10 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

“ÇAT CINGIR” HANGİ OYUNA BENZER?

BİTLİS’İN Ahlat ilçesine bağlı Seyrantepe köylüleri, ABD’nin ulusal sporlarından olan beyzbola benzer bir oyunu asırlardır köylerinde oynuyor. Köy meydanında toplanan gençler, önce iki gruba ayrılıyor.



Piri Reis’ten Kâtip Çelebi’ye sergisi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan “Piri Reis’ten Kâtip Çelebi’ye Osmanlı’nın Dünyaya Bakışı” adlı harita sergisi Adıyaman’da açıldı.



Avrupa edebiyatını bloğundan takip edin

AVRUPA Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen “Kültür Köprüleri” programı çerçevesinde Goethe Enstitüsü’nün, Türkiye’nin 24 kentinde ve 8 Avrupa ülkesinde yürütmeye başladığı “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türk Edebiyatı Avrupa’da” adlı geniş kapsamlı kültür projesine katılan san'atçılar; izlenimlerini projenin bloğunda (internet günlüğü) paylaşıyorlar.



Batı Müziği Türk müziğinden etkilendi

DÜNYADA dolayısıyla ülkemizde ilk kez ortaya atılan: “Klâsik Batı Müziğinin ünlü bestecilerinden bazıları, Türk Müziği’nden etkilenmişlerdir” iddiasıyla kurulan ve bu iddialarını yapmış oldukları eserlerle ispatlayan Boğazın Sesi Orkestrası (BSO), Almanya, İsveç, Amerika, Arjantin, Rusya, Bulgaristan ve Azerbaycan’da konserler vermeye hazırlanıyor.



Ya Öyle Değilse

YEŞİM Karaal’ın Çocuk Edebiyatı dizisinden çıkan “Ya Öyle Değilse” masal kitabı herkesin çok iyi bildiği, “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Uyuyan Güzel, Bremen Mızıkacıları, Sihirli Fasulyeler ve Ağustos Böceği ile Karınca” isimli beş masalı konu alıyor.



Yayı bozulan beni arıyor

İSTANBUL Teknik Üniversitesi Türk Musikî Devlet Konservatuarı’nda gece bekçisi olarak işe başlayan Pendikli Nural Yumlu, çalamadığı halde birbirinden farklı Klâsik Türk Müziği kemençeleri imal ederek san'atçılara satıyor ve “Yayı bozulan beni arıyor” diyor.



Cafcaf’ın Şubat sayısı ‘Balyoz’ gibi

CAFCAF aylık olarak son sayısını çıkarttı. Cafcaf’ın Mart’ta bir sürprizi olacak? Olaylara farklı bir bakış açısıyla bakan mizah dergisi Cafcaf, Şubat sayısında, ilerleyen zamanlarda “Cafcaf’ı bitirme planı” haberleri çıkabilir, Türkiye ile İsrail arasında Kurtlar Vadisi’nden sonra bir de Aşk-ı Memnu gerginliği çıksa nasıl olurduyu düşünmüş Cafcafçılar.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl