısının hızla arttığı belirtildi.


  Adana’da şalvar 1935’ten beri yasak

ÇUKUROVA'NIN simgelerinden şalvarın, 1935 yılında valilik kararıyla giyiminin yasaklandığı ortaya çıktı. Siyah rengi, genişliği ve rahatlığıyla yörede özellikle kırsal kesimde halen yaygın olarak kullanılan şalvar, 1833 yılında Mısırlı İbrahim Paşa’nın Çukurova’yı istila etmesiyle Adana’ya giriş yaptı.


  Onlar için her gün yaz

SOĞUK havalar bütün canlılar üzerinde etkisini gösterirken İzmir Doğal Yaşam Parkı Tropik Merkezi’ndeki hayvanlar, kışı hissetmeden keyifli bir hayat sürdürüyor.


  Müze gibi ev

ŞANLIURFA’NIN Akçakale ilçesinde bir kişi tarihi eserler ve tespihlerle evini mini bir müzeye çevirdi.


  Son 10 yılın isimleri

TÜRKİYE'DE son 10 yılda en çok kullanılan erkek ismi Yusuf, Arda, Mustafa, Mehmet, Ahmet olurken, kadın ismi ise Zeynep, Elif, Yağmur, İrem, Merve oldu.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl