10 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Ülke hukuk devleti olmaktan çıktı

DanIştay 8. Dairesi tarafından, YÖK’ün, üniversiteye girişte farklı katsayı uygulanmasına ilişkin 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurmasına, ülke genelinde tepkiler yükselmeye devam ediyor.


DARBE ÜRÜNÜ YAPILARIN DİRENCİ

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Ülkemizde milletçe kucaklaşmaya, topyekûn kalkınmaya ve özetle 21. yüzyıla yakışır bir sistem örülmeye ç

ÖNDER: KARAR HUKUKSUZ

DanIştay’In YÖK’ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulanmasına ilişkin kararının yürütmesini durdurmasının ardından İmam-Hatip Liseleri Mezunlar


  Altıkulaç: Anlaşılan yüksek yargı ülkeyi yönetmeye talip

TBMM Eğitim Komisyonu eski Başkanı Tayyar Altıkulaç, Danıştay’ın katsayı düzenlemesini iptal kararını, “Anlaşılan yüksek yargı, ülkeyi yönetmeye talip. D


  Millet unutmaz

Diyarbakır İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Gökdemir, Danıştay’ın tavrının Kafes eylem planıyla örtüştüğünü savundu. Danıştay’ın hukuk tarihine bir kara leke vurduğunu söyleyen Gökdemir, “Bu kararla, yargı halka karşı yetkilerini silâh olarak kullanmaktadır. Ama bu karara evet oyu verenleri millet unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.


  Karar toplumsal barışı zedeler

MUSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Yönetim Kurulu, YÖK’ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulanmasına ilişkin kararının Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulmasının, hem sınava girecek olan gençleri hem de ailelerini psikolojik olarak olumsuz yönde etkilediğini ve toplumsal barışı zedelediğini bildirdi.


  Topu YÖK’e attı

Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ‘’YÖK, kaynağını anayasadan alan bir kurumdur, kaynağını kuruluş yasasından alan bir yetkiyi kullanmıştır’’ dedi. Bakan Çubukçu, ‘’Yasal bir düzenleme gündeme gelebilir mi?’’ sorusuna, ‘’Şu an yürürlükteki mevzuatın bu yetkinin kullanılması konusunda yeterli olduğunu düşünüyorum’’ cevabını vererek topu YÖK’e attı.


  Danıştay'ın kararı KOBİ'leri yine mağdur etti

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, Danıştay 8. Dairesi’nin, YÖK’ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulaması öngören 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurmasının meslek liselileri ve KOBİ’leri mağdur ettiğini öne sürdü.


  Geleceğe vurulmuş darbe

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay’ın katsayı ile ilgili olarak aldığı kararı, ülkenin geleceğine vurulmuş bir darbe olarak nitelendirdi.


  YÖK, bugün açıklama yapacak

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye giriş sınavları takviminin aksayıp aksamayacağı konusunda bugün açıklama yapılacağını söyledi.


  İhracata İTO katkısı

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) ve Paris Ticaret ve Sanayi Odası’nın (CCIP), düzenlediği, Bölgelerarası İş Forumu ve ikili görüşmeler, dünyanın yeni ticaret yolunda bölgeler arası bir ticaret köprüsü kurdu.


  Basın mensupları Türkiye’de buluştu

BAŞBAKANLIK Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM) davetlisi olarak ülkemizde mesleki çalışmalarda bulunan Boşnak, Hırvat ve Sırp medya mensuplarından oluşan bir heyet ile Tanzanyalı ve Kosovalı basın grupları BYEGM’yi ziyaret ederek, Genel Müdür Salih Melek tarafından kabul edildi.


  Diyanet İşleri Başkanı seçimle belirlensin

TÜRKİYE Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİN-BİR-SEN), Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanun Tasarısı’na ilişkin Devlet Bakanı Faruk Çelik’e rapor sundu. Raporda, ‘’Diyanet İşleri başkanının 5 yıl süreyle ve seçimle göreve geleceği bir düzenleme yapılması’’ önerildi. Bakan Çelik, geçtiğimiz günlerde sendika yöneticilerini kabul etti.


  Eğitimde yaşanan sorunlar 2010 yılında da çözülemedi

Türk Eğitim-Sen eğitimin sorunları ile ilgili bir anket çalışması gerçekleştirdi: anket sonuçlarını açıklayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okulların ödenek yetersizliği, alt yapı eksikliği, öğretmen açığı, derslik açığı, hijyenik yapının sağlanamaması gibi sorunların 2010 yılında da çözümlenemediğini bildirdi.


  Küçük yaşta şöhret, intihara sürüklüyor

BAĞCILAR'DA konferans veren Tayfun Talipoğlu, her evde farklı dizileri izlemek için 2-3 televizyon olduğuna dikkat çekerek dizi furyasını eleştirdi.


  Metrobüs zammının iptali İstanbulluları memnun etti

METROBÜS ücretlerine yapılan zammın mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından İstanbullular bugün zamsız seyahat etti. Zammın iptali vatandaşları mutlu etti. Bazı vatandaşlar zammın iptal edildiğini gişelerde para üstü alırken öğrendi.


  Ege’de kuvvetli fırtına bekleniyor

METEOROLOJİ, bugün için Ege’de kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Konuyla ilgili ilgililer ve vatandaşların dikkatli olması istendi.


  Kürdoloji bölümü gelecek döneme hazır

MARDİN Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı kurulan ‘’Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü’’nün Kürtçe ile ilgili programına, 2010-2011 akademik yılının sonbahar döneminden itibaren yüksek lisans öğrencisi alınması hedefleniyor.


  Adıyamanlılar Kanal D’den özür istiyor

ADIYAMANLILAR Kanal D Televizyonunda yayınlanan “Arka Sokaklar” adlı dizinin 18.Ocak 2010 tarihinde yayınanan bölümünde, senaryo gereği kızına tecavüz eden kişi için “Adıyaman nüfusuna kayıtlı” şeklinde verilmesine tepki gösterdi.


  İbrahim Canan sevenleri tarafından anıldı

İ.B.B. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü’nce önceki gün Fatih-Ali Emiri Kültür Merkezi’nde “Prof. Dr. İbrahim Canan’ı Anma Programı” düzenlendi.


  Biberonla beslenen kuzular

ERKEN doğum yapan koyunlardaki süt verimliliğinin az olmasından dolayı yavru kuzular biberonla besleniyor.


  Biyoyakıt üretimine bakteri katkısı

NEREDEYSE her şeye dirençli Deinococcus radiodurans bakterisi, biyoyakıt üretimi konusunda bilim adamlarına esin kaynağı oldu.


  Can sıkıntısı öldürebilir

BİLİM adamları, insanların gerçekten “can sıkıntısından ölebileceğini” tesbit ettiler.


  Emniyet müdürüne trafik cezası

UŞAK İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin’e, Ankara’dan dönüşte kendi kullandığı otomobiliyle hız sınırını aştığı gerekçesiyle trafik cezası kesildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl