10 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

TOBB: Sorunlara değil çözümlere odaklanın

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2009 yılının ekonomik anlamda olumsuz geçtiğini belirterek, ‘’Şimdi kısır siyasî çekişmeleri bırakıp, iş ve aş üzerinde konuşma zamanıdır.



Besiciler hayvanları elde tutuyor

ET Üreticileri Birliği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Kayar, canlı hayvan ithalatını dört gözle beklediklerini, ithalatın serbest kalması halinde piyasanın rayına göreceğini belirterek, ‘’Şu anda köylü elindeki malını satmıyor. Her gün üzerine fiyat koyuyor. Her gün üzerine fiyat konan bir materyali satmak ister misiniz?’’dedi.



Kırmızı et üreticileri ithal ete karşı

KURBAN Bayramından bu yana canlı hayvan sıkıntısı sebebiyle fiyatı sürekli artan kırmızı ette ithalata izin verilmesinin, yerli üreticiyi daha da zora sıkabileceği bildirildi.



İTHALATIN HABERİ BİLE FİYATLARI DÜŞÜRÜR

‘’İthalatla bir anda et mi üretilecek’’ diye bir sorunun akla gelebileceğine dikkati çeken Kayar, ‘’Şu anda köylü elindeki malını satmıyor. Her gün üzerine fiyat koyuyor.



AMPD: Ekonomi olumsuz etkilenir

ALIŞVERİŞ Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet T. Nane, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanun Tasarısı Taslağı’nın mevcut hali ile yatırım yapmak isteyen ticari işletmelere ilave prosedür ve şartlar getirdiğini belirterek, bu durumun yatırım ve istihdam artışını engelleyeceğini, ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini ve işsizliği arttıracağını savundu.



Serbest bölgelere ihracat atağı

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesinden serbest bölgelere yapılan ihracat, ocak ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 74 arttı.



Asılsız ihbarlardan Maliye de payını aldı

GAZİANTEP Vargi Dairesi Başkanlığına geçen yıl yapılan 11 bin 611 ihbar ve şikâyetin 5 bin 117’si asılsız çıktı. Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığının ‘’İhbar ve Şikâyet İstatistikleri’’ asılsız ihbar furyasından ‘’155 Polis İmdat’’ ve ‘’112 Acil Sağlık Hizmeti’’ çağrı merkezlerinin yanı sıra maliye teşkilâtının da payını aldığını ortaya koyuyor.



Soğuk, sebze meyve fiyatlarını katladı

SOĞUK hava sebebiyle Antalya Toptancı Halinde sebze ve meyve fiyatları yüzde 2,2 ile yüzde 48 oranları arasında arttı.



Alıcı da satıcı da uyanık

TÜKETİCİLER Derneği Başkanı Engin Başaran, teknoloji değiştikçe ticaretin ve alışveriş kurallarının değiştiğini söyledi.



Mortgage’de erken ödeme Anayasaya aykırı iddiası

KAMUOYUNDA ‘’mortgage’’ olarak bilinen tutsat konut kredisinin erken ödenmesi durumunda, tüketiciden yüzde 2’ye varan oranda ‘’erken ödeme ücreti’’ alındığı belirtilerek, bu durumun Anayasa’ya aykırı olduğu iddia edildi.



Toyota diğer hibrid araçları da çağırıyor

JAPON otomotiv devi Toyota, melez motorlu Prius ile diğer hibrid araçlarını fren sorunu yüzünden geri çağırıyor.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl