04 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Gazze soruşturması gerçekçi değil

DünyanIn en saygın insan hakları örgütlerinden Amensty International, Birleşmiş Milletler’in (BM) Goldstone Raporu’nun Gazze saldırıları hakkında İsrail’den talep ettiği soruşturmayı yetersiz buldu.

İsrail’in, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a sunduğu Gazze raporunu yetersiz olmakla eleştiren Amensty International’ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Programı Başkanı Malcolm Smart, “İsrail’in gerçekleştirdiği Gazze soruşturmaları, uluslar arası bağımsızlık, şeffaflık, tarafsızlık ve hızlılık ilkelerinden uzaktır” dedi.

İsrail ordusunun kendi kendini soruşturmasının etkili olamayacağını vurgulayan Smart, sözkonusu soruşturmaların gerçeği yansıtmaktan uzak olduğunu vurguladı.

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği ‘Cast Lead’ operasyonunun çok sayıda insan hakları örgütünün ifade ettiği gibi, yüzlerce sivilin ölümüne ve binlerce evin yıkımına sebep olduğu, yine kurum tarafından dile getirildi. Smart şunları söyledi: “Ancak aradan 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen, İsrail sadece bir tek askeri mahkûm etti. İsrail’in soruşturmaları ordu komutanları tarafından yürütüldü. Bu soruşturmalar yine ordudaki komutanlar tarafından denetlendi. İsrail’in mahkûm ettiği bir tek askerin suçu ise kredi kartı hırsızlığıydı.”

Smart, Amnesty International örgütünün gerçekleştirdiği kendi soruşturması sonucu İsrail’in ‘sivillerin hayatlarını hiçe saydığı, sivil ve sivil olmayan hedefleri ayrı tutmadığı’ sonucuna vardıklarını aktardı.

KOMUTANDAN İTİRAF GELDİ

THE INDEPENDENT gazetesinin habe-rine göre, İsrailli üst düzey bir komutan Yedhiot Ahronot gazetesine 5 ay önce Gazze savaşıyla ilgili itiraflarda bulundu ancak bu itiraflar gazetede yayınlanmadı. İsrail’in Lübnan savaşında kayıplar verdiği, bu kayıpları Gazze’de vermemek için farklı bir strateji uyguladıklarını söyleyen İsrailli komutan, “Sebepler ve niyetler duruma göre değişir. Gazze’de normal terörle mücadele operasyonu söz konusu olmadı. Kesin bir fark vardı” dedi.

04.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Rusya Müslümanları birleşiyor

  Türk doktorlar Haiti’nin yaralarını sarıyor

  Gazze soruşturması gerçekçi değil

  El Kaide 3-6 ay içinde saldırabilir!

  Tayland koalisyonu, askerî anayasayı değiştirecek

  Terörü Mevlânâ’nın öğretileriyle yenebiliriz

  Kerbelâ’da Şiî hacılara ikinci saldırı

  ABD saldırısında 31 kişi öldü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl