26 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

G.Saray gurbete çıkıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de dün Gaziantepspor'u 1-0 mağlup ederek ikinci yarıya iyi başlayan Galatasaray, Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde bundan sonraki 5 karşılaşmasını deplasmanda oynayacak.

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ile 27 Ocak Çarşamba günü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'de karşılaşacak olan sarı-kırmızılılar, 31 Ocak Pazar günü de Turkcell Süper Lig'de Denizlispor ile Denizli Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da deplasmanda karşı karşıya gelecek. Galatasaray, daha sonra da ligin 20. haftasında üst sıraları zorlayan Kayserispor ile Kadir Has Stadı'nda deplasmanda karşılaşacak. ''Cim bom'', 21. haftada iç sahada oynaması gereken Ankaraspor karşılaşmasını, Ankara temsilcisinin alt lige düşürülmesi nedeniyle bay geçecek. Sarı-kırmızılılar, dinlenecekleri bu haftanın hemen ardından bu kez UEFA Avrupa Ligi'nde 2. tur birinci maçı için Atletico Madrid deplasmanına gidecek.

BİR AY ALİ SAMİ YEN VE TARAFTARLARINA HASRET KALACAK

Galatasaray, 18 Şubat Perşembe günü saat 20.00'de Vicente Calderon Stadı'nda İspanyol temsilcisine konuk olacak. Atletico Madrid ile zorlu bir karşılaşma oynayacak olan Galatasaray, bu karşılaşmanın hemen ardından Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak. Galatasaray, ilk yarıda farklı mağlup ettiği ezeli rakibi ile ligin 22. haftasında deplasmanda önemli bir maç yapacak. Yaklaşık 1 ay taraftarlarına hasret kalacak olan Galatasaray, Atletico Madrid ile 25 Şubat Perşembe günü saat 20.00'de oynayacağı UEFA Avrupa Ligi rövanş maçıyla evine dönecek. Sarı-kırmızılılar, bu zorlu maratonun ardından Turkcell Süper Lig'de de Şubat ayının son günlerinde Kasımpaşa ile sahasında oynayacağı 23. hafta karşılaşmasıyla taraftarına kavuşacak.

26.01.2010


 

Dos Santos imzaya kaldı

GALATASARAY'IN, İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur'de forma giyen Giovanni dos Santos'u renklerine bağlamak üzere olduğu bildirildi.

İngiliz Times gazetesi, sarı-kırmızılı takımın, Meksikalı forvet oyuncusunu transfer etmek için çalışmalarının sonuna geldiğini ve anlaşmaya varılmak üzere olduğunu yazdı. ''Galatarasaray, Tottenham Hotspur'den kiralık olarak Giovanni dos Santos'la bir anlaşmanın eşiğine geldi'' denilen haberde, 20 yaşındaki futbolcunun 2008 yılında Barcelona'dan Totttenham'a transfer olduğu ve geçen sezonun ikinci yarısında Ipswich Town'a kiralandığı anımsatıldı. Ara transfer döneminde Galatasaray, İngiltere Premier Lig'den Lucas Neill ve Jo'yu renklerine bağlamıştı.

JOAO ALVES: DOS SANTOS BÜYÜK OYUNCU

Brezilyalı yeni transfer Joao Alves ise, öncelikle Galatasaray forması altında böylesi büyük bir camiaya ve muhteşem taraftarın önünde oynadığı için mutlu olduğunu belirterek, ''Tabii az bir süre aldım, ilerleyen haftalarda daha iyi olacağım.'' şeklinde konuştu. Joao Alves, Premier Lig'den tanıdığı ve transferi düşünülen Dos Santos'la ilgili olarak ise, ''Çok iyi, süratli ve çok büyük bir oyuncu, gelirse takıma çok büyük katkısı olur'' dedi.

26.01.2010


 

Trabzon'da hedef 3 maçta 9 puan

TÜRKCELL Süper Lig'de dün sahasında Sivasspor'u 3-1 yenen Trabzonspor'da, kulüp başkanı Sadri Şener, ligin ikinci yarısındaki hedeflerinin elde edebilecekleri en fazla puanı toplamak ve Ziraat Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşmak olduğunu bildirdi.

Sadri Şener, ligin ikinci yarısına Sivasspor galibiyetiyle iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, ''Takımın oyunundan memnunum. Ağır saha olmasına rağmen çok gol pozisyonu bulduk, ancak bunların 3'ünü değerlendirdik. Daha fazla gol atmalıydık. Sonuçta istediğimiz şekilde maçtan galibiyetle ayrıldık'' dedi. ''İkinci yarının ilk 3 haftasındaki Sivasspor, Diyarbakırspor ve Manisaspor maçlarından 9 puanla ayrılmalıyız'' dediklerini dile getiren Şener, şöyle devam etti: ''Sivasspor maçını geçtik. Şimdi deplasmanda Diyarbakırspor ile yapacağımız maç ile Manisaspor maçı var. Bu maçları da 9 puan ile kapatırsak durum çok daha farklı olabilir. Bizim bu takıma güvenimiz tam. İkinci yarıdaki hedefimiz, elde edebileceğimiz en fazla puanı toplamak ve Ziraat Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşmak.''

Şener, ''Sivasspor maçında takımı destekleyen taraftar vardı. Ben de mesuliyet taşıdığım için stresli maç seyrediyorum. Mesuliyet taşımak ayrı bir duygu, bu kadar insanı temsil etmek de bambaşka bir baskı unsuru. Nasıl sahada futbolculara baskı var, bana da baskı var. Yenilince strese giriyoruz ama sonuç iyi olunca rahatlıyoruz. Zaman zaman tribünden sesler çıkıyor. Bunlar futbolda olabiliyor. Bu maçta seyirci takıma gereken desteği verdi'' ifadelerini kullandı. Şener, Şenol Güneş'in gelişiyle kendi mesuliyetinin azaldığını ve biraz daha rahatladığını kaydetti.

26.01.2010


 

UMUT YENİ YILA 6 GOLLE BAŞLADI

TÜRKCELL Süper Lig'de Sivasspor'u 3-1 yenen Trabzonspor'da 2 gol atan Umut Bulut, 2010 yılına iyi bir başlangıç yaptı.

Ligin ilk yarısında 17 resmi maçta 4 gol atabilen bordo-mavili futbolcu, yeni yılda 2 Ziraat Türkiye Kupası, 1 Lig maçı olmak üzere 3 resmi maçta 6 gol kaydetmeyi başardı. Umut Bulut, 2010 yılında ilk olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bordo-mavili takımın Denizli Belediyespor'u 6-0 yendiği maçta 3 gol kaydetti. Ardından yine kupada deplasmanda oynanan 2-0'lık Ankaragücü maçında 1 gol atan Umut Bulut, dün ligde Sivasspor filelerine de 2 gol gönderdi. Bordo-mavili takımın golcü oyuncusu, böylece 3 maçta da fileleri boş geçmeyerek, 6 gol attı ve ilk yarıdaki gollerinden daha fazlasını kaydetmiş oldu.

26.01.2010


 

Önder Turacı F.Bahçe'de çalışmalara başladı

GEÇTİĞİMİZ günlerde Fenerbahçe Kulübü tarafından Kazım'la birlikte kendisinden takım bulması istenilen Önder Turacı, takımla birlikte çalışmalara başladı.

Fenerbahçe Futbol Takımı, Sivasspor'la yapacağı maçın hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde gerçekleştirdiği laktat testiyle başladı. Bir süre önce disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakılan ve kendisinden bulması istenilen Önder Turacı, takımla birlikte laktat testine katıldı. Önder son grupla birlikte testte yer aldı. Bu futbolcunun af edilip edilmediği yönünde ise her hangi bir açıklama yapılmadı.

26.01.2010


 

Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası'na veda ediyor

BEŞİKTAŞ Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezonki macerasını, bugün Konya Şekerspor ile sahasında oynayacağı karşılaşma ile noktalayacak.

Aldığı üst üste mağlubiyetlerle (D) Grubu'nda son sıraya demir atan ve hiç puan alamayan siyah-beyazlıların, tur atlama şansı bulunmuyor. Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'nda saat 17.00'de oynanacak karşılaşmada, TFF İkinci Lig 3. Grup'ta yer alan Konya Şekerspor'u yenerek, grubundaki ilk puanlarını almayı hedefliyor. Geçen sezon Fortis Türkiye Kupası adıyla düzenlene organizasyonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, bu sezon grup maçlarında kupaya veda etmiş olacak.

26.01.2010


 

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA BUGÜN

14.00 Eskişehirspor - Tokatspor: Mürvet Sezer 14.00 Altay - Antalyaspor: Çağatay Şahan 20.00 Kasımpaşa - İstanbul B.B: Yunus Yıldırım 17.00 Beşiktaş - Konya Şeker: Hakan Özkan

26.01.2010


 

G.Saray'ın yeni bir forvete ihtiyacı var

Ligin ikinci yarısı kış şartlarında başladı. Bazı maçlar sahalardaki kar yoğunluğu nedeniyle oynanamadı.

Oynananlarda daçoyuncular zemin olumsuzluklarıyla mücadele etmek zorunda kaldı. Futbol kış sporu olduğu için bu tip şartlara alışkın olmak lazım. Bizde en büyük sıkıntı tesis yetersizliği ve standart düşüklüğü. 10 santim kara veya iki saat yağmura teslim olup, o şartlara hazır olamamak bulunduğumuz yerin ne olduğu hakkında objektif olarak fikir verebilir. Ancak son zamanlarda tesis hamlesi bu olumsuzlukları zamanla giderecektir.

G.Saray, kışın olumsuzluğunu en fazla yaşayan stadlardan biri olan A.Sami Yen'de ikinci yarının ilk maçını oynadı. Bu zeminde oynayabileceği en iyi fubolu oynadı G.Saray. Reijkaard'ın temel oyun felsefesinden taviz vermeden 90 dakikayı oyuncular tamamladı. Ancak oyuncuların iyi niyetli tutumunu, mimarı olan kişi sabote edercesine, sisteminin en iyi oyuncusunu 60. dakikada dışarı aldı. Elano G.Saray'a geldiğinden beri en verimli oyununu oynuyorken kendini dışarıda buldu. Bu yanlış değişiklik G.Saray'a pahalıya malolabilirdi. Forvette sıkışmış olan oyunu açıcı diğer oyuncu Arda'nın etkisizliği sürüyorken, oyunu pozitif olarak forse eden, yegane oyuncu Elano'yu dışarı almayı ben anlayamadım. Arda bu takımın kaptanı olabilir. Ancak kötü olduğunda dışarı alınması yanlış bir durum değil ki.

Bu maçın göze çarpan diğer oyuncusu Caner'di. Hem hücumda hemde defansta fazla katkı yaptı. Çok çalıştı. Penaltı yaptırdı. Defansa alınan yeni oyuncu Neill G.Saray'ın bu bloğunu toparlayacağını gösterdi. Sakin yapısı ve topu oyuna akıllı sokması örnek teşkil edince, Servet'in de buna ayak uydurması G.Saray defansını rahatlatacaktır. Kaleci Le Franco dengesiz hareketlerine bu maçtada bir yenisini ekledi. Büyük umutlarla alınan Franco'nun güven verir bir görüntüsü yok. Diğer yeni transfer Jo bu maçta siftah yaptı. Kalitesiyle katkı yapacaktır. Ancak Avrupa liginde oynayamayacak olması kayıp. Her zaman Avrupa hedefi olan G.Saray'ın, yeni bir forvet daha transfer edeceğini düşünüyorum. Formsuz Nonda ve sakat Baroş'a bir de Kewell'ın sakatlığı eklenince bunun zorunlu olduğunu görüyoruz.

SAİD OKUR [email protected].

26.01.2010


 

LAKERS'I HİDAYET YIKTI

NBA'DE Toronto Raptors, evinde oynadığı maçta, geçen yılın şampiyonu Los Angeles Lakers'ı, Hidayet Türkoğlu'nun maçın bitimine 1,2 saniye kala kullandığı serbest atışlarla devirdi.

Toronto'daki Air Canada Centre'da oynanan ve 106-105 Toronto üstünlüğüyle sona eren maçta Hidayet Türkoğlu, 37 dakikada 9 sayı, 5 asist, 2 ribauntla oynadı. Hidayet, maçta kullandığı 6 serbest atışı da sayıya çevirdi. Geçen yılın şampiyonu Los Angeles Lakers'da Kobe Bryant 27 sayı, 13 ribauntla oynadı ve maçın en skorer ismi oldu. Lakers'da İspanyol Pau Gasol'un 22, Andrew Bynum'un 21 ve Jordan Farmar'ın 17 sayısı galibiyete yetmedi. Maçın ilk çeyreği 24-21, devre 56-54 Lakers üstünlüğüyle kapandı. 3. çeyrek de Lakers'ın 84-82 üstünlüğüyle geçildi. Son dakikaya da Lakers 105-104 önde girdi. Maçın bitimine 1,2 saniye kala Hidayet, Gasol'un yaptığı faul nedeniyle serbest atış çizgisine gitti. 2 serbest atışı da sayıya çeviren ''Hido'' takımını 106-105 öne geçirdi. Son hücumda 3 sayılık atış deneyen Kobe Bryant başarılı olamayınca maç 106-105 Toronto galibiyetiyle bitti.

26.01.2010


 

Karla start alan ligde sürpriz yok

Turkcell Süper Lig'de sezonun ikinci yarısının ilk haftası yoğun kar ve müsait olmayan zemin nedeniyle ertelenen Kasımpaşa-Bursaspor, Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor dışında tamamlandı.

18. haftanın açılış maçında Denizlispor'u Kadıköy'de 3-1 yenen Fenerbahçe liderliğini sürdürdü.Düşme hattından kurtulmak isteyen Ankaragücü-Diyarbakırspor ile 0-0, Kayserispor ise Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçında ise gülen taraf evsahibi Trabzonspor oldu. Bordo-mavililer güçlü rakibini 3-1 yenerek ikinci yarıya iyi başladı. Lider Fenerbahçe'nin en yakın takipçisi Galatasaray, karla kaplı sahada Gaziantepspor'un Mustafa Sarp'ın golüyle 1-0 yenerken, Gaziantepspor 55 dakika 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldı. Oynanan 6 karşılaşmada toplam 12 gol atılırken, 4 maçta ev sahibi takım sahadan galibiyetle ayrıldı. Hiç bir deplasman takımı sahadan 3 puanla ayrılamazken, 2 karşılaşmada ise takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

26.01.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Fenerbahçe - Denizlispor: 3 - 1 Eskişehirspor - Manisaspor: 1 - 0 Ankaragücü - Diyarbakırspor: 0 - 0 Kayserispor - Gençlerbirliği: 1 - 1 Trabzonspor - Sivasspor: 3 - 1 Galatasaray - Gaziantepspor: 1 - 0 Ankaraspor - Antalyaspor: 0 - 3 (Hükmen) Kasımpaşa - Bursaspor (Ertelendi) Beşiktaş - İstanbul B. Belediye (Ertelendi)

26.01.2010


 

GOL KRALLIĞI

Kayserispor'un golcü oyuncusu Aziza Makukula, gol sayısını 14'e çıkararak gol krallığındaki yerini korudu. Gol krallığında Makukula'yı 9'ar golle Harry Kewell (Galatasaray), Julıo Cesar Souza (Gaziantepspor) ve 8 golle Gustavo Colman (Trabzonspor) izliyor.

26.01.2010


 

HAFTANIN KARMASI

Gökhan (Diyarbakırspor), Cem Can (Gençlerbirliği), Santos (Fenerbahçe), Mustafa Sarp (Galatasaray), Erdinç (Diyarbakır), Emre (Fenerbahçe), Engin (Trabzon), Adem (Eskişehir), Umut (Trabzon), Caner (Galatasaray), Cangele (Kayseri).

26.01.2010


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Umut Bulut (Trabzon)

26.01.2010


 

HAFTANIN HAKEMİ

Bünyamin Gezer (Fenerbahçe-Denizlispor)

26.01.2010


 

HAFTANIN TAKIMI

Trabzonspor

26.01.2010


 

19. HAFTANIN PROGRAMI

29 Ocak Cuma: 20.00 Antalyaspor-Beşiktaş Atatürk), 30 Ocak Cumartesi: 14.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kasımpaşa (Olimpiyat), 19.00 Diyarbakırspor-Trabzonspor (Atatürk), 31 Ocak Pazar: 14.00 Gaziantepspor-Kayserispor (Kamil Ocak), 14.00 Manisaspor-Ankaragücü (19 Mayıs), 14.00 Bursaspor-Eskişehirspor (Atatürk), 15.00 Sivasspor-Fenerbahçe (4 Eylül), 19.00 Denizlispor-Galatasaray (Atatürk).

26.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl