27 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Jo'ya daha iyi teklifler geldi ama o bizi seçti

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, yeni transfer Jo'nun, kendisine başka kulüplerden daha büyük teklifler gelmesine rağmen sözünden dönmeyerek, Galatasaray'a geldiğini söyledi.

GS TV'ye gündemle ilgili açıklamalarda bulunan başkan Polat, transfer çalışmalarına değinerek, ''Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ uzun zamandır uğraşıyor. Adnan Sezgin de burada diğer işlemleri bitirmek için çaba harcıyor. İyi bir ekip çalışması yapıyorlar'' dedi. Kendi ekonomik şartları içinde iki transfer yaptıklarını kaydeden Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Neill'i çoktandır düşünüyorduk. İhtiyacımız olan bir bölgede, inşallah bilgisini, becerisini ve yeteneklerini aktarır, takıma katkısı olur. Jo ise başka bir vaka. Onun transferini kimse mümkün görmüyordu. Biliyordum ki, başka kulüplerden Manchester City'ye daha büyük teklifler geldi. O, daha önce bize söz verdiği için 'Ben söz verdim sözümden dönemem' deyip, çok daha mütevazı bir teklifle Galatasaray'a geldi. Tabii büyük şansızlık, Jo'nun 7 Avrupa kupası maçı oynaması ve bu kupadaki maçlarımızda oynayamayacak olması. Bu nedenle biraz sıkıntımız olacak, onu çözmek için uğraşıyoruz.''

Adnan Polat, Harry Kewell'ın sakatlanmasının kendilerini çok üzdüğünü dile getirerek, bu konuyla ilgili şunları söyledi: ''Aynı bölgede daha önce de bir sakatlığı vardı, kasık bölgesinden ameliyat olmuştu. Şu anda Avustralya'da bir operasyon geçirmesi söz konusu. Eğer operasyon geçirirse Nisan ayına kadar oynamaması söz konusu. Bu şekilde de sezonun son 4-5 maçı oynayabilir. Dolayısıyla orada büyük bir sıkıntı yaşıyoruz, Avrupa kupalarında santrfor olarak sadece Nonda ile kalıyoruz. Çözüm üretmeye çalışıyoruz, bu hafta içinde de bu çözümü neticelendirmemiz lazım, çünkü transfer bir hafta sonra bitiyor. Geçen sene de sezonun ikinci yarısına 12 sakatla girdik. Harry Kewell'ın stoper oynadığı dönemdi. Bu sakatlıklar bizi ciddi şekilde rahatsız ediyor ve etkiliyor ama bu sene çok iddialıyız. Sakatlıklar olmasına rağmen her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz.'' Ligde şampiyon olmak ve UEFA'da final oynamak istediklerini, bunun için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Adnan Polat, ''Galatasaray bunu yapabilecek kapasitede. Hem yönetim, hem teknik heyet, hem futbolcular, tüm kadro iyi niyetle bir kolej havası içinde çalışıyor" şeklinde konuştu.

27.01.2010


 

Ve Santos G.Saray'da

DEVRE arasında yaptığı flaş transferlerle adından söz ettiren Galatasaray, Lucas Neill ve Jo’nun ardından üçüncü bombayı da patlattı.

Rijkaard'ın Barcelona'dan eski öğrencisi Tottenham’ın 20 yaşındaki Meksikalı yıldızı Giovanni Dos Santos, sarı kırmızılı takıma transfer oldu. İngiltere'nin Sky Sport Televizyonu, Tottenham'lı Dos Santos'un sezon sonuna kadar kiralık olarak Galatasaray'a verildiğini duyurdu. 20 yaşında olmasına karşın Meksika Milli Takımı'nın formasını 22 maçta giyen Giovanni Dos Santos geçtiğimiz sezonu Ipswich Town'da kiralık olarak geçirmişti. Dos Santos bu sezon ise Tottenham formasıyla sadece 3 maçta forma giyebilmişti.

27.01.2010


 

CİMBOM KUPADA A.GÜCÜ ÖNÜNDE

GALATASARAY, Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu'nda bugün deplasmanda Ankaragücü ile yapacağı 5. ve son hafta maçı hazırlıklarını tamamladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde basına kapalı olarak çalışan sarı-kırmızılı ekip, öğleden sonra başkente gidecek. Taktik ağırlı geçtiği bildirilen antrenmanda, Gaziantepspor maçında sakatlanan Caner'in takımla birlikte çalıştığı, Barış'ın ise sol uyluk üst adalesindeki sertlik nedeniyle kondisyoner Fatih Yıldız yönetiminde sahada takımdan ayrı olarak idman yaptığı duyuruldu. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda bugün saat 20.30'da başlayacak Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu 5. hafta maçını, hakem Özgür Yankaya yönetecek.

27.01.2010


 

Efes "Top 16" da bugün Real Madrid'le oynuyor

EFES Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi ''Top 16'' turu (F) Grubu'ndaki ilk hafta maçında bugün deplasmanda İspanyol temsilcisi Real Madrid ile karşılaşacak.

Başkent Madrid'deki Vistalegre Spor Salonu'nda TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşma Skyturk ekranlarından naklen yayınlanacak. Ara transferde Bojan Popovic ile kadrosunu güçlendiren Efes Pilsen, Jaric, Kaukenas, Bullock, Garbajosa, Prigioni, Reyes ve Velickovic gibi yıldızların bulunduğu Real Madrid'i deplasmanda yenerek, ''Top 16'' turuna iyi başlamak amacında. Temsilcimiz, Real Madrid ile bugüne kadar yaptığı müsabakalarda 4 galibiyet, 4 mağlubiyet almıştı.

AVRUPA'DA 414. SINAVA ÇIKIYOR

Lacivert-beyazlılar, 1979-80 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında, bugüne dek yaptıkları 413 maçın 251'ini kazanırken, 162 müsabakada ise salondan yenilgiyle ayrıldı. Efes Pilsen, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında 1 numaralı organizasyonu olan ve zaman içinde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, Avrupa Kulüpler Şampiyonası, Avrupa Ligi, Suprolig ve son olarak da ULEB Avrupa Ligi diye adlandırılan ''Kupa 1''de ise çıktığı toplam 328 maçta 199 galibiyet, 129 yenilgi aldı. Lacivert-beyazlılar, bugünkü maçı kazanması durumunda ''Kupa 1''de 200. galibiyetine ulaşacak.

27.01.2010


 

Ali Turan ortada kaldı

KAYSERİSPOR'DA kadro dışı bırakılan Ali Turan konusunda belirsizlik sürüyor. Kulüp basın sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, yaptığı açıklamada, Ali Turan konusunda Galatasaray ile geçen günlerde görüşme yapıldığını, ancak fiyat konusunda anlaşma sağlanamadığını bildirdi.

Yönetimden izinsiz Galatasaray ile anlaştığı gerekçesiyle kadro dışı bırakılan Ali Turan'ın cezasının affedilmesinin şu an için mümkün olmadığını ifade eden Ortaköylüoğlu, şunları söyledi: ''Ali Turan'a talip olan Galatasaray ile geçtiğimiz günlerde görüşme yapıldı. Ancak, fiyat konusunda anlaşma sağlanamadı. Şu an top Galatasaray'da. Galatasaray istediğimiz bonservis ücretini verirse oyuncumuzu transfer edebilir. Onun dışında başka bir takım talip olursa istediğimiz bonservis ücreti veren bir takım Ali Turan ile de anlaşması durumunda transferi gerçekleştirebilir. Ancak, şu an için Ali Turan'ın takıma geri dönmesi mümkün gözükmüyor. Yönetimimizin tavrı bu yönde. Ali Turan, Galatasaray'a gitmezse ya istediğimiz bonservis ücretini veren takımla anlaşacak ya da sezon sonuna kadar bekleyecek.''

27.01.2010


 

Avni Aker Stadı'nda 35 santimetre kar var

TRABZON'DA etkili olan kar yağışı nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası'nda bugün Trabzonspor ile Orduspor arasında yapılacak maça ev sahipliği yapacak Hüseyin Avni Aker Stadı'nın zemininde, yaklaşık 35 santimetrelik kar kalınlığı oluştu.

Önceki akşam başlayan ve gün boyu etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışı nedeniyle statta zeminle ilgili herhangi bir çalışma yapılamıyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nın misafir taraftarlar için ayrılan bölümünü çevreleyen tel bölüm de kar yağışı nedeniyle çöktü. Stat müdürü Faik Karagüzel,yaptığı açıklamada, Trabzon'da etkili olan kar yağışı nedeniyle saha zemininin karla kaplandığını belirterek, ''Sabah saatlerinde kar kalınlığını 20 santimetre olarak ölçmüştük. Ancak öğle saatlerinde 35 santimetreyi buldu. Gün boyu kar yağışı bekleniyor. Bu nedenle saha temizleme çalışmaları yapamıyoruz'' dedi. Bugün havanın iyi olması halinde çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Karagüzel, ''Maç yarın akşam saat 20.30'da. Eğer kar yağmazsa sahayı maça yetiştirmeye çalışacağız'' diye konuştu. Trabzon'da kar yağışı, Amatör Lig maçlarını da etkiledi.

27.01.2010


 

ZİRAAT KUPASINDA BUGÜN

13.30 Tarsus İ.Yurdu-Denizli: Cüneyt Çakır 13.30 Bursaspor-Sivasspor: Halis Özkahya 20.30 Trabzonspor-Ordu: Koray Gençerler 20.30 Ankaragücü-Galatasaray: Özgür Yankaya

27.01.2010


 

Hidayet reklâm yıldızı oldu

TORONTO Raptors'ın internet sayfası milli basketbolcunun yer aldığı reklamla açılıyor.

Hidayet Türkoğlu formasını giydiği Raptors'ın ünlü bir pizza ve içecek firmasıyla gerçekleştirdiği promosyon kampanyasının yıldızı oldu. Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, NBA'de formasını giydiği Kanada takımı Toronto Raptors'ın bir promosyon anlaşmasında reklam yıldızı oldu.NBA'de takımlar bölümünden Toronto Raptors'ın sayfasını seçtiğinizde karşınıza Hidayet Türkoğlu'nun rol aldığı promosyon reklamı ve reklam filmi çıkıyor. Ünlü bir pizza şirketi ile içeçek markasının Toronto Raptors ile yaptığı promosyon kampanyasında Hidayet pizza yiyip içeceğini yudumlayarak maç seyrediyor. Bu sırada koçu Jay Triano telefonla arıyor ve Hidayet'le Los Angeles Lakers maçına yönelik kısa bir diyalog gerçekleştiriyor.

27.01.2010


 

Ribery aracın bagajında kaçtı

ALMANYA Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te oynayan Fransız yıldız oyuncu Franck Ribery, dün Fransa'da savcılığa ifade verdikten sonra, aracının bagaj kısmına binerek savcılıktan ayrıldı.

Alman Bild gazetesi, 2005 yılında Galatasaray'dan Olympique Marsilya takımına geçerken yaşanan bazı düzensizlikler nedeni ile Marsilya Savcılığı tarafından ifade vermeye çağrılan Ribery'nin, şoförü ve genç bir bayanla birlikte Renault Clio marka bir araçla savcılığa gittiğini, 3 saat boyunca ifade verdikten sonra da aracının bagaj kısmına binerek savcılıktan ayrıldığını yazdı.

27.01.2010


 

Mehmet'li Jazz tutulmuyor

NBA'DE Utah Jazz'ın sahasında Phoenix Suns'ı 124-115 yendiği maçta, milli basketbolcu Mehmet Okur 12 sayı üretti.

Maça ilk 5'te başlayan ve 25 dakika sahada kalan Okur, 12 sayı, 6 ribaunt ve 3 asistle takımına katkı sağladı. Jazz'ı sırtlayan isimler, 25 sayı ve 6 ribauntla Andrei Kirilenko, 21 sayı, 20 ribaunt ve 2 asistle ''double-double'' yapan ve 18 sayı, 11 asist ve 3 ribauntla iki kategoride de çift haneli sayılara ulaşan Deron Williams oldu. Bu sonuçla Jazz, üst üste 3. galibiyetini aldı. Konuk takım Suns'da Goran Dragic'in 32 sayılık etkili oyunu yenilginin önüne geçemezken, Channing Frye'nin 21 sayısı yeterli gelmedi.

27.01.2010


 

TMOK Başkanı Togay Bayatlı'ya istifa çağrısı

DÜNYA Fair Play ödülüne değer bulunan Milli Atlet Elvan Abeylegesse'nin TMOK tarafından değil, CIFP'in Habeş delegesi tarafından aday gösterildiği açıklandı.

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte ülke çapında büyük bir şaşkınlığın yaşandığı belirtilirken, Türkiye'de Fair Play konusunda söz sahibi, TMOK Fair Play Konseyine 16 yıl başkanlık yapan CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) Türkiye temsilcisi ve EFPM'nin (Avrupa Fair Play Birliği) 15 yıldır 2. Başkanı olan Erdoğan Arıpınar yaşanan skandala tepki göstererek TMOK'u ve Başkan Togay Bayatlı'yı suçlayarak istifasını istedi. Erdoğan Arıpınar, yaptığı basın toplantısında, ''Türkiye'ye olimpiyatlar ve uluslararası şampiyonalarda madalyalar kazandıran ve Türk bayrağı ile şeref turu atan Elvan Abeylegesse her yıl IOC'un (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) bir kuruluşu olan CIFP'in (Uluslararası Fair Play Konseyi) yaptığı Yılın Fair Play ödülü toplantısına Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından aday gösterilmemiş, buna mukabil konseyde bulunan Habeş asıllı Fransız vatandaşı Fekrou Kidane tarafından aday teklif edilmişti.'' açıklamasını yaptı.

27.01.2010


 

Manisa Mesut Bakkal'la yollarını ayırdı

MANİSASPOR Kulübü Başkanı Kenan Yaralı, teknik direktör Mesut Bakkal ile yollarını ayırdıklarını söyledi.

Yaralı, yaptığı açıklamada, kulübün menfaatleri doğrultusunda karşılıklı alınan kararla, Bakkal ile el sıkışarak yollarını ayırdıklarını belirterek, ''Öğleden sonra Tarık Almış Spor Tesisleri'nde Mesut Bakkal hocamızla birlikte basın toplantısı düzenleyerek, kamuoyunu daha geniş bilgilendireceğiz'' dedi. Manisaspor'da, teknik direktör Bülent Uygun'un takımın başına getirilmesinin gündemde olduğu öğrenildi.

27.01.2010


 

Potada bedensel engelliler maçında tarihî fark: 154-2

NİĞDE Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol Takımı, Osmaniye'nin Düziçi Takımını 154-2 yenerek tarihi bir farka imza attı.

Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Aşır Tok, deplasmanda Düziçi takımına karşı aldıkları farklı galibiyet ile büyük moral bulduklarını söyledi. Bu hafta sonu Niğde'de İskenderun ekibini ağırlayacaklarını ifade eden Aşır Tok, ''Bu önemli müsabakadan galip ayrıldığımızda liderlik koltuğuna oturacağız'' dedi. Aşır Tok, cumartesi günü Niğde 5 Şubat Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşmaya tüm Niğdeli sporseverleri davet etti.

27.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl