06 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

F.Bahçe keyif veriyor

Fenerbahçe, bu sezon 3 kulvarda mücadele ederek, son yılların en başarılı dönemini yaşıyor. UEFA Avrupa Ligi, Türkcell Süper Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda aldığı başarılı sonuçlar ve ortaya koyduğu hırslı ve mücadeleci futbol sarı-lacivertli takımın taraftarlarını da memnun ediyor. Son oynanan Bursaspor karşılaşmasında özellikle ilk yarıda sergilenen futbol ve atılan gollerdeki mükemmel paslaşmaların tribünlere ve TV başındaki izleyenlere büyük bir keyif verdiğine inanıyorum.

Daum, takımdaki bütün oyunculara futbolun yardımlaşarak, hırslı ve agresif oynanacağını aşılamış. Fenerbahçeli futbolcular ağır zemine rağmen sahanın her bölgesinde pres yaparak Bursa'ya aman vermedi. Çok pas yaparak rakibi yordu ve etkisiz hale getirdi. Duran toplardan gol yapmak Fenerbahçe'nin artı bir avantajı. Bu tip pozisyonlarda Alex'in bütün topları rakipler için her zaman büyük bir tehlike meydana getiriyor. Nitekim Bursaspor'a atılan ilk gol böyle bir pozisyondan geldi.

Şampiyonluk yarışının kızıştığı bu dönemde Fenerbahçe'de bireysel olarak hiçbir oyuncu kötü değil. Volkan, kalesinde donuk bir profil çizmesine karşılık, önemli topları almasını bildi. Gökhan Gönül eski başarılı günlerine dönme mesajı verdi. Santos, Roberto Carlos'un gitmesiyle yerine döndü ve başarılı oluyor. Lugano bu sezon daha sessiz ancak faydalı işler yapıyor. Bilica, savunmanın sigortası. Bazen fantizeye kaçarak, çalım hatıasına düşüyor.

Fenerbahçe'nin her zaman eleştiri yağmuruna tutulan orta sahasında gözle görülür bir düzelme var. Cristian basit oynayıp, top dağıtınca daha faydalı oluyor. Yerinde yaptığı presle yine birçok topu kazanmasını biliyor. Emre, hem hırslı, hem mücadeleci. Diklemesine götürdüğü toplarla takımı bir anda atağa kaldırıyor. Genç Özer'i seyrederken keyif alıyorum. Şimdiden çok seviliyor. Mükemmel bir tekniğinin yanında, çok zeki top kullanıyor. Ayrıca kıvrak çalımları var. Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıllarda Avrupa'ya ihraç edibileceği oyuncuların başında geliyor.

Kaptan Alex, gol atamadı ama yaptığı asistlerle takımın beyni olduğunu gösterdi. Sahanın ağır olması yüzünden son vuruşlarda sonuç alamadı. Semih Şentürk bir forvet oyuncusunda olması gerekenleri hepsini yerine getirmeye çalışıyor. Rakipten kafa topu alıyor, duvar pasları yaparak gollük şutlar atıyor. Morali yerine gelince fizikmen güç kazanmış. Uğur Boral, geçen hafta Sivas'ta 2 gol atarak patlama yaptı. Ancak yediği bir çelme yüzünden dizdeki ön çapraz bağları koptu. Onun için çok üzücü bir durum. Bu sakatlığın tedavisi uzun sürüyor. Ameliyat olduktan sonra en az 3-4 ay futboldan uzak kalacak.

Uğur Boral'ın yerinde oynayan Vederson kanatlardan olumlu toplar getirdi. Ancak bir-iki pozisyonda topu boş bekleyen Alex'e vermeyerek takımını gollerden etti. Yeni transfer Gökhan Ünal ise yavaş yavaş ısınıyor. Direkten dönen top onun adına kısmetsizlik oldu. Uyum dönemini bitirdiği zaman Fenerbahçe'ye gol yollarında olumlu yardımları olacak. Selçuk Şahin de takımda her zaman oynayabilecek durumda olduğunu österdi.

EROL DOYRAN [email protected]

06.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  F.Bahçe keyif veriyor

  CİMBOM KAYSERİ'DE GALİBİYET ARIYOR

  BANK ASYA 1. LİGİN DEĞERİ G.SARAY'IN GERİSİNDE KALDI

  Trabzon'dan örnek davranış

  F.Bahçe'de neşeli günler

  A Millî Takımı 4 aydır teknik patron bekliyor

  MUSTAFA DENİZLİ TABURCU OLDU

  TÜRKCELL SÜPER LİGDE PROGRAM

  BANK ASYA 1. LİGDE BU HAFTA

  TFF 2. LİG YÜKSELME GRUBU

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl