12 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Katsayı için de yargı reformu şart

Demokrasi ve Özgürlük İçin Yargıçlar ve Savcılar Birliği Eşbaşkanı Orhan Gazi Ertekin, Danıştay’ın katsayı ile ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararının, hukuksal zeminden yoksun siyasî bir karar olduğunu belirtti. Ertekin, “Artık katsayı tartışmasının yargı reformu ile bir düşünülerek yapılması gerekir. Çünkü yasal değişiklikler son 3-4 yıldır çok ciddî sonuçlar doğurmuyor. Yapılan değişiklikler yargı kararlarına yansımıyor. Yargının bu konuda ciddî bir direnci var. Bu direncin daha demokratik yönde işleyebilmesi için yargı reformu yapılmalıdır” diye konuştu.


SEKİZ YILDIR YERİNE GETİRİLMEYİ BEKLEYEN SÖZLER

Gül'ün başbakanlığındaki AKP hükümetinin açıklandığı 16 Kasım 2002 tarihinde AKP lideri Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan Àcil Eylem Planında, "B

‘Gerçek darbe bize yapıldı’

İktidar olduğu dönemlerde antidemokratik kanun çıkarmayan tek partinin AP olduğunu söyleyen DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, “Biz gerçek darbeler


  YÖK’ten Danıştay’a itiraz

DanIştay’In farklı katsayıya durdurma kararı üzerine toplanan YÖK’ten yapılan açıklamada yeni sistemin yürürlükte olduğu, eski sisteme dönüş mümkün olmadığı belirtildi.


  Öğrenciler artık bu kavgadan bunaldı

Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, Danıştay’ın üniversite sınavına iki ay kala, farklı katsayı uygulaması öngören 17 Aralık tarihli YÖK kararını durdurmasının eğitim-öğretimde sıkıntılı günler yaşanmasına yol açtığını söyledi.


  Meslekî eğitimin önü açılsın

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 34 yıl önce mezun olduğu Tophane Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek o dönemde kullandığı makinenin başında öğrencilerle sohbet etti.


  Bu karar pedagoji açısından da yanlış

Türkİye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (TÜRK EĞİTİM-SEN) İstanbul Bölge Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Danıştay 8. Dairesi, YÖK’ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulaması öngören 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurmasına tepki gösterdi.


  Diyanet-Sen: Gençlerimizin geleceğiyle oynamayın

Türkİye Diyanet Ve Vakıf Görevlileri Sendikası Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Danıştay 8. Dairesinin YÖK’ün kararının yürütmesini oy birliği ile durdurmasının 28 Şubat süreci uygulamalarının hâlâ devam ettiğini ve kat sayı adaletsizliğinin adeta yargı korumasına alındığını düşündürdüğünü söyledi.


  ‘Devlet sırrı’na kısmen kabul

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla Seferberlik Tetkik Kurulu’nda yapılan arama hakkında Genelkurmay’ın ‘belgelerin Genelkurmay Adli Müşavirliği’nce saklanması’ talebi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kısmen kabul edildi.


  İbrahim Keresteci dualarla uğurlandı

Geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakımda tedavi altındayken geçtiğimiz gün Hakk’ın rahmetine kavuşan Bem Bir-Sen Genel Sekreteri İbrahim Keresteci’nin cenaze namazı dün Ankara Hacı Bayram Camii’nde öğle namazını müteakip kılındı.


  O Albay, gazeteciye tazminat dâvâsı açtı

Kurmay Albay Mazlum Koçoğlu, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefat ettiği helikopter kazasından sonra kendisini dağ başında bıraktığını söyleyen gazeteci Lütfi Aykurt’tan 10 bin lira manevi tazminat talep etti.


  Aktütün karakolu tabur oldu

Jandarma Genel Komutanlığı, Aktütün Jandarma Sınır Bölük Komutanlığında 03 Ekim 2008 tarihinde meydana gelen terör saldırısındaki 17 şehit askerin hiçbirinin kısa dönem yükümlü olmadığını, belirtilen tarihte Aktütün Jandarma Sınır Bölük Komutanlığında görev yapan kısa dönem yükümlü bulunmadığını bildirdi.


  Alevî çalıştayları ön raporu hükümetin elinde

AlevÎ Açılımı Koordinatörü Necdet Subaşı, Alevî çalıştayları sonucunda hazırlanan ön rapora ilişkin, ‘’Bu raporu, örgüt disiplini içinde üretilmiş ezberlere takılmak yerine, bunlardan zihnimizi arındırarak sakince okumak ve raporun eksikliklerini gidermek zorundayız’’ dedi.


  Bulunan kemikler hayvan kemiği çıktı

AdlÎ Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi, itirafçı Abdülkadir Aygan’ın ifadeleri üzerine gerçekleştirilen kazılarda bulunan 461 kemik parçasının hayvan kemiği olduğunu bildirdi.


  TÜRK-İŞ, 4/c statüsünü ILO’ya şikâyet etti

Türk-İş, işçi ve memur sendikaları konfederasyonları ile görüşerek, 4/c statüsünü Uluslararası Çalışma Örgütüne (ILO) şikâyet edip, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonundan (ETUC) Tekel işçilerinin sorununun çözümü için uluslararası destek istedi.


  3. Köprüye orman uyarısı

İSTANBUL Üniversitesi (İÜ) Orman Fakültesi tarafından hazırlanan raporda, yapılması öngörülen 3. Boğaz Köprüsü ile ilgili olarak, ‘’ormanlara en az zarar verecek, kara yolu ve deniz yolu ile bütünleşen raylı sisteme dayalı bir boğaz geçişi’’ üzerinde durulmasının uygun olacağı bildirildi.


  YGS başvuruları Salı’ya kadar uzadı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Yükseköğretime Geçiş Sınavının bugün sona erecek başvuru süresinin, 16 Şubat 2010 Salı günü saat 17.00'ye kadar uzatıldığını açıkladı. YÖK Yürütme Kurulundan yapılan açıklamada da, Danıştay 8. Dairesinin katsayı için verdiği yürürlüğü durdurma kararı için Danıştay Dâvâ Daireleri Genel Kuruluna itiraz edileceği bildirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl