02 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Gürcistan, Afganistan’a koridor İşlevi görebilir

NATO’ya katılmayı kendisi için önemli bir amaç olarak gören Gürcistan, NATO’nun, Afganistan’a askeri malzeme ulaştırması için limanlarını, havaalanlarını ve bütün ulaşım altyapısını ABD ve NATO kuvvetlerinin kullanımına sunmaya hazır olduğunu bildirdi.

Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino Kalandadze, yaptığı açıklamada, NATO’nun, Afganistan’a askeri malzeme ulaştırması için Gürcistan’ın havaalanlarını ve bütün ulaşım altyapısını kullanabileceği yönünde bir tavsiyede bulunduklarını söyledi. Kalandadze, bu öneriyle Gürcistan’ın, NATO’nun Afganistan’a askeri malzeme sevkiyatında koridor işlevi görebileceğini ifade etti. Kalandadze, böylece Gürcistan’ın, küresel güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunacağını ve bölgedeki güvenliğin oluşturulmasına büyük yarar sağlayacağını belirtti.

Söz konusu önerinin Rusya’yı öfkelendireceğini söyleyen Kalandadze, “Buna rağmen Rusya’nın bu konuya anlayışla yaklaşacağına ümit ediyoruz” dedi. Kalandadze, bir süre önce Londra’daki toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze’nin, söz konusu öneriyi NATO’ya üye ülkelerin dikkatine sunduğunu bildirerek, “NATO’ya üye ülkelerin, yakın zamanda bu öneriyi müzakere edeceklerini ümit ediyoruz” dedi. Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, geçen hafta, NATO’nun, Afganistan’a askeri malzeme ulaştırması için liman ve havaalanlarını açmaya hazır olduklarını bildirmişti.

02.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’den katliamcılara “disiplin” cezası

  Gürcistan, Afganistan’a koridor İşlevi görebilir

  Rusya’dan domuz gribi suçlaması

  Fransızlar ulusal kimlik tartışmasından sıkıldı

  Şiîlere intihar saldırısı: 41 ölü

  Pakistan’da bir haftada 100’ü aşkın kişi öldürüldü

  Kosova’da seçim tekrarlandı

  Çin’de gazetecilere baskılar arttı

  Pekin, Dalay Lama ile anlaşamadı

  Otobüs kaçıran Çinli dehşet saçtı: 9 ölü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl