09 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Cinayetler için ikrar ve özür çağrısı

Üç yıl önce uğradığı silâhlı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Hrant için Adalet Platformunun Beşiktaş Meydanında düzenlediği protesto eyleminde, cinayet ve devam eden yargı süreciyle ilgili olarak, "İkrar, tövbe ve özür olmadıkça kurtuluş gelmez" ifadelerini kullandı.

DEVLET CİNAYETLERLE YÜZLEŞMELİ

Yıllar önce faili meçhul bir cinayete kurban giden Savcı Doğan Öz'ün eşi Sezen Öz de cinayetleri işleyenlerin ve yardım edenlerin artık vicdanî muhasebe yapmasının zamanı geldiğini vurgulayarak, “Devlet bu cinayetlerle yüzleşmezse bu kara bir leke olarak devam eder, gider. Artık gerçekler ortaya çıkarılsın” dedi.

Cinayetler için ikrar ve özür çağrısı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin beşi tutuklu 20 sanık hakkında açılan davanın 12’nci duruşması başladı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ogün Samast, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ahmet İskender ve Ersin Yolcu katıldı. Aralarında Osman Hayal ve Mustafa Öztürk’ün bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu. Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve ailesinin yanı sıra, BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Brüksel ve Paris Barosu başkanlıklarını temsilen avukatlar da duruşmayı izlemek üzere Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine geldi. Ayrıca öldürülen gazeteci Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi, öldürülen savcı Doğan Öz’ün eşi Sezen Öz ile yazar Adalet Ağaoğlu’nun da izleyici olarak katıldığı duruşma nedeniyle çevrede geniş güvenliklik önlemleri alındı. Rakel Dink, ‘’İkrar, tövbe ve özür olmadıkça bu ülkeye kurtuluş gelmez’’ şeklinde konuştu. Hrant Dink’in adının bir okula verileceği haberlerine ilişkin soru üzerine de Rakel Dink, ‘’Yapsınlar görelim’’ dedi.

CİNAYETLER PROTESTO EDİLDİ

Bu arada, Beşiktaş İskelesi önünde toplanan bir grup, cinayetleri protesto etti.Yazar Sabahattin Ali, savcı Doğan Öz, gazeteciler Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Metin Göktepe, Uğur Mumcu ile DİSK eski Genel Başkanlarından sendika başkanı Kemal Türkler’in de aralarında bulunduğu öldürülen kişilerin aileleri ve yakınları ‘’Hrant için, adalet için’’ pankartı açtı. Beşiktaş İskele Meydanı’ndaki eyleme Hrant Dink’in kızları ve eşi Rakel Dink’in yanı sıra, Uğur Mumcu’nun çocukları Özge ve Özgür Mumcu, Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi, Savcı Doğan Öz’ün kızı Bengü Heval, gazeteci Metin Göktepe’nin ablası Sevim Göktepe, Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler katıldı. Yaklaşık 150 kişilik grup, “Katili tanıyoruz” sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. Çeşitli sloganlar atan grup adına Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali yaptığı açıklamada, ‘’Biz Hrant Dink’in ‘derin’ ailesiyiz. Hrant’ın arkadaşları, bugün bize izin verdiler. Onların yerine biz konuşacağız. Biz buraya Arat, Delal ve Sera’nın kardeşleri olarak geldik. Yıllardır yaşadığımız ortak adaletsizliği paylaşmaya, bunun tanıklığını yapmaya geldik’’ dedi.

CİNAYETLERLE YÜZLEŞİLSİN

Filiz Ali, Sabahattin Ali cinayetinden beri örgütlü ve siyasi cinayetlerin örtbas edildiğini, dosyaların çoğunun kapatılıp, zaman aşımına uğratıldığını savundu. Hrant Dink cinayeti davasına bakan mahkemenin, bütün sırları alaşağı edebilecek kudrette olmasına dair dileklerini iletmek için toplandıklarını ve görevdeki sorumlulara seslerini duyurmaya geldiklerini anlatan Ali, ‘’Biz bu davanın müdahiliyiz ve bugün avukatların mahkemeye yöneltecekleri talep listesinin dikkate alınması için takipçi olacağız’’ diye konuştu. Öldürülen Savcı Doğan Öz’ün eşi Sezen Öz de şunları söyledi:’’1978 yılından itibaren bu olayların yaşanmasına sebep olanlar vicdani muhasebe yaparak, gerçekleri ortaya çıkarsınlar, anlatsınlar. İtiraflar olunca biz rahatlayacağız. Umudumuz, ulaşılamaz dedikleri noktaya ulaşılması. O zaman ülkenin tarihinin yeniden temiz bir görünüşle çıkması, devletin ayıklanması söz konusu olacak. Bu cinayetlerle yüzleşilmezse kara bir leke olarak devam eder gider. Cinayetler de devam eder. Biz bunun için mücadele ediyoruz. Siyasi ve adli erkler, elinden ne geliyorsa yapmalı.’’ Açıklama yapılırken Rakel Dink ile Nükhet İpekçi birbirlerine sarıldı.

09.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hiçbir mazerete sığınmayacağız

  İKİ BAŞVURU DA AYNI BARODAN

  Cinayetler için ikrar ve özür çağrısı

  Gençoğlu’na Eren vekalet edecek

  Habur’daki faili meçhul kazısı yeniden başladı

  Elçi: Türkiye’de ordu demokratikleşmeye mani

  CHP’li Önder Sav’ın fezlekesi Meclis’te

  Atanmam AB reformu

  Meclis anayasa fırsatını kaçırdı

  Ya biz bu meseleyi çözeriz, ya da bu mesele bizi çözer

  ‘Ahmet Türk’ü vurursan af çıkar’

  Hukuk dışı oluşumları sağır sultan bile biliyor

  11 yıllık kredi kartı aidatını geri aldı

  KAZALARDA İSTANBUL BİRİNCİ SIRADA

  Trafİk terörü

  YÖS’e başvuru şartları değişti

  Öğrenciler için Urduca sözlük

  Okullar karlı açıldı

  Yağışlar, çiftçinin yüzünü güldürdü

  Üleknin batısı see teslim

  Ziraî meteoroloji çiftçinin can simidi

  Bu mahallede elektrikli cihazı kullanan yanıyor!

  Otoyola ulaşmak için halatlı köprü yaptılar

  Herkese ‘gülkart’

  Sigaraya yılda 100 bin kurban

  İngiliz çocuklar, Nasrettin Hoca ile büyüyecek

  Müstehcen yayına Çin seddi!

  Kur’ân-ı Kerim öğrenmenin yaşı yok

  Meşrubat pankreasa zararlı

  Kuş dili gelecek nesillere aktarılacak

  Muhtar, domuz diye köylüsünü vurdu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl