05 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Güneş: Sahada savaşçı ruhumuzla oynamalıyız

TRABZONSPOR, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la 1-1 berabere kalarak rövanş için umutlandı.

Teknik Direktör Şenol Güneş, maçla ilgili yaptığı yaptığı değerlendirmede, ''Oyun başında iyi bir futbol anlayışı vardı. İkinci yarı ise oyun çok kesildi, sertlikler fazlaydı. Rakip Trabzonspor'a karşı haklı olarak savaşçı oyununu ortaya koydu, elinden geleni yaptı. Zaman zaman başarılı oldu. Biz ise oyunun sertliğine uyum sağlayamadık. Bu uyumsuzluğumuz, son 10 dakikada oyunun sert şeklini kabul ettikten sonra ortadan kalktı. Sonra da gol geldi. Güzel futbol yoktu, bu da üzüntü vericiydi'' dedi. Takımın savaşçı ruhunun olması gerektiğini kaydeden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu olmalı, ama oyun kalitemiz de daha üst düzeyde olmalı. Teknik kapasiteli oyuncularımız maçta oyuna hakim olamadı. Rakibin oyun bozma anlayışına teslim oldular. Hakem de bazı şeylere izin verdi. İlk yarıda rakibin sertliğinden korktular. Savaşçı olmak güzel de iyi futbol oynamak da lazım. Saha kaygan olmasına rağmen güzeldi, ama oyun güzel değildi.'' Ligde Manisaspor ile yapacakları maça da değinen Güneş, ''Buradaki maçın telafisi olabilir, ancak Manisaspor maçına hazır olmalıyız. Hem güzel oynayıp, hem sonuç almalıyız. Bu maçta beraberlik bize yetmez'' diyerek sözlerini tamamladı.

AVANTAJ SAĞLADIK

Trabzonspor'a umut getiren tek golün sahibi Hırvat Hrvoje Cale ise, ''Rakibimiz takım oyunu oynayıp, işimizi zorlaştırdı. Buna hazırlıklıydık. Son dakikalardaki gol bize avantaj getiriyor. Şimdi rakibimiz bizim sahamızda gol atmak zorunda. Yarı final için önemli bir maçtı. Açıkçası hakem de bazı noktalarda inisiyatif almayarak hatalar yaptı, bu da oyuncuları daha agresif hale getirdi'' dedi. Savunma oyuncusu Ömer Aysan da, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: ''Buradan beraberlikle dönmek, bizim için avantaj. İkinci maçta seyirci ve saha avantajını kullanacağız. Güzel bir mücadele oldu. Galibiyeti kaçırdık. 6-7 yüzde 100 pozisyonumuz oldu, penaltı kaçırdık. Hakem de sertliklere izin verdi.''

05.02.2010


 

TÜRK GÜREŞİNİN GELECEĞİ PARLAK

GÜREŞ Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, federasyon olarak sporcular için rekabetçi ve adil bir düzen oluşturduklarını ifade ederek, ''Türk güreşinin geleceği parlak'' dedi.

Osman Aşkın Bak, yaptığı açıklamada, son dönemde genç kadrolar oluşturduklarını ve iyi sonuçlar aldıklarını dile getirerek, ''Bu da Türk güreşinin iyi yolda olduğunu gösteriyor. Bu düzende milli takım herkese ve rekabete açık. Milli mayo orada asılı, herkesi yenen bu mayoyu giyer'' diye konuştu. 28. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası'n,n dünyanın en önde gelen ülkelerinin katılımıyla geçtiğimiz ayın sonunda İstanbul'da yaptıklarını hatırlatan başkan Bak, iki yıl içinde düzenleyecekleri organizasyonlarla birlikte Türkiye'nin dünyada güreşin merkezi haline geleceğini ifade etti. Osman Aşkın Bak, 38. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası'nı 12-14 Şubat tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştireceklerini belirterek, ''Ayrıca, FILA'nın bu yıl ilk kez gerçekleştireceği Akdeniz Şampiyonası da mayıs ayında İstanbul'da yapılacak. 2011 yılında da İstanbul'da Serbest Güreş Dünya Şampiyonası düzenleyeceğiz. Böylece Türkiye dünya güreşinin merkezinde yer alacak'' şeklinde konuştu.

GÜREŞİNİ ZİRVEYE YERLEŞTİRECEĞİZ

Güreş camiasının başarı yolunda tek hedef için kenetlendiğini kaydeden Bak, 2009 yılında grekoromen stilde dünya şampiyonu olarak ilk adımı attıklarını söyledi. Bak, birlik ve beraberlik nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek, ''Hep beraber Türk güreşini yeniden dünyanın zirvesine yerleştireceğiz. Çünkü Türk güreşi bir dünya markası. Türk güreşinin geleceği parlak. Gençlerimize, aslanlarımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Hepsi cesur yürekliler'' dedi.

VEHBİ EMRE ÇOK KALİTELİ GEÇTİ

28. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası'nın çok kaliteli olarak geçtiğini anlatan Bak, çok sayıda olimpiyat ve dünya şampiyonunun turnuvada mücadele ettiğini hatırlattı. Başkan Bak, şampiyonada birinci olduklarını kaydederek, ''17 ülkeden 200 sporcunun katıldığı üst düzey bir turnuvayı şampiyon olarak kapattık. Bütün sporcular çok kaliteli ve güçlüydü. Zevkli karşılaşmalar oynandı ve şampiyon olduk, mutluyuz'' diyerek sözlerini tamamladı.

05.02.2010


 

Marsel: Bu yıl Federer ile oynayacağım

SON dönemlerde uluslararası turnuvalarda adından söz ettiren Türk tenisçi Marsel İlhan, bundan sonraki turnuvalarda daha büyük başarılar yakalamak istediğini, yıl sonuna kadar da dünya tenisinin ilk sıralarında yer alan Roger Federer veya Rafael Nadal ile karşılaşmak istediğini söyledi.

Marsel İlhan, önümüzdeki turnuvalar için büyük tecrübeler edindiğini vurgulayarak, ''Sene sonuna kadar Federer veya Nadal ile karşı karşıya gelmek istiyorum. Bir sakatlık olmazsa böyle bir maçın bu sene olacağını umuyorum'' dedi. İlhan, son olarak Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda dünya sıralamasında 11. sırada yer alan Şilili Fernando Gonzalez ile karşı karşıya geldiğini hatırlatarak, ''Bu maçı Eurosport verdi. Herkes de bu keyifli mücadeleyi izledi'' diye konuştu. Türk tenisçi, 2009 yılının istediği gibi geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Önemli başarılar yakaladım. Akdeniz Oyunları'nda final oynadım ve gümüş madalya aldım. ABD Açık Tenis Turnuvası'nda ikinci turda oynadım. Bu seneye de iyi başladım. Umarım yıl sonunda ilk 100'e girmeyi başarırım. Geçen sene ilk 150'ye girmek istedim. Ama 154. sırada yer aldım. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'ndan sonra bu hedefe ulaştım. Hedef olarak ilk 100'e girmek kaldı. Bu sene sonunda da bunu başarmayı umuyorum.'' Başarıya giden yolda çok büyük destekler aldığını kaydeden Marsel İlhan, ''Antrenörüm konusunda sıkıntı yok. Çok iyi bir antrenörüm var. Bir ekip oluşturduk. Önümüzdeki turnuvalar için daha çok tecrübe kazandım. Ekip olarak daha büyük başarılar için çalışıyoruz'' dedi.

05.02.2010


 

KİCKBOKS SPORCUDA HASAR BIRAKIYOR

SELÇUK Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Karabağlı, kickboks ve boks gibi sporlarda kafasına sık sık darbe alan kişilerde zamanla beynin dayanma gücü veya koruyucu mekanizmalarının daha erken devre dışı kaldığını, düşünme ve duygu bozukluklarının oluşabildiğini söyledi.

Konya'da Kulüplerarası Kickboks İl Birinciliği final karşılaşmasında bir boksörün başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybetmesinin ardından tartışmalara yol açank kickboks sporuyla ilgili Doç. Dr. Karabağlı, Akafaya geniş veya sivri yüzeyli cisimlerin çarpmasıyla kafatasında ve beyinde hasarlar oluşabileceğini bildirdi. Karabağlı, ''Bu tür darbelerde kafatasında kırık, beyinde zedelenme görülebilir. Kickboks ve boks gibi sporla uğraşan kişiler, kafatasına darbe aldığında beyin kendi içinde hareket eder. Darbe etkisiyle kafa arkaya doğru hareket ederken kafatası içindeki beyin sapı ile boyun bölgesindeki omurgalar, omurilik etkilenir' dedi.

05.02.2010


 

Beşiktaş'ta gözler tribünlerde

TÜRKCELL Süper Lig'de 20. haftanın açılış maçında bugün Gençlerbirliği'ni ağırlayacak olan Beşiktaş, seyircisi önünde mutlak galibiyeti hedefliyor.

Geçen haftaki Antalyaspor galibiyetiyle zirve yarışından kopmayan siyah-beyazlılar, ligde 17 maçtır yenilmediği başkent temsilcisi önünde bu unvanını koruyup, haftayı 3 puanla kapatmak amacında. BJK İnönü Stadı'ndaki son 2 lig maçında Diyarbakırspor ile golsüz berabere kalıp, Bursaspor'a 3-2 yenilen, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı da elverişsiz hava ve saha koşulları nedeniyle ertelenen Beşiktaş, taraftarlarına uzun bir aradan sonra kendi evinde lig galibiyeti izlettirmek istiyor. Siyah-beyazlılar, hafta başında böbrek damarlarından cerrahi operasyon geçiren teknik direktör Mustafa Denizli'nin yerine, yarın büyük olasılıkla antrenör Tayfur Havutçu yönetiminde sahaya çıkacak. Sakatlıkları bulunan Ferrari ve Hakan'dan yoksun Beşiktaş'ta, 3 sarı kartlı İbrahim Toraman, ceza sınırında bulunuyor. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Bünyamin Gezer yönetecek.

TRİBÜNLER KÜFÜRDEN TEMİZLENECEK

Kongre öncesi süreçte Yıldırım Demirören yönetimini protesto eden taraftarların, geçen hafta yapılan olağan seçimli genel kurul sonucu yeniden kulüp başkanlığına seçilen Demirören ve yeni yönetimine karşı takınacağı tavır da merakla bekleniyor. Demirören, kongrede yaptığı konuşmada eski başkan Serdar Bilgili'nin tribünlerdeki küfürler yüzünden görev devam etmediğini ancak kendisinin bu yolu seçmeyeceğini ve tribünlerin küfürcülerden temizleneceğini açıklamaştı. Fenerbahçe'nin 43 puanla liderlik koltuğunda oturduğu Turkcell Süper Lig'de 20. hafta maçları öncesi, bir maçı eksik Beşiktaş 35 puanla 5. sırada bulunurken, Gençlerbirliği ise 30 puanla 7. sırada yer alıyor.

BEŞİKTAŞ 2001’DEN BERİ YENİLMİYOR

Şimdiye kadar yapılan maçlarda siyah beyazlıların 41 galibiyetine karşılık, kırmızı-siyahlıların yalnızca 5 galibiyeti bulunuyor. Taraflar, oynadıkları 27 maçta birbirilerine üstünlük kuramadı. Beşiktaş'ın lig maçlarında attığı 113 gole, başkent temsilcisi 48 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan mücadele ise 0-0 sona erdi. Gençlerbirliği, Beşiktaş karşısında ligdeki son galibiyetini 2000-2001 sezonunda, 13 Mayıs 2001 tarihinde Ankara'da yapılan maçta 2-1'lik skorla aldı. Bu maçın ardından Beşiktaş ile ligde yaptığı 17 karşılaşmanın 11'ini yitirdi, 6'sında berabere kaldı ve hiç galip gelemedi.Beşiktaş, Gençlerbirliği ile yaptığı son 17 lig maçında da yenilgi yüzü görmezken, bu süre içindeki 11 maçı kazandı,

05.02.2010


 

İngiliz basını: Guus Hiddink Türkiye'nin başına geçiyor

İNGİLTERE'NİN itibarlı gazetelerinden Guardian gazetesi, Hollandalı Guus Hiddink'in Rusya milli futbol takımının teknik direktörlüğünü bırakmak üzere olduğunu ve Türkiye milli futbol takımının yeni teknik direktörlüğünü üstlenebileceğini yazdı.

Gazetenin haberine göre, Zenit St. Petersburg futbol kulübünün eski başkanı Sergey Fursenko'nun Rusya Futbol Federasyonu başkanlığına seçilmesinin ardından, Hiddink'in Rusya milli takımını bırakmak üzere olduğu kaydedildi. 2006 yılında Rusya'nın milli takım teknik direktörlüğü görevini üstlenen Hiddink'in, sözleşmesinin Haziran ayında sona ereceğini belirten Guardian, ''Rusya'nın beklenmedik şekilde Güney Afrika'daki Dünya Kupası finallerine katılamaması sonrası, Hiddink'in sözleşmesini uzatma niyetinde olduğunu söylemeyi reddettiğine'' dikkat çekti. Gazete, Rusya'nın Kasım ayında Slovenya'ya elenmesi sonrası, Hiddink'in adının Türkiye'nin yanı sıra, Çin ve Fas milli takımlarıyla da geçtiğini hatırlattı.Hiddink'in yılda 8 milyon dolar aldığını da yazan gazete, bu paranın İngiliz futbol kulübü Chelsea'nin sahibi olan Rus iş adamı Roman Abramoviç tarafından ödendiğini belirtti.

05.02.2010


 

ÇİN DE HİDDİNK'İN PEŞİNDE

ÇİN Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Wei Di, ''Artık ikinci sınıf yabancı teknik diremkörlerle çalışmayacağız'' dedi.

Wei, bir internet sitesine yaptığı açıklamada, yabancı bir teknik direktörle çalışmaya karar vermeleri halinde hiçbir masraftan kaçınmayacaklarını ve en uygun ismi milli takımın başına getireceklerini söyledi. Şu an için mevcut teknik direktör Gao Hongbo'yu değiştirmek gibi bir planları olmadığını ifade eden Wei, fikirlerinin değişmesi halinde hedeflerinin Guus Hiddink'i getirmek olacağını ifade etti. Wei, ''İkinci veya ücüncü sınıf yabancı teknik direktörlere ihtiyacımız yok. Eğer takımın başına yabancı bir hoca getireceksek, bu kişinin en üst seviyede olması gerekir. Masraftan kaçınmayız, para problemimiz yok'' dedi. Daha önce su sporlarından sorumlu olan Wei'nin, bu görevi yürüttüğü sırada yabancı hocalara büyük yatırım yaptığı ve bunun sonucunu, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda kazanılan madalyalarla aldığı biliniyor. Hollanda basınında çıkan haberlerde, Rusya milli takımını çalıştıran Hiddink'in buradaki geleceğinin belirsiz olduğu ve Türkiye ile Çin'in Hollandalı hocayla ilgilendiği yazılmıştı.

05.02.2010


 

Kayserispor taraftarına raylı sistem ücretsiz

TÜRCELL Süper Lig'de hafta sonu Kadir Has Stadı'nda oynanacak Kayserispor-Galatasaray maçını izleyecek taraftarlar, raylı sistemle ücretsiz taşınacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Turkcell Süper Lig'in 20'nci haftasında 6 Şubat Cumartesi günü Kadir Has Stadı'nda Kayserispor ile Galatasaray'ı karşı karşıya getirecek maçı izlemek isteyen taraftarların raylı sistemle ücretsiz taşınacağı bildirildi. Açıklamada, ''Kayserispor'un Cumartesi günü Galatasaray ile oynayacağı önemli maç öncesi ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz raylı sistem seferleri düzenlenecek. 6 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak maçtan iki saat önce raylı sistem seferleri artırılacak ve maça gitmek isteyen taraftarlar ücretsiz taşınacak'' denildi.

05.02.2010


 

İbrahim Kaş gelecek yıl Getafe'ye geri dönecek

İSPANYA futbol ligi La Liga ekiplerinden Getafe'nin Başkanı Angel Torres, Beşiktaş'ta kiralık oynayan İbrahim Kaş'ın gelecek yıl İspanyol ekibine döneceğini söyledi.

Torres, basına yaptığı açıklamada, Kaş'ın gelecek sezon Getafe formasını giyeceğini, savunmanın ortasında bir oyuncuya ihtiyaç duyduklarını ve bu eksiği Türk futbolcuyla kapatmayı planladıklarını belirtti.Beşiktaş'ın altyapısından yetişen, ancak daha sonra İspanya'ya transfer olan İbrahim Kaş geçen yıl kiralık olarak yuvaya dönmüştü.

05.02.2010


 

"Gülümseyen Çocuklar" Akgül'ü ziyaret etti

"GÜLÜMSEMESİ Gereken Gençliğimiz" projesi kapsamında il il gezen Erzurumlu 180 öğrenci Ankara Durağında Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül tarafından kabul edildi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen "Gülümsemesi Gereken Gençliğimiz" adlı proje çocukların sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler kapsamında serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmeleri amaçlanıyor. Genel Müdür Yunus Akgül, gençlerin ülkesinin her köşesini tanımasının ve tarihi mirasını bilmesinin önemine vurgu yaptı.

05.02.2010


 

G.Saray Avrupa'da sürpriz yapacak mı?

BASKETBOLDA FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde Galatasaray ile Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımları arasındaki playoff 2. tur 2. maçı bugün İstanbul'da yapılacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.30'da başlayacak. Rusya'da yapılan ilk maçı 79-55'lik skorla kazanan UMMC Ekaterinburg, bugünkü maçtan da galip ayrılması durumunda çeyrek finale yükselecek. Galatasaray'ın galibiyeti halinde ise seride durum 11'e gelecek ve turu geçecek takım, 10 Şubat Çarşamba günü Rusya'da oynanacak 3. ve son maçta belli olacak.

05.02.2010


 

F.Bahçe'nin bayanları çeyrek final kapısında

BASKETBOLDA FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile İtalya'nın Cras Basket Taranto takımları arasındaki play-off 2. tur 2. maçı bugün İtalya'da yapılacak.

Taranto kentindeki karşılaşma TSİ 21.30'da başlayacak. İstanbul'da yapılan ilk maçı 89-83'lük skorla kazanan Fenerbahçe, bugünkü maçtan da galip ayrılması durumunda çeyrek finale yükselecek. Cras Basket Taranto'nun galibiyeti halinde ise seride durum 1-1'e gelecek ve turu geçecek takım, 10 Şubat Çarşamba günü İstanbul'da oynanacak 3. ve son maçta belli olacak.

05.02.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BU HAFTA

5 Şubat Cuma

20.00 Beşiktaş - Gençlerbirliği: Bünyamin Gezer

6 Şubat Cumartesi

14.00 Eskişehirspor - İstanbul B.B: İlker Meral

19.00 Kayserispor - Galatasaray: Tolga Özkalfa

7 Şubat Pazar

14.00 Sivasspor - Denizlispor: Yunus Yıldırım

14.00 Ankaragücü - Bursaspor: Barış Şimşek

14.00 Kasımpaşa - Antalya: Abdullah Yılmaz

15.00 Trabzonspor - Manisaspor: Cüneyt Çakır

19.00 Fenerbahçe - Diyarbakır: Koray Gençerler

05.02.2010


 

BEKO BASKETBOL LİGİNDE PROGRAM

Bugün:

19.00 Banvit-Fenerbahçe Ülker (Kara Ali Acar)

6 Şubat Cumartesi:

13.00 Erdemir-Galatasaray Cafe Crown (Erdemir)

15.00 Bornova-Darüşşafaka (Ege Üniversitesi)

16.00 Kepez Bld-Pınar Karşıyaka (Belediye)

16.00 Efes Pilsen-Türk Telekom (Ayhan Şahenk)

17.00 OYAK Renault-TOFAŞ (Bursa Atatürk)

7 Şubat Pazar:

13.30 Beşiktaş Cola TurkaMersin B.B. ( Cola Turka)

15.00 Aliağa Petkim-Antalya B.B. (Aliağa ENKA)

05.02.2010


 

Jazz'da 28 sayı atan Mehmet şov yaptı

NBA Utah Jazz'ın evinde Portland Trail Blazers'ı 118-105 yendiği maçta, milli basketbolcu Mehmet Okur 28 sayı atarak hem maçın en skorer ismi oldu, hem de sezonun en yüksek sayısına ulaştı.

Utah'daki Energy Solutions Arena'da yapılan maçta, 33 dakika sahada kalan Okur, 28 sayı, 8 ribauntla oynayarak takımının galibiyetine büyük katkıda bulundu. Maçta 5 serbest atış kullanan Okur, bu atışların tamamında başarılı oldu. 2 kez üç sayılık atış kullanan Mehmet Okur, bu denemelerin birinde de isabet sağladı. Utah'da Rus oyuncu Andrey Kirilenko 22 sayı, 6 ribaunt, 8 asistle oynadı ve takımının en skorer 2. oyuncusu oldu. Oyun kurucu Deron Williams da 13 sayı, 13 asist ile ''double-double'' yaptı.

HİDAYET'SİZ TORONTO, NETS'İ RAHAT GEÇTİ

Yıldız oyuncu Brandon Roy'un sakatlığı nedeniyle forma giymediği Portland'da ise Lamarcus Aldridge 27 sayı, 12 ribaunt, 5 asistle ''double-double'' yaptı, Martell Webster da 20 sayı 3 ribaunt ile oynadı. Utah, maçın ilk çeyreğini 29-27, devreyi ise 60-52 önde tamamladı. Üçüncü çeyreği de 88-77 önde geçen Utah maçtan da 118-105 galibiyetle ayrıldı. Batı Konferansı Kuzeybatı grubunda oynayan Utah Jazz'ın 30 galibiyeti ve 18 yenilgisi bulunuyor. Ligde Hidayet Türkoğlu'nun sakatlığı nedeniyle forma giymediği maçta, Toronto Raptors evinde New Jersey Nets'i 108-99 yendi.

05.02.2010


 

Trabzonspor Rize'de oynayacak

ZİRAAT Türkiye Kupası çeyrek finalinde Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, rövanş maçının Yeni Rize Stadı'nda oynanması için Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu.

Kulüp genel sekreteri Hasan Yener, yaptığı açıklamada, daha önce Ziraat Türkiye Kupası'nda Orduspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaptıkları maç öncesi karla kaplı saha zemininin temizlendiğini ve bu sırada saha zeminin bozulduğunu anımsattı.

05.02.2010


 

2016 adaylık dosyası 15 Şubat'ta UEFA'da

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF), 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık dosyasını 15 Şubat Pazartesi günü UEFA'ya teslim edecek.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak dosya teslim törenine Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF Başkan Vekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı katılacak. UEFA Merkezi'nde saat 14.00'te başlayacak törenin açılışında, UEFA Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gilberto Madail bir konuşma yapacak. Konuşmanın ardından kısa bir video gösterimi gerçekleştirilecek.

RAKİPLERİMİZ İTALYA VE FRANSA

Daha sonra ise EURO 2016'yı düzenleyecek ülkenin belli olacağı 28 Mayıs'taki törende yapılacak son sunumların sıralaması kura çekimiyle belirlenecek. Kura çekiminin ardından turnuvanın ev sahipliğine aday ülkeler alfabetik sıralamaya göre dosyalarını UEFA'ya teslim edecekler. Teslim sırasında aday ülkeler yaklaşık beş dakikalık bir konuşma yapacak. Tören, fotoğraf çekiminin ardından düzenlenecek kokteylle sona erecek. Tören öncesi saat 12.30'da UEFA Merkezi'nde bir öğle yemeği organizasyonu da yapılacak. EURO 2016'yı düzenlemek için Türkiye ile birlikte İtalya ve Fransa aday olmuştu.

05.02.2010


 

Banvit, F.Bahçe Ülker'i ağırlıyor

BEKO Basketbol Ligi'nde 18. haftanın ilk maçında Banvit ile Fenerbahçe Ülker, bugün Bandırma'da karşı karşıya gelecek. Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak.

05.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl