07 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

RAKİPLERİMİZ BELLİ OLUYOR

POLONYA ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2012) grup eleme maçlarının kuraları bugün Polonya'nın başkenti Varşova'da çekilecek. Kültür ve Bilim Sarayı'ndaki kura çekim töreni TSİ 13.00'te başlayacak.

Elemelere katılacak 51 takım, UEFA milli takımlar sıralamasındaki puanlamalarına göre 6 torbaya ayrılacak. Kura çekimi sonucunda belirlenecek 9 gruptan 6'sı 6 takımdan, 3'ü ise 5 takımdan oluşacak. Eleme maçları, Eylül 2010-Kasım 2011 tarihleri arasında uluslararası maç takvimine denk gelen cuma-cumartesi ya da salı günleri oynanacak. Bu maçlar sonunda gruplarını birinci sırada tamamlayan takımlar ile en iyi puana sahip ikinci takım, ev sahibi ülkeler Polonya ve Ukrayna ile birlikte finallere direkt katılmaya hak kazanacak. Gruplarını ikinci sırada bitiren 8 takım arasında 11-12 ve 15 Kasım 2011 tarihlerinde çift maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak maçlar sonunda finallere yükselecek son 4 takımı belirlenecek. Türkiye'nin ikincisinde yer aldığı EURO 2012 Eleme Grubu torbaları şöyle:

YUNANİSTAN'LA AYNI TORBADAYIZ

1. Torba: İspanya, Almanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Hırvatistan, Rusya, Fransa, Portekiz, 2. Torba: Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, İsveç, İsviçre, Sırbistan, Türkiye, Danimarka, Slovakya, Romanya, 3. Torba: İsrail, Bulgaristan, Finlandiya, İrlanda Cumhuriyeti, Norveç, İskoçya, Bosna-Hersek, Kuzey İrlanda, Avusturya, 4. Torba: Slovenya, Letonya, Macaristan, Litvanya, Belarus, Belçika, Galler, Makedonya, Kıbrıs Rum Kesimi, 5. Torba: Karadağ, Arnavutluk, Estonya, Gürcistan, Moldova, İzlanda, Ermenistan, Kazakistan, Liechtenstein, 6. Torba: Azerbaycan, Lüksemburg, Malta, Faroe Adaları, Andora, San Marino.

07.02.2010


 

Beşiktaş zirveye çıkmaya kararlı

TÜRKCELL Süper Lig'de 20. haftanın ilk maçında, sahasında ağırladığı Gençlerbirliği'ni 4-1 yenen Beşiktaş, şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Başkent temsilcisi önünde 1-1 devam eden maçta 79. dakikadan itibaren bulduğu gollerle 4-1 galip gelen siyah-beyazlı ekip, puanını 38'e çıkararak, zirve yarışından kopmadı. Karın bölgesindeki damarlarından hafta başında operasyon geçiren ve hastaneden taburcu olan teknik direktör Mustafa Denizli, galibiyet sevincine evinden ortak olurken, siyah-beyazlılar, antrenör Tayfur Havutçu yönetiminde farklı skorlu galibiyete imza attı.

LİGDE İLK KEZ 4 GOL ATTI

Bu sezon gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş, Gençlerbirliği'ne attığı 4 golle, ligde ilk kez bir maçta 4 golü bir arada gördü. Siyah-beyazlılar, aynı zamanda 3-0'lık Fenerbahçe galibiyetiyle birlikte bu sezon ligde en farklı skorlu galibiyetlerini elde etti. Beşiktaş'ı, 79. dakikada attığı golle 2-1 öne geçiren Bobo, siyah-beyazlı forma altındaki gollerine devam etti. Ligdeki gol sayısını 8'e çıkaran Brezilyalı futbolcu, resmi maçlarda bu sezon gol sayısını ise 10'a yükseltti.

HOLOSKO GOLLE DÖNDÜ

Beşiktaş'ın Slovak futbolcusu Filip Holosko, uzun süren sakatlık döneminin ardından, İstanbul'da oynadığı ilk lig maçında golle buluştu. 63. dakikada oyuna giren Holosko, 81. dakikada takımının 3. golünü kaydetti. Holosko bu sezon, ilk yarıdaki Antalyaspor maçının ardından 2. golünü kaydetti.

TABATA'NIN GECESİ

Yüksek bonservis ücreti nedeniyle Beşiktaş'a gelişi yoğun biçimde eleştiri konusu olan Rodrigo Tabata, siyah-beyazlı forma altında en etkili performansını Gençlerbirliği'ne karşı sergiledi. Maç boyunca etkili oynayan Brezilyalı oyuncu, son dakikalarda attığı güzel golle de taraftarlardan alkış aldı.

07.02.2010


 

Demirören: Şimdi hep birlikte yeni başarılara uçma zamanı

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanlığına geçen hafta yeniden seçilen Yıldırım Demirören, önlerindeki 3 yıllık süreci, geçmişte edindikleri tecrübeleri, Beşiktaş'a hizmet etmenin heyecanı ve şevki ile bütünleştirip, hedeflere ulaşacak bir dönem olarak gördüğünü belirtti.

Demirören, ''Şimdi hep birlikte yeni başarılara uçma zamanıdır'' dedi. Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Beşiktaş dergisinin şubat sayısında yer alan yazısında, siyah-beyazlı camiaya ve taraftarlara seslendi. Demirören, 31 Ocak'ta Beşiktaş'a yakışan, sağduyulu, çağdaş, demokratik, katılımın yüksek olduğu bir genel kurulun gerçekleştirildiğini ve kulüpte yeni bir dönem başladığını vurguladı. ''Seçimin, Beşiktaş'ın asaletine yakışır bir ortamda başlayıp sona ermesinden büyük mutluluk duyduğumu, kazananın Beşiktaş olduğunu özellikle belirtmek istiyorum'' diyen Demirören, şunları kaydetti: ''Sizlerin teveccühü ile Beşiktaşımız için görev yapma onurunu bir kez daha yaşayacağımız önümüzdeki üç yıllık süreci; edindiğimiz tecrübelerimizi, Beşiktaş'a hizmet etmenin heyecanı ve şevki ile bütünleştireceğimiz, hedeflerimize ulaşacağımız bir dönem olarak görüyorum. Bu vesileyle yönetim kurulum ve şahsım adına camiamızın bizlere gösterdiği güven için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Geçmiş yönetimde bizimle beraber çalışan bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ederken, yeni yönetim kurulumuzun, Beşiktaş için çalışacak, üretecek, bu heyecanı taşıyan isimlerden oluştuğunu özellikle belirtmek istiyorum.''

07.02.2010


 

BOBO, RECEP İVEDİK HAYRANI ÇIKTI

BEŞİKTAŞ'IN golcü futbolcusu Bobo, Beşiktaş Dergisi 2010 sayısının moda sayfasına konuk oldu.

Bobo, dergide kendisine sorulan sorulara şu cevapları verdi: En iyi huyu: "İyi bir insan olduğumu düşünüyorum" diyor. En kötü huyu: Biraz daha konuşkan olması gerektiğini düşünüyor. En büyük başarısı: Geçtiğimiz sezon çifte şampiyonluk. En heyecanlandığı an: Brezilya'daki ve geçtiğimiz sezonki şampiyonluklar. En korktuğu şey: Ölmek. En hoşlandığı müzik türü: Gospel. En son okuduğu kitap: Guerreiros Baluz. En beğendiği film türü: Hepsi. En beğendiği aktris ve aktör: Angelina Jolie ve Bruce Willis. En beğendiği komedyen: Recep İvedik. En sevdiği yemek: Hepsi. En son tatili: Evde yaptığı tatil. En beğendiği ülke: Brezilya ve Türkiye. Hayatında en değer verdiği şey: Çocukları. Seçici olurken nelere dikkat ediyor: Kaliteye. Kıyafetlerinde nelere dikkat ediyor: Beyaz olmasına. En son ne için ağladı: "Çok zaman oldu, hatırlamıyorum" diyor. En çok ne için dua ediyor: Güçlü olmak için. Batıl inancı: Yok. Uğuru: Yok.

07.02.2010


 

" Yeter" artık protestolarına son verilmeli..

Takımın hem Avrupa kupalarından hem Ziraat Türkiye Kupasından elenmiş. Elde kalan tek ümit, lig şampiyonluğu. Oynanan futbol, verilen mücadele, yapılan pahalı transferler yetersiz. Futbolcuları da, teknik heyeti de, yönetimi de eleştirme hakkınız var. Hatta “yeter” artık da diyebilirsiniz. Ama, ey Beşiktaş taraftarı! artık dur ve düşün. Genel kurul kararını vermiş, başkan Yıldırım Demirören’e yeni ekibinle 3 yıl daha devam et demiş. Bundan sonra sana düşen, verilen karara saygı duyup, eleştiri hakkını saklı tutarak takıma destek vermek.

Kongreden sonra İnönü’ye ilk çıkışında Beşiktaş taraftarının tepkisi merak ediliyordu. Beşiktaş taraftarı takımını olumlu tezahüratlarla desteklemesi güzeldi. Ancak Yıldırım Demirören aleyhine söylenen sözler, başta futbolcular olmak üzere, Beşiktaş’ı seven birçok kişiyi üzmüş olmalı. Zira ne olumsuz tezahüratlar, ne yapılan protestolar Beşiktaş’a bir şey kazandırabilir. Zorlu Antalya deplasmanından alınan 3 puan Beşiktaş’a hem ümit, hem moral vermişti. Delgado bilmecesi çözülmüş, yabancılar rahatlamıştı. Mustafa Denizli rahatsızlığı nedeniyle kulübedeki yerini Tayfur Havutçu’ya bırakmıştı.

Takım maça Antalya maçı kadrosu ile çıktı. Ne var ki, sürekli eleştirdiğimiz, birkaç hafta dinlendirilmeleri gerektiğini belirttiğimiz Nihat ve Tello takım arkadaşlarının hırslı ve mücadeleci oyununa ayak uyduramadılar. Onların oyunda olduğu sürelerde Beşiktaş adeta iki kişi eksik oynadı. Sivok ile gelen gole kadar Beşiktaş rakibi karşısında etkili olamazken, golden sonra, hem daha çok gol pozisyonu hem de göze hoş gelen bir futbol izledik. Maçın ikinci yarısına isteksiz ve yorgun bir görüntü ile başlanınca, ilk yarıda pozisyon bulamayan Gençlerbirliği Hurşit ile bir şut buldu ve o da gol oldu. Maç berabere duruma geldikten sonrada her zamanki gibi Beşiktaş’ın bocaladığını gördük.

Geç kalınmış değişikliklerle Yusuf ve Holosko’nun oyuna girmesi Beşiktaş’ın hücum gücünü artırdı. Oynadıkça takıma daha fazla faydası olacağı gözlenen Tabata, yeteri kadar mücadele etmeyen ama gol pozisyonlarında sonuç almasını bilen Bobo, eski günlerine dönüş sinyali veren Holosko ile geçen yıl kilitlenen maçlarda çilingir görevi üstlenen Yusuf Beşiktaş’ın farklı kazanmasını sağladı.Dileriz bu galibiyet, tek hedefi lig şampiyonluğu olan Beşiktaş için camiada birlik ve beraberliğe vesile olur

Nadi Aksoy [email protected]

07.02.2010


 

F.Bahçe'nin konuğu Diyarbakır

FENERBAHÇE ile Diyarbakırspor, bugün ligde 22. kez karşı karşıya gelecek. Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmanın hakemi Koray Gencerler. İki takım arasında 1977-78 sezonunda başlayan ve bugüne dek yapılan 21 lig maçının 12'sini sarı-lacivertliler kazanırken, 4 maçtan yeşil-kırmızılılar galip ayrıldı, 5 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Fenerbahçe'nin toplam 42 golüne, Diyarbakırspor 24 golle cevap verdi. Sezonun ilk yarısında Diyarbakır'da yapılan maçı Fenerbahçe 3-1 kazandı.

07.02.2010


 

Trabzonspor Manisa önünde

HÜSEYİN Avni Aker Stadı'nın zeminindeki bozulma nedeniyle Turkcell Süper Lig'de bugünkü Manisaspor maçını İstanbul'da oynayacak olan Trabzonspor'da, kulüp yönetimi taraftarlarına servis hizmeti sunacak. Olimpiyat Stadı'nda saat 15.00'de başlayacak Trabzonspor-Manisaspor karşılaşması nı Cüneyt Çakır yönetecek. Trabzonspor yönetiminin İETT ile yaptığı görüşmeler neticesinde, Taksim, Mecidiyeköy, Bakırköy, Aksaray ve Güngören'den saat 13.00'te otobüs kaldırılacağı, otobüslerin karşılaşma sonrası da taraftarları yine aynı yerlere taşıyacağı belirtildi.

07.02.2010


 

Uğur Boral Çarşamba günü ameliyat olacak

BURSASPOR ile yaptıkları Ziraat Türkiye Kupası maçında sakatlanan Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral, 10 Şubat Çarşamba günü ameliyat olacak. Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, dünkü Bursaspor maçında sakatlanan ve çekilen MR sonucu sol ön çapraz bağlarının koptuğu belirlenen Uğur'un, çarşamba günü ameliyat edileceği belirtilirken, ''Uğur Boral'ı muayene eden Prof. Dr. Ömer Taşer, takım doktoru Ertuğrul Karanlık'la görüşerek, başarılı futbolcunun çarşamba günü ameliyat edilmesinin uygun olacağını belirtti'' denildi.

07.02.2010


 

F.Bahçe potada şampiyon Moskova ile eşleşti

FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı'nın FIBA Avrupa Ligi playoff çeyrek finalindeki rakibi Rusya temsilcisi Spartak Moskova Region oldu. Playoff 2. turunda eşleştiği İtalya'nın Cras Basket Taranto takımını iki maçta da yenerek çeyrek finale yükselen sarılacivertli ekip, bu turda, kupanın son 3 sezondaki şampiyonu ve bu sezonun namağlup ekibi Spartak Moskova Region ile karşılaşacak. Fenerbahçe ile Spartak Moskova Region arasındaki playoff çeyrek finalinde ilk maç 23 Şubat Salı günü Moskova'da oynanacak.

07.02.2010


 

Deco Dünya Kupasından sonra millî takımı bırakıyor

PORTEKİZLİ futbolcu Deco, Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası'ndan sonra milli takımı bırakacağını açıkladı. Brezilya doğumlu 32 yaşındaki futbolcu, Brezilya'nın Radio Globo radyosuna yaptığı açıklamada, yaşı dolayısıyla Dünya Kupası'ndan sonra milli takımı bırakma kararı aldığını, hem kulüp hem de milli takımda oynamanın artık kendisi için yorucu olduğunu söyledi. Deco, sezon sonunda Brezilya'daki bir kulüpte oynamak istediğini de kaydetti.

07.02.2010


 

A Millî Takımın maçlarını hangi kanal verecek?

(A) Milli Futbol Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubu ve 2014 Dünya Kupası eleme grubunda, Türkiye'de oynayacağı maçların yurt içi ve yurt dışı televizyon yayın haklarının devri ihalesi, 8 Şubat Pazartesi günü yapılacak. Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, TFF İhale Komisyonu ve noter nezdinde açık arttırma usulüyle yapılacak ihale, federasyonun İstinye'deki binasında saat 11.00'de gerçekleştirileceği bildirildi.

07.02.2010


 

"Hamsi" ismi bir spor kulübüne verildi

TATLIDAN köfteye kadar birçok çeşidiyle Karadeniz mutfağında önemli bir yere sahip olan hamsinin ismi, Türkiye'de ilk olarak, Trabzon'da kurulan bir spor kulübüne verildi. Akçaabat İlçesi'nde bir grup eğitimci tarafından mavi-kırmızı-beyazlı renklerle voleybol, hentbol, yüzme ve halk oyunları branşlarının yer aldığı 'Hamsi Gücü' ismiyle bir spor kulübü kuruldu. Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse'nin fikri ile ismini alan kulüp, ilk olarak Trabzon'da Kulüplerarası Yıldız Kızlar Voleybol müsabakalarında mücadele etmeye başladı.

07.02.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

14.00 Sivasspor - Denizlispor: Yunus Yıldırım

14.00 Ankaragücü - Bursaspor: Barış Şimşek

14.00 Kasımpaşa - Antalya: Abdullah Yılmaz

15.00 Trabzonspor - Manisaspor: Cüneyt Çakır

19.00 Fenerbahçe - Diyarbakır: Koray Gençerler

07.02.2010


 

BANK ASYA 1. LİGDE BUGÜN

13.30 Samsunspor-Çaykur Rizespor (19 Mayıs)

13.30 Adanaspor-Kocaelispor (5 Ocak)

13.30 Kayseri Erciye-Ordu (Spor Kompleksi)

13.30 Boluspor-Hacettepe (Atatürk)

13.30 Giresunspor-Mersin İd. (Atatürk)

13.30 Gaziantep B. B.- Karabükspor (GASKİ)

13.30 Dardanelspor-Kartalspor (18 Mart)

8 Şubat Pazartesi:

20.00 Altay-Karşıyaka (Atatürk)

07.02.2010


 

2. LİG YÜKSELME GRUBUNDA BUGÜN

13.30 Akhisar Belediye-Tokatspor (Belediye)

13.30 Etimesgut Şeker-Şanlıurfa (OSTİM)

13.30 Çorum-Türk Telekom (Turhan Kılıççıoğlu)

13.30 Göztepe-İskenderun Demir Ç. ( Alsancak)

07.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl