09 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İKİ BAŞVURU DA AYNI BARODAN

Danıştay 8. Dairesi, YÖK’ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulaması öngören 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini de oybirliğiyle durdurdu. YÖK'ün daha önce katsayı uygulamasını kaldıran kararı için de yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. Her iki karar için de iptal başvurusu İstanbul Barosu tarafından yapıldı.

ÖNCEKİ KARAR DA DURDURULMUŞTU

İstanbul Barosu Başkanlığı, YÖK'ün yükseköğretime girişte farklı katsayı puanı uygulamasını kaldıran 21 Temmuz 2009 tarihli kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay'da dâvâ açmış, 8. Daire, kararın yürütmesini oybirliğiyle durdurmuş, bunun üzerine YÖK katsayı farkını azaltan yeni bir karar almıştı.

YİNE YÜRÜTMEYİ DURDURMA

Puanlar hesaplanırken adayların kendi alanıyla ilgili program tercihinde Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanlarının (AOBP) 0.15, alan dışı tercihte 0.13 ile çarpılmasını öngören YÖK kararı için de İstanbul Barosu iptal ve yürütmeyi durdurma talebiyle Danıştay'a başvurmuştu. Son karar bu başvuru üzerine alındı.

Danıştay’ın katsayı inadı

Danıştay 8. Dairesi, YÖK’ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulaması öngören 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurdu. İstanbul Barosu Başkanlığı, Yükseköğretim Genel Kurulunun (YÖK) yükseköğretime girişte farklı katsayı puanı uygulamasını kaldıran 21 Temmuz 2009 tarihli kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açmıştı. Danıştay 8. Dairesi, YÖK’ün kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurmuştu. Bunun üzerine YÖK, 17 Aralık 2009’da üniversiteye giriş sınavında adaylara ‘’farklı katsayı’’ uygulanması kararı almış ve puanlar hesaplanırken adayların kendi alanıyla ilgili program tercihinde Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanlarının (AOBP) 0.15, alan dışı tercihte 0.13 ile çarpılmasını kararlaştırmıştı.

İstanbul Barosu Başkanlığı, YÖK’ün bu yeni kararının da iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açtı. Danıştay 8. Dairesi, YÖK’ün yeni kararının, iki, üç ve dördüncü maddelerinin yürütmesini oy birliğiyle durdurdu.

Kararın ikinci maddesi, ‘’AOBP’nin 0.15 ve 0.13 katsayıları ile çarpılmasını’’ öngörüyordu. Kararın üçüncü maddesi, ‘’öğretmen lisesi ve meslek lisesi mezunu olanların kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde ilgili ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının 0,05 ile çarpımı sonucunda bulunan puanın toplam puana ayrıca ekleneceğini’’, dördüncü maddesi ise ‘’Meslek Yüksek Okullarının sınavsız geçişten boş kalan kontenjanlarına açık öğretim programlarına ve meslek liselerinin devamı niteliğindeki lisans programlarına YGS puanları esas alınarak yerleştirme yapılacağını’’ düzenliyordu. Davalı YÖK’ün bu karara itiraz hakkı bulunuyor. İtirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek.

09.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hiçbir mazerete sığınmayacağız

  İKİ BAŞVURU DA AYNI BARODAN

  Cinayetler için ikrar ve özür çağrısı

  Gençoğlu’na Eren vekalet edecek

  Habur’daki faili meçhul kazısı yeniden başladı

  Elçi: Türkiye’de ordu demokratikleşmeye mani

  CHP’li Önder Sav’ın fezlekesi Meclis’te

  Atanmam AB reformu

  Meclis anayasa fırsatını kaçırdı

  Ya biz bu meseleyi çözeriz, ya da bu mesele bizi çözer

  ‘Ahmet Türk’ü vurursan af çıkar’

  Hukuk dışı oluşumları sağır sultan bile biliyor

  11 yıllık kredi kartı aidatını geri aldı

  KAZALARDA İSTANBUL BİRİNCİ SIRADA

  Trafİk terörü

  YÖS’e başvuru şartları değişti

  Öğrenciler için Urduca sözlük

  Okullar karlı açıldı

  Yağışlar, çiftçinin yüzünü güldürdü

  Üleknin batısı see teslim

  Ziraî meteoroloji çiftçinin can simidi

  Bu mahallede elektrikli cihazı kullanan yanıyor!

  Otoyola ulaşmak için halatlı köprü yaptılar

  Herkese ‘gülkart’

  Sigaraya yılda 100 bin kurban

  İngiliz çocuklar, Nasrettin Hoca ile büyüyecek

  Müstehcen yayına Çin seddi!

  Kur’ân-ı Kerim öğrenmenin yaşı yok

  Meşrubat pankreasa zararlı

  Kuş dili gelecek nesillere aktarılacak

  Muhtar, domuz diye köylüsünü vurdu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl