04 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Rusya Müslümanları birleşiyor

Rusya Müslümanları 18 yıllık ayrılığın ardından yeniden bir çatı altında toplanıyor.

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Rusya Müslümanları Merkez Dinî Yönetimi Başkanı Talgat Taceddin ve Kuzey Kafkasya Müslümanları Koordinasyon Merkezi Başkanı İsmail Berdiyev tek dinî çatı altında birleşme konusunda olumlu karar açıkladı. Rusya Müslümanlarının üç önemli merkezi olarak görülen kuruluşların temsilcileri oluşturulan ‘Çalışma Grubu’nda birleşme ile ilgili çalışmalara başladı. Rusya Müslümanlarının birleşmesi yönündeki çağrının Kremlin’den geldiği, dini yönetimlerin de bunu dikkate alacağı kaydediliyor.

Birleşme çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Taceddin, “Ayrılık uzun zaman önce oldu. Şimdi birleşme de zaman alacak. Sabırlı olmak gerekiyor. Allah yardımcımız olsun!” dedi. Rusya Müftüler Konsey Başkanı Gaynuddin de, “Allah yardım ederse, doğru yönde karar alırız” ifadesini kullandı.

Rusya Müslümanları Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 1992 yılında ayrılmıştı.

Sayıları 20 milyonu aşan Rusya Müslüman’ları yeni oluşacak yapı ile yönetimde haklarını daha iyi savunacaklarını düşünürken, uzmanlar Kremlin’in kontrolü artırma çabasında olduğuna dikkat çekiyor. Yönetim dini idarenin yapısını güçlendirerek, aşırıcılık ve terörle mücadelede daha etkin olacak.

04.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Rusya Müslümanları birleşiyor

  Türk doktorlar Haiti’nin yaralarını sarıyor

  Gazze soruşturması gerçekçi değil

  El Kaide 3-6 ay içinde saldırabilir!

  Tayland koalisyonu, askerî anayasayı değiştirecek

  Terörü Mevlânâ’nın öğretileriyle yenebiliriz

  Kerbelâ’da Şiî hacılara ikinci saldırı

  ABD saldırısında 31 kişi öldü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl