03 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Köse: İftiraları lânetliyoruz

Denİzlİ İl Müftüsü Mehmet Köse, Denizli Tabip Odası’nın “Ilımlı İslâm ve Bilim” adlı konferansında, İslâm dini ve Hz. Muhammed (asm) ile ilgili yakışıksız değerlendirmelerde bulunanları lânetlediklerini söyledi.

“Ilımlı İslâm” tabirinin, 40 yıldır müftülük yapan bir kişi olarak, söylemlerine ters düştüğünü belirten Köse, “İslâm İslâm’dır, ılımlısı ılımsızı olmaz” dedi. İl Müftüsü Köse, “Bizler tıpla ilgili bir konuda fikir beyan edecek olsak, üzerimize hücum ederler. ‘Sen din adamısın, dinle meşgul ol. Başka şeylere karışma. Seni ne ilgilendirir?’ şeklinde birtakım ifadelerde bulunurlar. Görüyorum ki bu konferansta birçok fikirler beyan edilmiş. Bir tek kişi de çıkıp, ‘Bu diyanetle ilgili bir mesele veya ilahiyatçıların meselesidir’ şeklinde karşı fikir beyan etmiyor” şeklinde konuştu. Konferansa katılan İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazmi Algan’ın, Hz. Muhammed'in (asm) Kureyş kabilesinde ekonomik erki elinde tutmak ve halkı uyutmak için kanaatkârlığı argüman olarak ortaya çıkardığı iddiasına da sert tepki gösteren Köse: “Kureyşliler, ‘Zengin biri olmak istiyorsan, en zenginimiz yapalım. Güzel bir kızla evlenmek istiyorsan, en güzeliyle evlendirelim. Başımıza reis olmak istiyorsan, gel başımıza emir kılalım.’ diye talepte bulunmuş olmasına rağmen Peygamber (asm), ‘Sağ elime güneşi, sol elime ayı koysanız, benim dâvâmdan vazgeçmem mümkün değil’ demek suretiyle İslâm dâvâsını yürüteceğini söylemiş ve onların tekliflerini kabul etmemiştir. Bu itibarla hiçbir dönemde Kureyş’in ekonomik gücünü elinde tutma babında bir çabası asla olmamıştır” diye konuştu. Müftü Mehmet Köse, İTO Başkanı Prof. Dr. A. Özdemir Aktan’ın domuz etinin haramlığını tartışmaya açma isteğine karşılık ise Allah’ın haram kıldığı bir konuyu, insanların felsefe gibi değiştiremeyeceğini kaydetti. Köse, “Haram kılınan bir şeyi değiştirmek felsefe değildir ki onun felsefesini yapalım. O bir emirdir. İnsanların Allah’ın emirlerinde değişiklik yapabilmesi mümkün müdür?” ifadelerini kullandı.

KONFERANS HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Denİzlİ Valiliği, İslâm dini ve Hz. Muhammed (asm) hakkında yakışıksız sözler sarf edilen konferans hakkında inceleme başlattı. Denizli Tabip Odası’nın düzenlediği “Ilımlı İslâm ve Bilim” adlı konferansta, kutsal değerlere hakarete varan konuşmalar yapılmıştı. Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, olayı üzüntüyle karşıladığını söyledi. Dr. Taş, “Gerçekten de yüce dinimiz ve Peygamberimiz hakkında bu tür açıklamalar, hem meslektaşlarımız hem sağlık çalışanlarımızı üzmüştür. Maalesef talihsiz bir olay. Tüm meslektaşlarımız ve sağlık çalışanları olayı tepkiyle karşılamıştır. Bu konu, valiliğimiz tarafından incelenmektedir” dedi.

03.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  EMASYA’nın AB’de yeri yok

  EMASYA protokolünün kaldırılması hükümetin işi

  MGK internet sitesinde sorulara cevap verdi

  Yaşlanan AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var

  “Ekonomide bozulma 367 kriziyle başladı”

  Oğuz Çelikkol, İsrail’den ayrılıyor

  Kuzu: EMASYA’nın hukukî değeri yok

  EMASYA protokolü ile millî irade geri alındı

  Demirtaş ve Kışanak BDP’ye eş başkan seçildi

  Sağlıkçı eğitim hakkı istiyor

  O belgeyi siviller hazırlamalı

  EMASYA, iç güvenlik sistemini askerîleştirmiştir

  Tuncel, mülakat sınavına girdi

  Türk-Filistin iş konseyi toplandı

  Darbe planları iddia dahi olsa araştırılmalı

  Kutlu: Balyoz oyunsa, 12 Eylül de oyundur

  Erdoğan, Bölükbaşı'dan tazminat kazandı

  Köse: İftiraları lânetliyoruz

  “İHL’LİLER BARIŞA DOĞRU KOŞMAYA DEVAM EDECEK”

  Eğitim-öğretim sistemi gözden geçirilmeli

  Üniversite sınavında ilk 10’a giren öğrenciye otomobil

  Üst Lâleli yayalaştırılıyor

  Bursa’da ev ve işyerlerini su bastı

  Soğuklarda hayvanlara yiyecek takviyesi yapın

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl