02 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Amerikan gezi dergisinden İstanbul’a ödül

NEW YORK Tanıtma Ataşesi Nihan Bekar, ABD’de yayımlanan Global Traveler dergisinin okuyucularının İstanbul’a verdiği birincilik ödülünün önemli ve sevindirici olduğunu söyledi.

Nihan Bekar, Global Traveler dergisi okuyucularının İstanbul’u ‘’2009’un En İyi Uluslararası İş Kenti’’ dalında birinciliğe layık görmesiyle ilgili olarak bilgi verdi. İstanbul’un böyle önemli bir ödülü almasının kendilerini son derece sevindirdiğini ifade eden Bekar, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak özellikle kongre turizmine büyük önem verdiklerini anlattı. ABD pazarında da kongre turizmini geliştirmek istediklerini söyleyen Bekar, İstanbul’un geçen yıl çok önemli kongrelere evsahipliği yaptığını, örneğin IMF-Dünya Bankası toplantılarına 13 bin kişinin, Dünya Su Forumuna ise 30 bin kişinin katıldığını anımsattı.

‘’İstanbul’un böyle bir ödülü alması gerçekten hak ettiği değeri görmesi açısından çok önemli ve sevindirici’’ diyen Bekar, İstanbul’un ‘’Uluslararası Kongreler Birliği’nin’’ (International Congress and Convention Association-ICCA) verilerine göre de dünyada 15. kongre merkezi konumunda olduğunun altını çizdi. Türkiye’ye ABD’de verilen ödüllerin arttığına dikkat çeken Bekar, Times Meydanında başlattıkları reklam kampanyasının Amerika’nın prestijli reklam ödüllerinden ‘’Adrian Ödülü’’ne layık görüldüğünü hatırlattı. Turizm Ataşesi ‘’Çalışmalarımızla Türkiye’yi, özel turizm ürünleri sunan, kaliteli otelleriyle, servis sektörüyle, kongre kültür merkezleriyle ön plana çıkan bir turizm destinasyonu olarak ABD’de göz önünde tutmaya devam edeceğiz’’ dedi.

TÜRKİYE’YE GİDEN AMERİKALI

TURİSTLER İYİ EĞİTİMLİ

Bekar, Türkiye’ye giden turist sayısının 2009 yılında 27 milyona ulaştığını ve bunun içinde 670 bin Amerikalı turist olduğunu, 2008 yılına göre toplam turist sayısında da geçen yıl artış olduğunu söyledi. Amerika pazarında ekonomik kriz dolayısıyla yaşanan sıkıntılara rağmen, Türk turizm sektörünün güçlü bir şekilde ayakta kalabildiğini, hatta ilerleme kaydettiğini belirten Bekar, “Akdeniz çanağında Türkiye’ye rakip ülkelerin turizm sektörlerinde ise yüzde 10 ile 20 arasında düşüşler olduğunu” vurguladı.

Türkiye’nin ekonomik yönden tercih edilen bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Bekar, ‘’Amerikalı turist Türkiye’ye gittiğinde, harcadığı paranın karşılığını yüksek servis kalitesiyle almış oluyor’’ dedi. Türkiye’ye giden Amerikalı turistlerin iyi eğitimli, beğenileri yüksek, tarihe, kültüre ilgi duyan, yüksek gelir grubundan kişiler olduğunu vurgulayan Bekar, Amerikalılara Türkiye’yi, yüksek hizmet kalitesine sahip özel bir turizm cazibe merkezi olarak tanıttıklarını anlattı.

02.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TARİHÎ BİNALARA AYDINLATMA

  Risale-i Nur Hindistan’da

  Amerikan gezi dergisinden İstanbul’a ödül

  Esad Coşan ve Mehmet Zahid Kotku anıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl