09 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Meclis anayasa fırsatını kaçırdı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni bir anayasa için de büyük bir mutabakat olduğunu ifade ederek, ‘’Bu Meclise yeni bir anayasa yapmak yakışırdı, ama çeşitli sebeplerden dolayı bu fırsat kaçırıldı’’ dedi.

Yeni anayasa fırsatı kaçırıldı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türkiye’nin daha iyi bir anayasaya sahip olması yönünde büyük bir mutabakat olduğunu, ancak yeni bir anayasa için fırsatın kaçırıldığını söyledi. Resmi ziyaret için Hindistan yolculuğuna İstanbul’dan çıkan Abdullah Gül, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM’nin küçümsenmemesi gerektiğini, çünkü Türkiye’deki bütün siyasi akımların ve fikirlerin parlamentoda temsil edildiğini söyledi.

Yeni bir anayasa için de büyük bir mutabakat olduğunu ifade eden Gül, ‘’Bu Meclis’e yeni bir anayasa yapmak yakışırdı ama çeşitli sebeplerden dolayı bu fırsat kaçırıldı’’ dedi. Gül, parça parça yapılan değişiklik girişimleri için de bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. Türkiye’de yoğun bir gündem yaşanırken, bir haftalık seyahatle ülkeden uzak kalacağı hatırlatılan Gül, ‘’Tamamen içe kapanırsak çok büyük fırsatları kaçırırız’’ cevabını verdi.

Gül, yakın siyasi tarihte bunun örneklerinin bulunduğunu hatırlatarak, ‘’İnanılmaz bir yarış var. Gerçek gündemimizin, bu yarışta bizim en iyi şekilde yer alıp geleceğin Türkiye’sini hazırlamak olması gerekiyor’’ diye konuştu.

Türkiye’nin gelişmesinden de örnekler veren Gül, beraberindeki iş adamlarının artık ‘’milyonlardan bahsetmediğini’’ vurgulayarak, ‘’Daha önce adını duymadığımız bir iş adamı ‘bizim işimiz yarım milyar dolar’ diyor, Türkiye ekonomide göz kamaştıran bir sınav veriyor’’ dedi.

Gül, ekonomik hamlelerden söz ederken, şehirleşmenin ve modernleşmenin hızla geldiği noktadan dolayı ‘’moderniteden doğan şaşkınlığın’’ yol açtığı sorunların içinden geçildiğini belirtti. TBMM’de yaşanan kavga konusundaki bir soru üzerine Gül, olaydan sonra bütün partilerin milletvekillerinin üzgün olduğunu düşündüğünü ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, ‘’Saygılı ve seviyeli siyasi mücadele Türkiye’nin gücüne güç katar’’ dedi.

“HER BÜYÜK ÜLKENİN MİLLİ

GÜVENLİK BELGESİ VARDIR’’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, her ülkenin, her büyük ülkenin milli güvenlik belgesi olduğunu belirterek, ‘’Önemli olan analizler ne kadar gerçekçi, ne kadar doğru tahmin ve politikalar öngörülüyor’’ dedi. Gül, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne ilişkin tartışmalarla ilgili soru üzerine şöyle konuştu:’’Türkiye’nin çevresi vardır, komşuları, komşularında soydaşları ve müttefikleri vardır, NATO’daki gibi... Aslında tüm bu konular açık açık konuşuluyor. Her ülkenin, büyük ülkenin milli güvenlik belgesi vardır. ABD’nin, Rusya’nın olduğu gibi Türkiye’nin de önemli meselelerle uğraşan bir ülke olarak, komşularından kaynaklanan terör olayları olan bir ülke olarak, birçok çevre, geniş bir hinterlandı olan bir ülkenin tabii ki Milli Güvenlik Siyaset Belgesi olacaktır.’’

Çeşitli kuruluşların görüşlerinin toplanıp belge için kaleme alındığını anımsatan Gül, ‘’Önemli olan, bunlar yazılırken analizler ne kadar gerçekçi, ne kadar doğru tahmin ve politikalar öngörülüyor’’ dedi. Cumhurbaşkanı Gül, belgenin dışa dönük ayağı değerlendirilirken açıkça tartışılmasının riskler taşıyabileceğine dikkati çekti. Yeni bir siyaset belgesinin bugünkü realiteleri göz önüne alarak hazırlanması gerektiğini vurgulayan Gül, ‘’(Belgenin) Anayasa’nın üstünde görüldüğü dönemler olmuştur. Tamamen yanlış. Kanun değildir’’ diye konuştu. Tehditlerin sağlıklı analizden geçirilmesi gerektiğini de hatırlatan Gül, ‘’Bu belgeyi bir rehber olarak mı görüyorsunuz?’’ sorusuna, ‘’Öyledir. Her şey kanunlara yazılmaz’’ cevabını verdi. Geçmişte bu tür belgeleri okuduğunu, bazen yazarak katkıda bulunduğunu anlatan Gül, bazı şeylerin çok açık söylenip, tekrarlanamayacağını kaydetti. ‘’Mevcut belgenin daha önceki metinlerden farklı olduğunu biliyorum’’ diyen Gül, önceki çalışmalardaki katkılarını, belgenin eskidiği inancıyla verdiğini anlattı.

09.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hiçbir mazerete sığınmayacağız

  İKİ BAŞVURU DA AYNI BARODAN

  Cinayetler için ikrar ve özür çağrısı

  Gençoğlu’na Eren vekalet edecek

  Habur’daki faili meçhul kazısı yeniden başladı

  Elçi: Türkiye’de ordu demokratikleşmeye mani

  CHP’li Önder Sav’ın fezlekesi Meclis’te

  Atanmam AB reformu

  Meclis anayasa fırsatını kaçırdı

  Ya biz bu meseleyi çözeriz, ya da bu mesele bizi çözer

  ‘Ahmet Türk’ü vurursan af çıkar’

  Hukuk dışı oluşumları sağır sultan bile biliyor

  11 yıllık kredi kartı aidatını geri aldı

  KAZALARDA İSTANBUL BİRİNCİ SIRADA

  Trafİk terörü

  YÖS’e başvuru şartları değişti

  Öğrenciler için Urduca sözlük

  Okullar karlı açıldı

  Yağışlar, çiftçinin yüzünü güldürdü

  Üleknin batısı see teslim

  Ziraî meteoroloji çiftçinin can simidi

  Bu mahallede elektrikli cihazı kullanan yanıyor!

  Otoyola ulaşmak için halatlı köprü yaptılar

  Herkese ‘gülkart’

  Sigaraya yılda 100 bin kurban

  İngiliz çocuklar, Nasrettin Hoca ile büyüyecek

  Müstehcen yayına Çin seddi!

  Kur’ân-ı Kerim öğrenmenin yaşı yok

  Meşrubat pankreasa zararlı

  Kuş dili gelecek nesillere aktarılacak

  Muhtar, domuz diye köylüsünü vurdu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl