05 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çalışanlar iş bıraktı

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, Türkiye KAMU-SEN ve KESK’in aldığı karar doğrultusunda, Tekel işçileriyle dayanışma amacıyla ‘’çalışmama hakkını kullanma’’ eylemi yapıldı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 6 işçi ve memur konfederasyonunun aldığı karar doğrultusunda dün saat 08.00 itibariyle çalışanların, ‘’Anayasanın kendilerine tanıdığı çalışmama hakkını’’ kullandıklarını söyledi. MEMUR-SEN, eyleme katılmaktan vazgeçti.


13 YIL SONRA KALDIRILDI

Balyoz darbe planıyla birlikte gündeme gelen ve 13 yıldır yürürlükte olan EMASYA protokolü yürürlükten kalktı. Karar, İçişleri Bakanı Atalay'ın yaptığ

Cahiliye vahşeti

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, evlerinin bahçesindeki kümeste cesedi toprağa gömülü halde bulunan Medine Memi’nin (16), elleri bağlı olarak üzeri toprak


  Basına soruşturma kıskacı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, basın özgürlüğü, âdil yargılamayı etkileme, özel hayatın ve soruşturmanın gizliliğini ihlâl gibi konuları konuşup tartışmak için düzenlediği çalışma toplantısında, TCK’nın 285. maddesine dayanılarak basına son iki yılda 4100’den fazla soruşturma açılmasının, basın özgürlüğünü kısıtladığı belirtildi.


  YÖK’ten sağlıkçıları sevindirecek karar

SAĞLIK-SEN'İN başvurusunu değerlendiren Üniversitelerarası Kurul, yaptığı toplantıda Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümünün 4 Kasım 2009 tarihinden önce mezun olan sağlık çalışanları için yeniden üst öğrenim sayılmasına karar verdi.


  Erdoğan, Batı Trakya heyetini kabul etti

BATI TRAKYA Türk Azınlığı Heyeti üyelerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretlerinde yaşadıkları sorunlar dile getirdikleri öğrenildi.


  Temyiz sistemi adaleti geciktiriyor

ANTALYA Cumhuriyet Basavcısı Osman Vuraloğlu, temyiz sisteminin kötüye kullanılması nedeniyle Yargıtay’ın iş yükü çok fazla olduğunu belirterek, yargının hızladırılması ve iş yükünün azaltılması için temyiz sisteminde değişiklik yapılması gerektiğini kaydetti.


  Habur Kapısı’ndaki kazıya ara verildi

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığının, yurt dışında yaşayan ve bir dönem bölgede tercümanlık yaptığı ileri sürülen Yıldırım Beğler’in basında yer alan iddiaları üzerine başlattığı soruşturma kapsamında Habur Sınır Kapısı’ndaki kazıya olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildi.


  “Peygamberimize iftira atanları lânetliyoruz”

DİN-BİR-SEN Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Denizli Tabip Odası’nın “Ilımlı İslâm ve Bilim” adlı konferansında, İslâm dini ve Hz. Muhammed (asm) ile ilgili “yakışıksız değerlendirmelerde bulunanlar”ı lanetlediklerini söyledi.


  Bağış’tan AB sürecinde Türkiye modeli vurgusu

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ayda iki kez yayınladığı elektronik bültenindeki değerlendirmesinde Avrupa Birliği sürecinde Türkiye modeline vurgu yaptı.


  'Mesai dışı poliklinik uygulaması' başlatılıyor

SağlIk Bakanlığı, kamu hastanelerinde acil servisteki yoğunluğun azaltılması amacıyla ‘mesai dışı poliklinik’ uygulaması başlatıyor.


  İnternet üzerinden ses iletişimi yaygınlaşacak

İnternet üzerinden ses iletişiminin yaygınlaşacağı belirtilirken, sadece ABD’de, internet üzerinden ses iletişimi doygunluk oranının 2013 yılında yüzde 80’e yaklaşacağı bildirildi.


  Uyuşturucu batağındaki gençlere yardım eli

Adana Valisi İlhan Atış, uyuşturucu batağına giren çocukların işinin çok zor olduğunu belirterek, “Eğer aileler bu durumdan utanmaz ya da umutsuzluğa düşmez, bize başvururlarsa onları kurtarmak için elimizden geleni yaparız” dedi.


  TRT ile Suriye işbirliği

YayIn hayatına İzmir’de 17 Ekim 2009’da başlayan TRT Turizm ve Belgesel Kanalı, kapsama alanındaki ülkelerin devlet televizyonlarıyla turizm ve belgesel program değişimi konusunda işbirliği yaparak, Türkiye’nin tanıtımını amaçlıyor.


  İlâç Takip Sistemi işliyor

Türk Eczacıları Birliği, üyelerinden, ürünlerin İlâç Takip Sistemine (İTS) kaydına olanak sağlayan, üzerinde sadece karekod bulunan ilaçların depolara iade edilmesini istedi.


  Din hanesi isteğe bırakılmalı

Eskİ Devlet Bakanı ve Ankara Milletvekili Said Yazıcıoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) nüfus cüzdanından din bölümünün kaldırılması yönündeki kararıyla ilgili, ‘’Kişinin dinî inancının nüfus cüzdanında yer almasının şeklin dışında hiçbir anlamı yok.


  Çanakkale'ye köprü için ilk güzergâh belirlendi

KARAYOLLARI Genel Müdürü Cahit Turhan, Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu Projesi kapsamında Çanakkale Boğazı’na inşa edilecek köprü için belirlenen ilk güzergâhın Sarıçay-Kilitbahir olduğunu belirterek, ‘’Burada Kültür ve Tabiat Varlıkları ile ilgili konular var. Köprü sağa, sola bir miktar kayabilir’’ dedi.


  SOĞUKTA SALEP İÇİLİR

YOZGAZ'TA havaların soğumasıyla birlikte pastanelerde salep satışları arttı.


  Dumansız hava yasası halk için

GENEL merkezi Edirne’de bulunan Temiz Nefes Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Celal Karlıkaya, ‘’Halk sağlığı boyutu olan sigarayla mücadeleye yönelik olan bu yasa aslında bir halk yasası’’ dedi.


  Gürbulak’ta tır kuyruğu 7 kilometreyi aştı

AĞRI'NIN Doğubayazıt ilçesi Gürbulak Sınır Kapısı’nda TIR kuyruğu 7 kilometreyi buldu.


  Kadın şoförlerin sayısı arttı

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesi’nin, sürücü belgesi işlemlerin ilişkin verileri, ehliyete sahip olmada kadınların erkeklere göre daha istekli olduklarını ortaya koydu.


  Aç kurtlar sürüye saldırdı

MERSİN'İN Erdemli ilçesine bağlı Karayakup Köyü’nde aç kalan kurtların saldırdığı 12 küçükbaş hayvan telef oldu.


  Sokak hayvanlarına mikroçipli takip

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesinin, 25 bin 42 sokak hayvanına mikroçip takarak mükerrer tedavinin önüne geçtiği bildirildi.


  Isparta’ya engelliler çarşısı

Isparta Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi Bizim Çocuklarımız (Zihinsel Engelliler Koruma ve Yaşatma) Derneği Başkanı Semra Karatosun, okuldan mezun olan çocukların velileriyle birlikte bir şeyler üretebilecekleri, çalışabilecekleri bir Engelliler Çarşısı kurulması için çalışma başlattıklarını bildirdi.


  Emiruşağı Avşarobası oldu

KAYSERİ'NİN Tomarza ilçesinin Emiruşağı Belediyesinin ismi ‘’Avşarobası’’ olarak değiştirildi.


  Dişçiden korkanlara müjde

SEDASYON (bilinçli derin uyku) işlemi ile diş hekiminden ileri derecede korkan hastaların tedavisinin mümkün olduğu belirtildi.


  Evde sunulan sağlık hizmetleri genişliyor

SAĞLIK Bakanlığı, evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbî bakım ve rehabilitasyonlarının aile ortamında sağlanması amacıyla Evde Sağlık Hizmetleri Birimi kuruyor.


  Mardin, 2011 yılında doğalgaza kavuşuyor

MARDİN'E doğalgaz getirilmesi için çalışma başlatıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan AKP Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, 2011 yılında Mardin’in doğalgaza kavuşacağını belirtti.


  Sıcaklık doğuda azalacak, batı bölgelerinde artacak

YAPILAN son değerlendirmelere göre, kuzey, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla kar yağışları görülmeye devam edecek.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl