05 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Afganistan'da en önemli rol Türkiye'nin

ABD’NİN Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Richard Holbrooke, Afganistan’daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde, bu ülkedeki operasyonlar açısından Türkiye’nin oynadığı rolden daha önemli role sahip başka ülke düşünemediğini söyledi.

Washington’da Yabancı Basın Merkezinde düzenlediği basın toplantısında Holbrooke, bir soru üzerine, Türkiye’nin, bölgede çok önemli bir unsur olduğunu ifade ederek, bölgede meşru güvenlik ve stratejik çıkarları bulunan ülkeler arasına Türkiye’yi de rahatlıkla dahil edebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türk hükümetinin bütün üyeleriyle kapsamlı görüşmeler yaptığını, işbirliğinin daha da derinleştirilmesi konusunda Ankara ile Washington arasında karşılıklı heyetlerin gidip geldiğini bildiren Holbrooke, Türkiye ile paralel çıkarlarının bulunduğuna işaret etti.

Holbrooke, “Türkiye, tabii ki NATO’nun bir üyesi, ISAF’ın da kilit bir üyesi ve Afganistan’daki İl İmar Timlerinin bir tanesi de Türklere ait. Türkler, tarım gibi alanlarda çok değerli çalışmalar yaptılar, savaşın sona ermesinden sonraki ilk soğuk hava deposunu inşa ettiler. Bu çok önemli, çünkü soğuk hava deposu olmadan her şey çürür. Türkiye ile işbirliğimizi derinleştirmeye büyük saygımız var ve buna en büyük önemi veriyoruz” dedi.

Türk hükümetine ve halkına bölgeye olan destekleri için teşekkür eden Holbrooke, “Afganistan içindeki operasyonlar açısından, ISAF bünyesinde Türkiye’nin rolünden daha önemli bir role sahip başka ülke düşünemiyorum” ifadesini kullandı.

Holbrooke, “Taliban ile bir şekilde dolaylı temas kurmada Türk tarafından herhangi bir yardım alıyor musunuz?” sorusuna da, “Bu, (Taliban ile temas) bizimle Türk hükümeti arasında büyük bir konu olmadı. Dolayısıyla bu soruyu Ankara’ya sormanızı öneriyorum” cevabını verdi.

05.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Afganistan'da en önemli rol Türkiye'nin

  Netanyahu: Suriye ile görüşmeye hazırım

  İran’a nükleer uyarı

  Zebari: Kuveyt’e esir ve belge iade ettik

  Yuliya Timoşenko: Seçimde hile olmasın

  İsviçre, Guantanamo’dan 2 Uygur’u kabul edecek

  Almanya’dan göçler arttı

  Kuzey Kore, terör listesine alınmıyor

  İran’a saldırı, ülkedeki milliyetçiliği tetikler

  Rusya-Ukrayna ajan gerginliği

  IMF Başkanının gözü Sarkozy’nin koltuğunda

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl