09 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Üleknin batısı see teslim

Tunca taştı, Edirne’yi sel aldı

EDİRNE Vali Yardımcısı İsmet Akyol, meteoroloji verilerine göre, Tunca Nehri’nin debisinin daha da artabileceğini belirtti. Akyol, Tunca Nehri’nin debisinin artmasıyla birlikte alçak kesimlerde nehrin yer yer çevreye yayılmaya başladığını söyledi. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkisindeki Tunca Nehri’nin taşması sonucu Kanuni ve Fatih Köprüleri’nin ulaşıma kapatıldığını hatırlatan Akyol, ‘’Meteoroloji verilerine göre, Çarşamba gününden Cuma gününe kadar sağanak beklenmesi nedeniyle Tunca Nehri’nin debisi daha da artabilecek’’ dedi. Son 2 günde yağan yağmurun Tunca Nehri’nin taşmasında etkili olduğunu belirten Akyol, taşkınlarla ilgili önlemlerin alındığını kaydetti.

Bu arada, Edirne ile Kırklareli arasında ulaşımın yapıldığı D-20 kara yolu üzerindeki Oğulpaşa Deresi’nin taşması sonucu kara yolu, dün sabah saatlerinde ulaşıma kapatıldı. Kırklareli’nden gelen araçların, Hasköy köyü üzerinden Havsa istikametine yönlendirilerek, D-100 kara yolundan veya TEM Otoyolu’ndan Edirne’ye ulaşmaları sağlanıyor. Etkili olan yağışlara tarihi evlerde dayanamadı ve yola yıkıldı. Kaleiçi Doğan Mahallesi’nde bulunan tarihi boş bir ev gece yarısı çöktü. Çökme anında yoldan kimsenin geçmiyor olması büyük bir faciayı önledi. Evin çöktüğü sokak trafik ekipleri tarafından kapatıldı.

FIRTINA VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ ANTALYA'DA ETKİLİ OLUYOR

Fırtınalı ve yağışlı hava Antalya’da hayatı olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı 90 kilometreyi bulan rüzgâr ve şiddetli yağış sebebiyle Antalya’da birçok bölgede elektrik kesintisi yaşanıyor. Valilik tarafından okulların bir gün süreyle tatil edildiği ilde yollarda oluşan su birikintileri zaman zaman ulaşımda aksamalara yol açıyor. Fırtına sebebiyle elektrik kesintilerine müdahale edemediklerini belirten Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AKEDAŞ) Bölge Müdürü Abdullah Uyar, “Bırakın insanları direğe çıkarmayı, yolda giderken bile fırtına insanı uçuruyor” dedi.

Kırklareli'nde 48 saatte metrekareye 36 kilo yağdı

KIRKLARELİ'NDE aralıklarla devam eden sağanakta 48 saatte metrekareye 35.6 kilogram yağış düştü. Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, şehirde 48 saatte metrekareye 35.6 kilogram yağış düştüğünü ifade ederek, yağışın çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklığının ise 2 ile 3 derece olacağını kaydettiler. Sağanak sebebiyle Kırklareli Şehir Mezarlığında su altında kalan bazı mezarlarda toprak çökmeleri yaşandı. Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesindeki Ergene Nehri’nin, Kırklareli merkeze bağlı Kocahıdır ve Arizbaba köyü derelerinin taşması sonucu ekili tarım alanları sular altında kaldı.

Yolları su basınca araçlar ilerleyemedi

TIKANAN rögar kapakları sebebiyle suların biriktiği yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, çok sayıda maddî hasarlı trafik kazası meydana geldi. İtfaiye, su basan ev ve işyerlerindeki suları çekerken, belediye ekipleri de suların kapattığı yolları açmak için yoğun çaba sarf etti. Evlerini su basan vatandaşlar, “Her yağmurda bu çileyi çekiyoruz. Alt yapı sorunu çözülemediği için bu haldeyiz. Belediyeler gerekenleri yapmıyorlar. Bir an önce yetkililerin bu sorunu çözüme kavuşturmalarını istiyoruz” diye konuştu. İzmir’in Konak ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Yuvarlanan dev bir kaya parçası tek katlı bir evin duvarının yıkılmasına neden olurken, olayda eve misafirliğe gelen Sevda Uzunkız (41) isimli kadın belinden yaralandı. AKS ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan kadın tedavisinin ardından taburcu edildi.

İzmir, yağmura teslim

İZMİR'DE önceki gece boyunca yağan yağmur sebebiyle birçok ilçede ev ve işyerlerinde su baskınları yaşandı. Sabah saatlerinde başlayan ve gece de aralıklarla devam eden sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi.

Yağış nedeniyle İzmir genelinde çok sayıda ev ve işyerlerinin giriş katlarını su bastı. Balçova, Buca, Güzelbahçe Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde sokaklarda biriken sular, ev ve iş yerlerine doldu. Evlerini su basan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, ellerindeki plastik leğen, tas ve kovalarla yağmur sularını boşaltmaya çalıştı.

Dev dalgalar tersaneleri vurdu

ZONGULDAK'IN Ereğli ilçesinde geçen hafta etkili olan şiddetli fırtınada Tersaneler Bölgesi’nde dev dalgaların oluşturduğu maddî hasarın 200 Bin TL olduğu bildirildi. Kdz. Ereğli’de, ekonomik kriz nedeniyle güç şartlar altında ayakta durma mücadelesi veren Tersaneler Bölgesi’ne, bir darbe de Karadeniz vurdu. Geçen hafta etkili olan şiddetli fırtınada oluşan dev dalgalar kıyı tahkimatlarında büyük hasara yol açtı. Ustaoğlu Gemi Sanayi A.Ş. Genel Koordinatörü Avni Biçer, “Tersaneleri koruyan bir ana mendirek yapılmadığı için bu olay her yıl tekrarlanıyor. Fırtına bir gün daha sürseydi maddî ve iş gücü kaybımız çok daha fazla olacaktı” diyerek son fırtınadaki hasarın bilançosunun 200 bin TL olduğunu açıkladı.

Demre’de köprü çöktü

ANTALYA'NIN Demre İlçesi’nde, Köşkerler, Belören ve Çağman köylerine ulaşımı sağlayan Demre Çayı üzerindeki Köşkerler Köprüsü, aşırı yağış ve sel sebebiyle çöktü. Fırtına ve şiddetli yağış Demre’de hasara yol açtı. İlçeyi Köşkerler, Belören ve Çağman köylerine bağlayan Demre Çayı üzerindeki Köşkerler Köprüsü aşırı yağış ve sel nedeniyle çöktü. Köprü tamamen ulaşıma kapatılırken, ilçenin bu köylerle olan bağlantısı Beymelek Beldesi üzerinden sağlanıyor. İlçede kısa süre yağan dolu ise portakal bahçelerine ve seralara da zarar verdi. Saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreye varan şiddetli fırtına da, portakal bahçelerindeki ürünün dökülmesine ve denizde dev dalgalar oluşmasına neden oldu. Dalgaların sahile vurduğu odunları toplamak isteyen kişi dalgalara kapıldı.

09.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hiçbir mazerete sığınmayacağız

  İKİ BAŞVURU DA AYNI BARODAN

  Cinayetler için ikrar ve özür çağrısı

  Gençoğlu’na Eren vekalet edecek

  Habur’daki faili meçhul kazısı yeniden başladı

  Elçi: Türkiye’de ordu demokratikleşmeye mani

  CHP’li Önder Sav’ın fezlekesi Meclis’te

  Atanmam AB reformu

  Meclis anayasa fırsatını kaçırdı

  Ya biz bu meseleyi çözeriz, ya da bu mesele bizi çözer

  ‘Ahmet Türk’ü vurursan af çıkar’

  Hukuk dışı oluşumları sağır sultan bile biliyor

  11 yıllık kredi kartı aidatını geri aldı

  KAZALARDA İSTANBUL BİRİNCİ SIRADA

  Trafİk terörü

  YÖS’e başvuru şartları değişti

  Öğrenciler için Urduca sözlük

  Okullar karlı açıldı

  Yağışlar, çiftçinin yüzünü güldürdü

  Üleknin batısı see teslim

  Ziraî meteoroloji çiftçinin can simidi

  Bu mahallede elektrikli cihazı kullanan yanıyor!

  Otoyola ulaşmak için halatlı köprü yaptılar

  Herkese ‘gülkart’

  Sigaraya yılda 100 bin kurban

  İngiliz çocuklar, Nasrettin Hoca ile büyüyecek

  Müstehcen yayına Çin seddi!

  Kur’ân-ı Kerim öğrenmenin yaşı yok

  Meşrubat pankreasa zararlı

  Kuş dili gelecek nesillere aktarılacak

  Muhtar, domuz diye köylüsünü vurdu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl